Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

smurfavr

Грешка в кода на чата

Препоръчан отговор


Някои може ли да ми каже какво е объркано в тоя код за да не се показва чата в сайта

<table class="forumline" width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" id="chatbox_container">   <tr>      <td class="row1" valign="top" align="right">         <div id="chatbox_portal" style="height:180px;"></div>         <script type="text/javascript">            insertChatBox('chatbox_portal', '{U_FRAME_CHATBOX}');         </script>      </td>   </tr></table><table width="100%">   <tr>      <td width="180%"> </td>      <td align="right" width="20">         <img src="http://illiweb.com/fa/resize.gif" onmousedown="javascript:resizeElement(event, 'chatbox_portal');" alt="" style="cursor:se-resize;" />      </td>   </tr></table>

Показва ми това

Публикувано изображение

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някои може ли да ми каже какво е объркано в тоя код за да не се показва чата в сайта

<table class="forumline" width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" id="chatbox_container">   <tr>      <td class="row1" valign="top" align="right">         <div id="chatbox_portal" style="height:180px;"></div>         <script type="text/javascript">            insertChatBox('chatbox_portal', '{U_FRAME_CHATBOX}');         </script>      </td>   </tr></table><table width="100%">   <tr>      <td width="180%"> </td>      <td align="right" width="20">         <img src="http://illiweb.com/fa/resize.gif" onmousedown="javascript:resizeElement(event, 'chatbox_portal');" alt="" style="cursor:se-resize;" />      </td>   </tr></table>

Подозирам, че проблема е на едно от двете места:

insertChatBox('chatbox_portal', '{U_FRAME_CHATBOX}');

или

<img src="http://illiweb.com/fa/resize.gif" onmousedown="javascript:resizeElement(event, 'chatbox_portal');" alt="" style="cursor:se-resize;" />

Без дефинициите на функциите "insertChatBox" и "resizeElement", не мога да кажа какво точно се обърква. DOM дървото се построява правилно, което води до подозрения за JavaScript методите ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само това имам от кода нямам други неща.Можели да се оправи по някакъв начин? 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само това имам от кода нямам други неща.Можели да се оправи по някакъв начин? 

http://illiweb.com/fa/resize.gif - това нещо така ли трябва да излиза?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само това имам от кода нямам други неща.Можели да се оправи по някакъв начин? 

За съжаление, данните са ми недостатъчни за надеждно предположение къде евентуално би бил проблема. Но съм убеден, че имате достъп и до двата метода - JavaScript-а е client-side логика, което ще рече, че методите и js файловете се свалят при Вас и се изпълняват във Вашия браузър (поне в 95% от случаите). Просто трябва да потърсите за тези методи. Повечето модерни браузъри имат dev конзола. С Хром по лично мнение е най-лесно да видят тези неща. Конзолата там се отваря с F12. Избирате таб-а Console и можете да напишете:

insertChatBox , след което натискате Enter. Това ще Ви даде дефиницията на функцията. Така можете да видите тялото й и какво всъщност прави. Това тяло вече би помогнало да определим какво става. По същия начин можете да видите и тялото на метода resizeElement.

 

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Имайте предвид отново, че за да копирате и пействате код, то Вие трябва да сте негов автор или да имате право да правите това! В противен случай почти със сигурност нарушавате някоя клауза от договора между Вас и автора на този код. 

 

 

http://illiweb.com/fa/resize.gif - това нещо така ли трябва да излиза?

Колега, мисля, че това е добре - мястото му, поне и според css стила трябва да е там. Ако предположим, че resize-а наистина не е проблем, то остава проблема да е самото inject-ване на чат прозореца в DOM-а (т.е. insertChatBox).


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това е публичен код за чат които се слага в сайтове но аз искам да бъде малак размер и за това искам да го оправя този код,че оригиналния  код е голям и се показва  от единият край до другия край на форума.  

