Премини към съдържанието
GABRIELA

Впечатления от актьорската игра

Препоръчан отговор


Бих искала да пусна тази тема, която, подчертавам, е различна от темата за любими артисти. Нека тук всеки, който желае, да сподели мнението си за актьорската игра на артисти, които са го впечатлили. Но не само да се посочват артистите, а и да се каже в кои филми с какво даденият артист е впечатлил съфорумеца.

Аз искам да изкажа мнение като за начало за Тим Робинс. В три много хубави според мен филма той се изявява страхотно и играта му е прекрасна.

1. В "Изкуплението Шоушенк", в ролята му на Анди, той излъчва някакво невероятно спокойствие и кротост. Физиономията му е такава, движенията му, говорът му. Героят му е добър, тих и спокоен, и деен. А Робинс го пресъздава перфектно.

2. В "Реката на тайните"/Mystic River/ ролята на Дейв е на човек, който е психически обременен и Робинс го възприемам като наистина нестабилен психически, способен на убийството, в което го обвиняват и което не е извършил.

3. В "Арлингтън роуд", в ролята му на Оливър Ланг, Робинс изглежда всичко друго, но не и добър. Тук той е абсолютният гадняр и не толкова заради това, което върши, колкото за това, че физиономията му, погледът му са на лош човек. Тръпки ме побиваха докато го гледах в този филм. :rolleyes:

Актьор, който така добре умее да въздейства с играта си заслужава висока оценка. Той си я е получил де, щом го виждаме в такива филми. :)

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да,Арлингтън Роуд беше запомнящ се филм.Особено финалът беше леко(меко)казано брутален.

Реката на тайните също.За "Изкуплението Шоушенк"...Без коментар.

Робинс обаче отдавна се е доказал и още преди 10 години започна да режисира."Осъденият на смърт идва" е негов филм,в който играе друг доказан режисор - Шон Пен(който пък режисира Джак Никълсън и Денис Хопър)

Аз ще дам пример за тримата най-запомнящи се герои,които съм гледал на кино.Заслугата за това аз смятам,че е не само на акторите,но и на режисьорите на тези филми:

1. Стив Макуин в "Пеперудата".Невъзмутимо копеле,жадно за свобода.Пич,отвсЕкъде.

Особено брутален е на финалната сцена: Вперил поглед в бездната на океана обяснява на Хофман как ще избягат от острова.

-Всяка седма вълна е толкова силна,че със сигурност ще ни изтласка на вътре.Наблздавах ги.

-Дааа.

-После ще плуваме по течението.

-Звучи ми доста отчаяно.

-Даа.

-Мислиш ,ли,че ще сттане?

-На кой му пука!

2. Джон Войт - Мани - "Влакът - беглец".Пак затворник.

Животно,звяр.Изпечени рецидивисти се насират в гащите само като чуят за него.И все пак именно слобата и хищничеството му ще станат причина останалите 2-ма герои да бъдат спасени от носещия се в снежната пустош неконтролируем "Влак-Беглец".

3. Робърт де Ниро - "ловецът на елени"...За него писах ТУК

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

шоушеинк - да това е филм които си заслужава ...бих казала просто невероятен

иначе за лябим актиор и филм с култова реплика ...хм ..смея да твърдя че те са доста

Смело сърце , Разплата - Мел Гибсън ( няма да цитирам от филмите защтото страшно много хубави реплики има )

Брус Уилис - един от моите наи големи идоли..за негови филми просто няма да споменвам.....същто мога да напиша доста впечатления за него но ще си позволя да споделя само едно - от филма СинСити когато казва

" Имаше само един начин да го победя.

Старецът умира, младата жена живее.

Честна размяна.

Обичам те, Нанси."

просто невероятен филм бих казала ...със още по невероятен актьорски състав ....

още доста мога да напиша - но стига толкова за днес...нека дам възможност и на други :hush:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нека да коментираме даден артист с превъплъщението си в кои роли ни е впечатлил, дали ни въздейства с това. Да не наблягаме на един артист, за който да казваме, че е страхотен и филмите му са страхотни. Чудесно, че е така. Но кои филми и кои роли? Какъв е героят на артиста и влиза ли добре в ролята си? Неща като "да не изброявам", защото са много или подобни нищо не говорят. :hush:

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ал Пачино във всичките му гангстерски роли показва впечатляваща игра - "Белязаният", "Кръстника" 2&3 ...


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ДиКаприо в "Защо тъгува Гилбър Грейп"(What's Eating Gilbert Grape) - играе откчения брат на Гилбър(Джони Деп) и като наркоманът от "The Basketball Diaries"

Пачино - слепия офицер от запас в "Усещане за жена"

Брус Уилис само като го гледам как пали цигара и ми се допушва веднага- а ги отказах преди 3 години.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Aл Пачино във Всяка една неделя.

Старо куче,но със силен нюх.

Авторитетът и влиянието му във футбола се изнизват пред очите му заради финансови интереси,но нашия не се дава лесно:

On any given Sunday you're gonna win or you're gonna lose. The point is - can you win or lose like a man?

