Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер TL-WR740N

Featured Replies

Така е втория рутер беше за мен, просто излъгах тъй като имах, една пуснате тема за рутер и не исках, да пускам втора тема, че рутера пак е за мен. За рутера които ти споменах на лични е в апартамента, а той е в града. На близо 3-5 км. от вилата. За снимката ми на профила, всичко е вярно получавам скоростта, когато съм в апартамента.!!! Снимките ги дадох. Махнах паролата пак е същата работа. Ще покажа и къде стой рутера. Нямам другаде къде да го оставя, тъй като ми е най-близко да е до компютъра, тъй като там спа.!!! Тази снимка която, ще поставя е сега направена на вилата. На лаптоп/а от както интернет доставчика ми дойде, имам 4 чертички интернет. Но когато утида в другата стая и когато затворя вратата на (хола) и след това и на (кухнята) , едвам получавам 2 чертички интернет.!!! Ето ги и снимките.!!! Извинявам се, че излъгах просто не исках да казвам, че и втория рутер е за мен, тъй като много от хората в форума, нямаше да повярват.!!! Публикувано изображение

Часа сега е 17:06 26.08.2013 г. 

Погледни снимката кога е правена, на скоростта на интернета. Мразя някой да ме изкарва лажец, тази скорост сега я достигам на вилата.!!!!

Публикувано изображение

При наличие на такава скорост от доставчика и при здав рутер, не можеш да имаш никакъв проблем. Пали колата и иди да вземеш другият рутер от апартамента. Направи проба и се увери кое точно не е наред. След като са "идвали" доставчиците на интернет, последните не може да не ти са казали къде е проблема. Щото гарантираш от снимката, че имаш добър интернет.

Забравих. Тази скорост ти е при включен  лан кабел в лаптопа? Без рутера? И внимателно чети всяка моя дума от поста ми, за да отговориш изчерпателно. Не ме интересува за приятеля ти обяснения, а за конкретният случай. Помолил съм те още нещо! Връзка рутер - лаптоп - без интернет или свързан лан кабел!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

При наличие на такава скорост от доставчика и при здав рутер, не можеш да имаш никакъв проблем. Пали колата и иди да вземеш другият рутер от апартамента. Направи проба и се увери кое точно не е наред. След като са "идвали" доставчиците на интернет, последните не може да не ти са казали къде е проблема. Щото гарантираш от снимката, че имаш добър интернет.

Забравих. Тази скорост ти е при включен  лан кабел в лаптопа? Без рутера?

Скоростта, е при включен директен кабел в рутера. Не в лаптоп/а , сега излезнах на двора ина  лаптоп/а , имам 4 черти интернет с включен рутер..? А на телефона и таблета едвам хващам 2/3 когато съм в съседната стая. А когато, съм на двора съм с по-една чертичка на тела и таблета.? Лаптоп/а го отписвам, всичко е наред с него вече.

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Скоростта, е при включен директен кабел в рутера. Не в лаптоп/а , сега излезнах на двора ина  лаптоп/а , имам 4 черти интернет с включен рутер..? А на телефона и таблета едвам хващам 2/3 когато съм в съседната стая. А когато, съм на двора съм с по-една чертичка на тела и таблета.? Лаптоп/а го отписвам, всичко е наред с него вече.

Да ти напиша на прост език!

Колко черти приемен сигнал   имаш са отношение между комуникацията на рутера и лаптопа и обратно. Интернета ти тук няма никакво значение с каква скорост е! Това е връзката между приемопредавателя на рутера и от друга страна на - лаптопа! Сега, при положение че имаш добър интернет, то последният ще е и добър през WI-FI мрежата ти, макар и с много по- ниска скорост. Примера ти е 64:8 =8. При положение че рутера ти е "G стандарт, ще падне до максимум 2,3 - 2,4. Затова сме написали да е на "N" стандарт, за да не ограничава скоростта. Ама ти май не четеш какво ти се пише.

Трябва да знаеш, че антената на телефона и на таблета не е такава, каквато ти е на лаптопа. Телефона ти е 20 пъти по- малък от лаптопа и неговата антена е компромис, сравнена с тази, която се намира по периферията на лаптопа. С таблета е същото, колкото и да е голям!От това ти идва и разликата в нивото на сигнала, но все още не си направил това, което ти казах , за да се увериш сам, колко съм прав! Явно не ми разбираш съвета или нямаш никакъв опит с комуникациите!

Абе тези техници по фирмите доставчици за какъв чеп ги пращат при хората, когато не могат да дадат елементарни разяснения на питащият? Нали си им клиент?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
Да ти напиша на прост език!

Колко черти приемен сигнал   имаш са отношение между комуникацията на рутера и лаптопа и обратно. Интернета ти тук няма никакво значение с каква скорост е! Това е връзката между приемопредавателя на рутера и от друга страна на - лаптопа! Сега, при положение че имаш добър интернет, то последният ще е и добър през WI-FI мрежата ти, макар и с много по- ниска скорост. Примера ти е 64:8 =8. При положение че рутера ти е "G стандарт, ще падне до максимум 2,3 - 2,4. Затова сме написали да е на "Н" стандарт, за да не ограничава скоростта. Ама ти май не четеш какво ти се пише.

Още, след като тръгнаха го смених на н стандарт, по-горе го написах.

Човече! Аз това съм го прочел отдавна, но ти се върни назад и чети внимателно какво те питам. Стига си отговарял като папагал! Научи се да четеш и по прочетеното да отговаряш, а не каквото ти е на устата! Май си губим времето с писане?

Спокойно, таблетите и телефоните имат енергоспестяващи функции. С TP-Link TL-WR1043ND на 5 метра от рутера, телефона ми е давал 38 процента сигнал. Когато вляза в нета става 100%. Стига да го хваща, всичко е наред.

Моя е в шкаф, и сигнала минава през него, после през стените, та чак на двора нета си е доста бърз (говорим за същия TL-WR740N). Извода - обхвата да не те бърка. :D

• Автор

Човече! Аз това съм го прочел отдавна, но ти се върни назад и чети внимателно какво те питам. Стига си отговарял като папагал! Научи се да четеш и по прочетеното да отговаряш, а не каквото ти е на устата! Май си губим времето с писане?

Редактирано от Малкия стар войник (преглед на промените)

Явно е нормално да е така с телефоните/таблетите. Аз съм с TP-Link TL-WR841N (с две антени) и в съседната стая с телефон имам 1-2 черти обхват, но интернета е бърз и си работи перфектно. А долу пред блока дори не се хваща с телефон (с лаптоп има 3 черти).

• Автор

Проблема е решен, слеед изправянето на антената. Благодарско на всички които, писаха по темата.

Проблема е решен, слеед изправянето на антената. Благодарско на всички които, писаха по темата.

Плюсът ти е за Благодаря на всички, а не затова, че си си разрешил проблема. Горе от снимката ясно се вижда, че последната не е прекалено наклонена към хоризонталната си равнина.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.