Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сглобяване на настолен компютър

Featured Replies

Не приятелю грешно си разбрал :D НЯМА БЮДЖЕТ автора държи печатница на пари :D Иска колкото се може по-скъпа конфигурация и както каза колегата Тодор. недей съсипва мечтите на малкия дечко :D ... Със тези 30 бона колко литра мляко може да се вземе :Х... :D Мисля ,че тази тема трябва да се затвори , защото всички го ударихме на голяма ебавка... ;д

Андрейчо, в тази тема имаш 5  :offtopic_s: поста (ако бъркам, нека някой ме поправи). Напоследък много се правиш на интересен, само събираш постове и харесвания. ПП:

Здравейте :) Преди около месец бях пуснал тема за телефон , но така и не се получиха работата с покупката и днес си получих заплатата и ще поръчвам... Спрял съм се на Zte Grand X Pro , Alcatel One Touch Idol 6030x или Samsung galaxy NOTE (2-ра ръка) Бюджет до 400 лв. (максумум 400).Ще се ползва за музика , интернет и някоя друга игра като фифа,пес, нфс

Тук пишеш, че тъкмо си получил заплатата си. Дечко като теб каква заплата получава? (Питам, защото един приятел на твоята възраст си търси работа, да не си помислиш друго) :) ПП2: Авторе, сори, че ти оспамих темата :D

Редактирано от PZHL (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 9,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Ако желаеш компютъра ти да е мощен само защото искаш да се изфукаш пред приятелите си, тогава наистина може да се сглоби нещо със Xeon процесори.

Може и машина с 4 Ксеона да си купи :)

http://www-03.ibm.com/systems/x/hardware/rack/x3750m4/index.html

...

Може и машина с 4 Ксеона да си купи :)

http://www-03.ibm.com/systems/x/hardware/rack/x3750m4/index.html

Ох, притесних се. Като ти видях името очаквах нещо от рода на:

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

А си имаме толкова приятна тема. :D

Андрейчо, в тази тема имаш 5  :offtopic_s: поста (ако бъркам, нека някой ме поправи). Напоследък много се правиш на интересен, само събираш постове и харесвания. ПП: Тук пишеш, че тъкмо си получил заплатата си. Дечко като теб каква заплата получава? (Питам, защото един приятел на твоята възраст си търси работа, да не си помислиш друго) :) ПП2: Авторе, сори, че ти оспамих темата :D

еми не всеки стои като пукало лятото ;) когато човек има желание ще си намери работа ;) ламер

То и Ферарито е безсмислено от гледна точка на джоба и детската градина, но никой не може да ни спре да си купим такова, ако притежаваме необходимите средства. Дори е задължително. Който търси нещо за детската градина и за 3000 лева ще намери. Да, ама не. Аз тая конфигурация я виждам така - взема се възможно най-качественото като сглобка, най-качественото като показатели и най-привлекателното на външен вид, защото е безсмислено толкова "красота" да се скрие в някой Daotech или Delux. Освен това и малко технически характеристики, наблъскани в тая кутия - достатъчно бърз процесор, достатъчно бърза и качествена видеокарта, достатъчна сигурност откъм съхранение на информация и естествено достатъчно бързина  в името на 1-2 SSD.  И всичко това е добре да не вряка много, освен ако целта не е точно показване на мощ. 

• Автор

За дисковете аз бих предложил друго. 4 хард диска в RAID 10. Така ще има хем бързина, хем обем, хем сигурност, ако два от дисковете се повредят. Глупост е да се купува един единствен голям хард диск. И когато стане авария и харда замине, какво правим с 5 TB  информация?

+1 ... разубедихте ме за цял 5ТБ хард! - Доста мисъл има в това, както ти, така и предните колеги които изказаха мнение, благодаря ... има логика!

Абсолютно излишни предложения за по 10 000+ лева. За това, което написа в предния ти пост не ти трябва такава мощ, повярвай. Ти може да си способен и 20000лв. да извадиш за компютър, но ще са пари хвърлени на вятъра. Много по-добре е да вземеш нещо, което сега ти върши работа, а след години като му дойде времето да го смениш с ново поколение пак за малко пари. По-добре през две години да даваш по 3000лв. отколкото да дадеш 12000лв. и да вземеш нещо, което след три години ще е на нивото на актуален тогава комп за 2000лв.  Щом искаш да не ти бави вземаш последно поколение голям SSD диск и 16GB RAM, и нищо няма да ти бави. Не ти трябва 12-тредов процесор, нито 32GB RAM, нито видео с 6GB памет.

Дъно с Z87 чипсет за около 300-350лв.

i7-4770K

custom водно за процесора и видеокартата за  около 700-1000лв.

2х8GB DDR3 1866/2133

256GB SSD

4TB диск за данни

GTX780

кутия, която ще събере всякакъв хардуер без проблем - Cooler Master COSMOS II Ultra Tower

и захранване с безкомпромисно качество, способно да захрани всякакъв хардуер - Corsair AX1200i Digital 80 PLUS Platinum

разбира се качествена звукова карта - ASUS Xonar Essence STX PCI-E

Остава голям 29" монитор и клавиатура, и мишка по твой избор.

