Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно, процесор и памет до 250-300 лева

Featured Replies

Заглавието казва за какво иде реч. Имам карта ATI Radeon HD 5670, в бъдеще вероятно ще я сменя, но за сега си кара каквото ми се играе, така че нека работи добре с частите, които предлагате. Може да се наблегне повече на дъното, за да имам възможност за по-добри ъпгрейди.

Редактирано от slow! (преглед на промените)

При този бюджет,препоръчвам да се спрете на АМД

Например 4-ядрен Атлон Х4 760К,памет 4ГБ 1600 Мхц А-ДАТА Про, и някакво дъно за сокет FM2 ,има по стотина лева.

При този бюджет,препоръчвам да се спрете на АМД

Например 4-ядрен Атлон Х4 760К,памет 4ГБ 1600 Мхц А-ДАТА Про, и някакво дъно за сокет FM2 ,има по стотина лева.

Примерно така:

GB F2A85XM-D3H /FM2

Athlon II X4 760K  3.8GHz 4MB 100W FM2 BOX Black

4GB DDR3 1600 A-DATA

Обща стойност - 322.63 лв. с ДДС

Количка.

За този бюджет друго не може и да се измисли, освен някой много слаб селерон за сметка на по-добро дъно, че и памет да се включи. Примерно така:

ASROCK Z77 EXTREME3 /Z77/1155

G1610 /2.6/2M/BOX/1155

4GB DDR3 1600 A-DATA

Обща стойност - 311.07 лв. с ДДС

Количка.

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Определено Интел ако се търси нещо с възможност за ъпгрейд. Но не е необходимо да е скъпо. Разликата е клока не възможността за ъпгрейд. 

АМД-то дали е с хубаво дъно или не е мъртъв сокет. По-добри процесори от 760К няма а края на годината минават на нов сокет.

Варианта за АМД е нещо на с. AM3+ но парите са малко за читав процесор - Количка

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Примерно така:

GB F2A85XM-D3H /FM2 Athlon II X4 760K  3.8GHz 4MB 100W FM2 BOX Black 4GB DDR3 1600 A-DATA Обща стойност - 322.63 лв. с ДДС

Количка.

...

Това е най-доброто решение в случая. След време може спокойно да добавиш по-мощна карта и ще имаш прилична конфигурация.

EDIT: Само смени дъното с това: GB F2A85XM-HD3

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор

Не горят ли АМД прекалено лесно, макар да няма клокнати части(така съм чувал)? При предишната ми конфигурация процесора лятото работеше на 70-80 градуса, без да го изтормозвам твърде много. Не съм пробвал АМД до сега и ми е интересно да ги видя, но първия ми път да не е в задния двор. :D

Това което си чул са пълни глупости (направо за бисерите е) ! При добра поддръжка на машината, и поне малко знание от страна на собственика, не виждам да има някакви проблеми.

Не горят ли АМД прекалено лесно, макар да няма клокнати части(така съм чувал)? При предишната ми конфигурация процесора лятото работеше на 70-80 градуса, без да го изтормозвам твърде много. Не съм пробвал АМД до сега и ми е интересно да ги видя, но първия ми път да не е в задния двор. :D

Не горят, ама греят. Освен това и харчат прекалено много енергия, ако ги клокнеш. А ти трябва да го направиш щеш или нещеш, ако в бъдеще купиш някоя бърза видеокарта.  Ама с това върви и по-добро и скъпо захранване. Имай предвид, че една HD7850  от среден клас + един клокнат FX83** процесор, харчат около 420 вата след клок. Това означава, че трябва да си подсигурен и с качествено захранване, което на всичко отгоре при тая консумация трябва и да не шуми. По-евтините варианти, дори и на известни фирми като Seasonic, почват да бучат още след 300 вата консумация, а на 420 са вече на макс. Самолетът ако не ти пречи,. вземай АМД. Ама имай предвид че за клок ще ти трябва и кулер поне за 50 лева на мястото на бокса. От там вече ще трябва да съобразяваш и кутията, да не би да дойде тясна за кулера, че трябва да режеш или караш с отворен капак. Трябва да съобразиш и паметта, да не се окаже така, че гребенчетата пречат на охладителя. Абе...не се захващай с тая фирма, мой съвет. Вземай Интел. Хубаво дъно почва от 150-170 лева. Рам памет никак не е евтина и трябват поне едно 55 лева. Има и някакви боклуци за 45, ама който е вземал тия индиански истории, нека каже как са. Аз им нямам доверие. И вече за процесор може да минеш с някой Celeron за 70 лева. Отива към 300 лева, но може да се смъкне до 250, ако се задоволиш с B75 дъно. Това ни най малко няма да повлияе в бъдеще, освен липсата на възможност за клок. Но това лесно може да се елиминира с покупката на някой i7  или Xeon  с 8 трейда. Губиш и някои други екстрички, които може да ползваш, може и да не ползваш. Лично аз не бих се отказал от тях, но при ограничен бюджет, защо не, в името на игрите?

