Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте колеги, преди 2 дни си купих рутер(TP-Link WR740N) 
Настроих го и реших да пробвам  някоя игра как ще върви 
Обаче забелязах че през 2-3 сек ми се покачва ping-a, също така забелязах че доста често skype ми се върти  което означава 
че пак има проблеми с интернета ..  

Аз специално направих един клип за да видите какво се случва точно -->  http://youtu.be/1fYcbDNS0gg


Искам да кажа само че когато свържа с лан кабел лаптопа и рутера го няма този проблем ...
Можете ли да ми дадете някакви съвети  какво може да си направи по въпроса  , в къщи постоянно се ползва компютъра 
и лаптопа и е доста неприятно на единия да не му върви нета 

а самият лаптоп е --> HP Pavilion g6-2012 , но съм ползвал и друг интернет и го няма този проблем, така че не мисля че е от лаптопа :) 

Редактирано от Мирослав Михайлов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С каква ОС си на този лаптоп. Инсталирани ли са всички необходими драйвери ( най-вече на дъното и на безжичната карта).

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С каква ОС си на този лаптоп. Инсталирани ли са всички необходими драйвери ( най-вече на дъното и на безжичната карта).

С Windows 7 и съм инсталирал всичко, даже съм ползвал интернет от други рутери и нямам този проблем :(  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

С Windows 7 и съм инсталирал всичко, даже съм ползвал интернет от други рутери и нямам този проблем :(  

 Мрежата от твоя рутер с свободна ли е или е защитена с парола?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Мрежата от твоя рутер с свободна ли е или е защитена с парола?

Защитена е с парола... и само аз я ползвам 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защитена е с парола... и само аз я ползвам 

 Безжичната ти карта вероятно разполага с допълнителна програма за управление. Чрез нея ли се свързваш или чрез софтуера на Windows? Ако имаш такава програма влез в нея и задай Windows  да ти управлява безжичната карта.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом нямате проблем с кабел - по-време на игра използвайте кабелна връзка, защото 'точно тази игра' е доста натоварваща откъм мрежова връзка, товари и видеото на лаптопа, което води до по-бързото му износване и загряване. Възможно е след продължителна игра на лаптопа да имате проблеми, свързани с прегряването му, изразяващи се в падане на тактовата честота на процесора поради прегряване и оттам проблема с лаг-а в играта.

Друг вариант за лага е претоварване на връзката до сървъра на играта - което вие няма как да разрешите.

Претоварване на безжичната мрежа и на рутер-а при вас също са възможни, особенно, ако се ползват и торенти на другия компютър.

А да и да не забравя - 'зашуменост' на стандартния канал, използван от рутер-а - опитайте смяна на канала.

Като цяло това са ми идеите на първо време.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Щом нямате проблем с кабел - по-време на игра използвайте кабелна връзка, защото 'точно тази игра' е доста натоварваща откъм мрежова връзка, товари и видеото на лаптопа, което води до по-бързото му износване и загряване. Възможно е след продължителна игра на лаптопа да имате проблеми, свързани с прегряването му, изразяващи се в падане на тактовата честота на процесора поради прегряване и оттам проблема с лаг-а в играта.

Друг вариант за лага е претоварване на връзката до сървъра на играта - което вие няма как да разрешите.

Претоварване на безжичната мрежа и на рутер-а при вас също са възможни, особенно, ако се ползват и торенти на другия компютър.

А да и да не забравя - 'зашуменост' на стандартния канал, използван от рутер-а - опитайте смяна на канала.

Като цяло това са ми идеите на първо време

Значи искам само да кажа че точно тази игра я играх с мобилен интернет на виваком на бавна връска(свършени mb) 

То 1во не съм някой геймър да искам да играя постоянно но през деня когато е 100 градуса и съм си в къщи си цъкам..