Супер предложена конфигурация! И доста достъпна за всички. Това ми харесва, че започват постове - които биха помогнали на всеки който търси нещо полезно за сглобяване на компютър! Благодаря, нямам идея каква цена гони тази конфигурация, но както и да е- харесва ми!

Аз искам само да задам само един въпрос към автора на темата "за какво ще използваш компютъра"?

Нали се сещаш че, няма никакъв смисъл да си закупя болида на Себастиан Фетел от 2012 година, само за да си карам дъщеричката която е на годинка и пет месеца до яслите, които се намират на 200 метра от мястото където живеем!

Ако мислиш да разцъкаш на ден по-два-три пъти Кризата-2, или да си разглеждаш Фейсбука, няма смисъл от такава конфигурация. Затова мисля че, въпроса който ти задавам е много, много, много важен!

Ако желаеш компютъра ти да е мощен само защото искаш да се изфукаш пред приятелите си, тогава наистина може да се сглоби нещо със Xeon процесори.

Ще копирам, това което казах на момчетата от http://nikem-bg.net

Там е и проблемът при мен, не знам точно какво търсим .. защото компютъра ще се използва най-вероятно за Игри, Програми от сорта на Adobe ... Премиер, Фотошоп, Афтър Ефектс и т.н. ...

Техният отговор бе 1:1 като твоя!:

Принципно за игри. 3-4 хил. лева е златната среда :) За програмите, които сте изброили, много зависи, какво ще правите точно, защото може да Ви свърши работа и компютър от 1000 лева и такъв от 10 000 да е слабичкък.

Поздрави

А и другото което е, не се бях замислил, и за другият край на точилката, че рано или късно - всичко остарява ... на настолния комп му се кефех много отначало, а е с процесорче 1,1 или от сорта ... минаха няколко години и залъмих кутията от яд, че не е супер хард компютър. Но лаптопа макар и нов и всичко да ми харесва по него ... загрява и от там тая мания за водно охлаждане, защото вече имам параноя от вдигане на градусите :( спокойно състояние 44* ... пусна игра 79* казват ми за подложка да взема, други ми казват недей ще го наблъска с прах ... и от тук ми тръгна мерака за един компютър който да мога да си разцъквам всичко а и след време да е актуален.

Но това което всички ми казахте - явно ще трябва да си взема машинка за 2-3 години, а после да мисля какво да вземам когато вече знам, какво уча и ще работя евентуално.

Андрейчо, в тази тема имаш 5  :offtopic_s: поста (ако бъркам, нека някой ме поправи). Напоследък много се правиш на интересен, само събираш постове и харесвания.

ПП:

Тук пишеш, че тъкмо си получил заплатата си. Дечко като теб каква заплата получава? (Питам, защото един приятел на твоята възраст си търси работа, да не си помислиш друго) :)

ПП2: Авторе, сори, че ти оспамих темата :D

Няма проблем, раздваш ме, колега :--)))))) Я кажи, какво мислиш за това ... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153156930340711&set=a.10150287511195711.516288.180992495710&type=1&theater ;):D:)

Редактирано от Димо Върбанов (преглед на промените)

явно ще трябва да си взема машинка за 2-3 години, а после да мисля какво да вземам когато вече знам, какво уча и ще работя евентуално.

Това е най-разумното, което ще направиш, даже след последния ти пост съм сигурен, че и от водно нямаш нужда, за това ето ти конкретно предложение "златната среда" с хубаво охлаждане и прилични възможности за овърклок: ASUS Z87-A I7-4770K Corsair Cooling Hydro Series H100i 2X8G DDR3 2133 GEIL EVO LEGGERA(реално и 1600 памет ще ти свърши същата работа, ама цената е почти същата) SSD Samsung 840 PRO Series/Intel 520 и 530 Series/Corsair Neutron Series/OCZ Vector Series 4TB SG ST4000DM000 MSI N770 Lightning GTX770 2GB GDDR5 (нарочно не слагам 780, защото разликата в цената спрямо 770 по-никой начин не оправдава разликата в производителността) FD DEFINE XL R2 BLACK(лично на мен това ми допада най-много, но може да избереш според твоите предпочитания) SEASONIC SS-750KM3 GOLD(безкомпромисно качество и 7 години гаранция) Крайна цена около 3600-3800лв. в зависимост от кой магазин пазаруваш и дали ще добавиш и някой ASUS Xonar за 200-300лв. За двойно повече пари ще получиш 15-20% повече производителност, която на практика няма да усетиш по никакъв начин, предвид това, че не знаеш още какво ще правиш на компютъра. Препоръчвам ти да iskampc да ти сглобят и клокнат машината, ако ти не се наемаш сам. Остава да избереш удобни за теб клавиатура, мишка и евентуално слушалки, че да нямаш проблем с комшиите(освен ако не са мазни чалгари и заслужават да ги тормозиш денонощно със Slayer и Cannibal Corpse).

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Не, не ми трябва такъв шкаф :D

Ааа този е малък, има и по-големи, примерно с размера на един рак (една машина, до 256 ядра на 4 GHz, 16 терабайта РАМ памет, тегло 1.2 тона и т.н.)

http://www-03.ibm.com/systems/power/hardware/795/index.html

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.