.... Лично аз не бих се отказал от тях, но при ограничен бюджет, защо не, в името на игрите?

Като е в името на игрите, я дай алтернативно решение, но за настоящето, а не за неясното бъдеще. Докато дойде време да сменя процесора, ще е стара и платформата с 1155 и пак ще сменя заедно с дъно, а вероятно и паметта ще е DDR4. Това е истински 4 ядрен процесор с честота 3800MHz, а турбото му е на 4100MHz.

Няма значение че с. 1155 вече е пенсиониран. Важното е единствено че има много сериозни възможности за ъпгрейд. 

Пък и другия месец излиза ниския клас Хасуел та може да вземе и актуалния с. 1150 при желание.

Варианта за АМД както казах вече е AM3+ а че е по-топъл не споря.

пс. И аз съм за FM2 просто защото другите варианти не стават за нищо с тия процесори а тепърва и видео има да сменя.

Но изискването му да има възможност за ъпгрейд просто изключва с. FM2. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Като е в името на игрите, я дай алтернативно решение, но за настоящето, а не за неясното бъдеще. Докато дойде време да сменя процесора, ще е стара и платформата с 1155 и пак ще сменя заедно с дъно, а вероятно и паметта ще е DDR4. Това е истински 4 ядрен процесор с честота 3800MHz, а турбото му е на 4100MHz.

Ще дам, но по-късно. Настоящето е с HD5670, нали? 

Това е истински 4 ядрен процесор с честота 3800MHz, а турбото му е на 4100MHz.

Piledriver ако говорим за АМД!  

П.П. Предложеното от Наруто дъно е перфектно за бъдещ ъпгрейд на процесора!

Редактирано от XECUTIONER (преглед на промените)

Точно днес отворих кутията да преустроя един вентилатор (беше спрял тока и нямах какво да правя) и настроих го, дойде тока пуснах машината и оставих брат ми да играе фифа. След малко идва при мен и вика: Брат компютъра забива. Рестартирах го 1 път, и пак заби при Фифа... Пуснах тест за стабилност в AIda64 и гледам температурата на процесора започна плавно да се покачва и хоп стигна 70 градуса... Викам сега какво стана? И кога гледам вентилатора на процесора не движи... При товар на 100% на процесора, клокнат с 400мхз до 2.4гхз на ядро качи до 72 градуса след 10 минути товар... Та не знам някой викат атлони-котлони ама според мене има някакви митове тука недоказани :)

Точно днес отворих кутията да преустроя един вентилатор (беше спрял тока и нямах какво да правя) и настроих го, дойде тока пуснах машината и оставих брат ми да играе фифа. След малко идва при мен и вика: Брат компютъра забива. Рестартирах го 1 път, и пак заби при Фифа... Пуснах тест за стабилност в AIda64 и гледам температурата на процесора започна плавно да се покачва и хоп стигна 70 градуса... Викам сега какво стана? И кога гледам вентилатора на процесора не движи... При товар на 100% на процесора, клокнат с 400мхз до 2.4гхз на ядро качи до 72 градуса след 10 минути товар... Та не знам някой викат атлони-котлони ама според мене има някакви митове тука недоказани :)

То че са митове, митове са. Ама какъв е твоя Атлон и къде го слагаш сред мъжете :P Никой обаче не може да отрече най-големият недостатък на сегашните AMD  процесори - а именно доста по-голямата консумация на електроенергия, особено след клок. А и собственици на Интел процесори не съм чувал да се оплакват от шума на бокса. За разлика от АМД, които все питат за охладители, че много им шумяло ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.