 Aз по горе бях написал че в къщи се ползва компютър и лаптоп и не мога да ползвам кабела защото няма да има нет на компа .. играта си е натоварваща ДА но лаптопа ми не загрява , пък и същият този проблем го имам и в CS-a през 5 мин ми излиза "Connection problem"

и само да кажа че интернета си ми е достатъчно бърз има висок download(10mb/s  и upload .. 

Да не би да е от настройките на рутера нещо :х

 

 Безжичната ти карта вероятно разполага с допълнителна програма за управление. Чрез нея ли се свързваш или чрез софтуера на Windows? Ако имаш такава програма влез в нея и задай Windows  да ти управлява безжичната карта.

Ами не знам точно мисля че използвам на windows и не знам точно с какви програми разполага 

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=bg&dlc=bg&sw_lang=&product=5265971#N180 <--- Това са драйверите за интернета , според теб има ли тук нещо което може да помогне? Инсталирал съм всичко от тук но не съм правил допълнителни настройки и пак да кажа само ползвал съм друг безжичен интернет и го няма този проблем

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Значи искам само да кажа че точно тази игра я играх с мобилен интернет на виваком на бавна връска(свършени mb) 

То 1во не съм някой геймър да искам да играя постоянно но през деня когато е 100 градуса и съм си в къщи си цъкам..

 Aз по горе бях написал че в къщи се ползва компютър и лаптоп и не мога да ползвам кабела защото няма да има нет на компа .. играта си е натоварваща ДА но лаптопа ми не загрява , пък и същият този проблем го имам и в CS-a през 5 мин ми излиза "Connection problem"

и само да кажа че интернета си ми е достатъчно бърз има висок download(10mb/s  и upload .. 

Да не би да е от настройките на рутера нещо :х

 

Ами не знам точно мисля че използвам на windows и не знам точно с какви програми разполага 

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=4063&lc=en&cc=bg&dlc=bg&sw_lang=&product=5265971#N180 <--- Това са драйверите за интернета , според теб има ли тук нещо което може да помогне? Инсталирал съм всичко от тук но не съм правил допълнителни настройки и пак да кажа само ползвал съм друг безжичен интернет и го няма този проблем

Имаш ли друга иконка, която да ти отговаря за безжичната свързаност или използваш тази на Windows ( малко бабешки въпроса, но така по лесно ще се ориентираш). Проблема е в настройките.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имаш ли друга иконка, която да ти отговаря за безжичната свързаност или използваш тази на Windows ( малко бабешки въпроса, но така по лесно ще се ориентираш). Проблема е в настройките.

Публикувано изображение

Ами ако говориш за тия, за други нямам никакви

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре значи няма допълнителен софтуер за управление на безжичната карта. Сега кажи с каква криптация си направил безжичната мрежа, на колко мегабита ти е скоростта и какъв стандарт ти е безжичната карта (b,g или n).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре значи няма допълнителен софтуер за управление на безжичната карта. Сега кажи с каква криптация си направил безжичната мрежа, на колко мегабита ти е скоростта и какъв стандарт ти е безжичната карта (b,g или n).

Ще ти пиша на лично :) 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Прочетох темата, имам същия проблем като колегата Мирослав Михайлов. Компютър и лаптоп, когато се пусне торент да се тегли от компютъра връзката на лаптопа се губи постоянно...

 

Публикувано изображение

Ако сте решили проблема, споделете как?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Пламен Р
      При всяка игра fps ми е 60 стабилни!!!а не са конкретни за играта и с мойта конфигурация!!!при всяка игра е така!!! искам да си ги променя да не са стабилни!!!
    • от Tixomir Katev Zizi
      Здравейте хора искам нещо да попитам ... тъй като преди около час взех едно компютърче и му сложих 2ри чисто нов хард диск и тръгнах да му слагам W7 ... при преинсталацията изтрих стария без да се искам а той беше с цялата ми информация....... и сега седя и умувам как да я върна тази информация с целия w7 или просто информацията като диск ..... един вид възтановяване на форматираният хард.... много ще съм ви благодарен ако има решение на този проблем   поздрави !!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.