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
<table class="forumline" width="100%" border="0" cellspacing="1" cellpadding="0" id="chatbox_container">   <tr>      <td class="row1" valign="top" align="right">         <div id="chatbox_portal" style="height:180px;width:180px;float:left;"></div>         <script type="text/javascript">            insertChatBox('chatbox_portal', 'http://info.the.rabbit.hole.goes.info-info-info-info-info.info/flashanim.swf?r=32706_1');         </script>      </td>   </tr></table><table width="100%">   <tr>      <td width="180%"> </td>      <td align="right" width="20">         <img src="http://illiweb.com/fa/resize.gif" onmousedown="javascript:resizeElement(event, 'chatbox_portal');" alt="" style="cursor:se-resize;" />      </td>   </tr></table>

Пробвайте как ще се получи по този начин. Използвана е текущата имплементация, която има на сайта. Ако се налага друга, то нещата стават по-сложни, тъй като цялата логика на кода, който сте дал е да бъде wrapper на готов чат, а не да изгражда такъв. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този код които си дал в момента ги имам и го използвам.Аз искам този код които аз съм дал да се направи и да сложа него в форума.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този код които си дал в момента ги имам и го използвам.Аз искам този код които аз съм дал да се направи и да сложа него в форума.

Ще цитирам нещо, което казах по-рано:

Използвана е текущата имплементация, която има на сайта. Ако се налага друга, то нещата стават по-сложни, тъй като цялата логика на кода, който сте дал е да бъде wrapper на готов чат, а не да изгражда такъв

Това нещо

insertChatBox('chatbox_portal', '{U_FRAME_CHATBOX}');

и по - точно 

'{U_FRAME_CHATBOX}'

се нарича placeholder - това Вие трябва да го замените с линк към ВЕЧЕ ГОТОВ и направен чат.

 

В случая или трябва да преизползвате готовия си текущ чат ИЛИ да напишете чисто нова имплементация (JS widget или flash-chat, какъвто в момента ползвате), за да може да ползвате wrapper-а. 

 

P.S. Wrapper е такъв обект или код, който обвива модул или функционалност. В случая Wrapper-а не прави нищо друго, освен да създаде по-компактно DOM елементче, където да се помещават други елементи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не разбирам от кодове за това и не съм те разбрал :) Проблема на тоя чат които ползвам в момента е че когато някои пише в него  не излиза написаното от неговия ник ами от какъвто ник  си напише самия потребител  дефакто някои може да пише и от моя ник.Другото което е  когато някои обиди някои в чата не мога да изтрия написаното  без да вляза в сайта   от където е взет кода за чата и за това искам да го сменя с някои чат които тия проблеми  могат да се оправят  директно от моя форум. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не разбирам от кодове за това и не съм те разбрал :) Проблема на тоя чат които ползвам в момента е че когато някои пише в него  не излиза написаното от неговия ник ами от какъвто ник  си напише самия потребител  дефакто някои може да пише и от моя ник.Другото което е  когато някои обиди някои в чата не мога да изтрия написаното  без да вляза в сайта   от където е взет кода за чата и за това искам да го сменя с някои чат които тия проблеми  могат да се оправят  директно от моя форум. 

Ясно. Вече говорим за интегрирана чат система. Това, за съжаление не е работа за 3-4 клика, защото изисква чат модул, който да "знае" за потребителите в сайта Ви. Т.е. ще трябва да ползва базата Ви данни с регистрирани потребители и да прави базово SSO (Single Sign On) регистриране на съответния потребител. Освен това, за да можете да триете мнения, то логовете с дискусията трябва да са на Ваш сървър (което не е така в момента, съдейки по горния Ви коментар). Доста работа си е, има и специфики, които трябва да се съобразят с текущата Ви система. Честно казано се съмнявам да има open-source такива чатове, а и да има, то ще трябва да се преправят сериозно, за да постигнете това, което искате. Не е невъзможно да се направи, но се изискат и време и средства. 

 

Поздрави !

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок Благодаря ти за изчерпателния отговор Явно ще остана с този чат за сега.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.