It's TV, it changed everything, changed the way we think forever. I mean the first time they stopped the game to cut away to some fucking commercial that was the end of it. Because it was our concentration that mattered, not theirs, not some fruitcake selling cereal.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Нека кажа и за Шон Пен - друг мой предпочитан актьор. Гледала съм го в Реката на тайните, Аз съм Сам, Преводачката, 21 грама. Най ми допадна образът му в Реката на тайните - според мен ролята на мъжкар му отива. Като бавно развиващ се в Аз съм Сам отначало трудно го възприемах, но от средата на филма нататък отношението ми се промени. Филмът е много добър, но първоначално Пен трудно го възприех. Безспорно ролята си я изигра страхотно, но като че ли не му подхождаше. Може би заради Реката на тайните - приех го в такъв образ и в другите филми ми е малко...сякаш не е той. В Преводачката не го харесах твърде, но всъщност и самият филм не ме впечатли особено. А 21 грама е безспорно много добър филм, по негова режисура, където и играта му е много добра. Макар че ми трябваше да го гледам три пъти, за да навържа събитията. Като цяло филмите, в които участва той се отличават с по-особена картина, по-особени са местата на развиване на действието. Не се изказах добре, но имам предвид, че го няма блясъкът на декорите, всичко е обикновено и дори потискащо. А това въздейства.

Ако някой знае други филми с негово участие, които си заслужават гледането, нека ги сподели. :speak:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Харесвам актьори, които в ролите си излъчват спокойствие и непукизъм неприсъщи за хората.

В Mies vailla menneisyyttд (мъж без минало на Аки Каурисмаки) мисля, че актьорът се казва Markku Peltola (финландец) е мъж, който е загубил паметта си и се намира на напълно непознато място, но с космическо спокойствие започва да гради живота си отначало. Има една сцена след като героят е пребит жестоко, застава невъзмутимо пред огледалото и с ръката хваща и намества носа си, който е счупен. Обзело го невероятно безразличие и гледа на живота по начин, които явно му позволва да бъде щастлив, въпреки че не помни и не притежава нищо. Заживява в барака, сади си картофи, намира си жена и т.н.

Никълъс Кейдж в да напуснеш Лас Вегас - каквото и да се каже ще е малко, перфектна роля на разочарован от живота алкохолик, чието желание е да пие докато умре (предполагам се е наливал по време на снимките, за да изиграе ролята толкова добре :) )

Никълъс Кейдж в Lord of war - отново чудесна игра. Героят на Кейдж е на търговец на оръжия и е доста убедителен в ролята на напълно отдаден на "работата си". Аз лично повярвах, че би дал и майка си като промоция с поредната партида гранати. Има една сцена, в която евентуалният купувач застрелва един от охранителите си с пистолета, който разглежда, за да "изпробва стоката", а Кейдж се вбесява, започва да бърше пистолета и настоява да бъде купен, защото вече е използван, а в друга обяснява как няма да отиде в затвора, защото най-големият му клиент е президентът на Щатите :). Как да не му се радва човек.

Замалко да пропусна Едуард Нортън в Американска история Х.

В самото начало ми беше трудно да го възприема, но играе толкова добре фанатизиран нацистки привърженик, че след този филм е канен да оглави няколко нацистки организации.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Матю Макконъхи :baby:

Един актьор, който едва ли има много фенове мъже, може би се харесва само на жените киноманки.

Гледала съм го във:

Време да убиваш - страхотен филм и страхотно изиграна от него роля. Особено в края на филма въздействието му е голямо. :wors:

Контакт - страхотен филм, :whist: където той си изиграва ролята просто, самата тя не е кой знае каква, т.к. там акцентът е върху Джоди Фостър.

Сватбеният агент и Как да разкараме гаджето за 10 дни - симпатяга и сладур в две романтични и приятни филмчета. :)

Двама за милиони (Тwo for the Milions) - с Ал Пачино - мисля, че е доста хубав филм и той има хубава роля в него. :yanim:

Сахара - приключенска работа, филм за развлечение, без послание. Незапомняща се с нищо роля на Матю. Гледах го, защото той е готин.

В общи линии най-запомнящото му присъствие е във Време да убиваш (A Time to Kill по Джон Гришам), а в останалите филми е просто сладура сваляч. За мен е приятен за окото и затова му се кефя. ;)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Двама за милиони (Тwo for the Milions) - с Ал Пачино - мисля, че е доста хубав филм и той има хубава роля в него. :yanim:

GABRIELA, не е ли филмът Two for the money?

В интерес на истината мисля, че си права че предимно жените го харесват : :whist:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
GABRIELA, не е ли филмът Two for the money?

В интерес на истината мисля, че си права че предимно жените го харесват : :whist:

Абсолютно е той. И аз докато го писах ми се стори странно заглавието, ама не му обърнах много внимание. Two for the Money.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Нека кажа и за Шон Пен - друг мой предпочитан актьор.

Ако някой знае други филми с негово участие, които си заслужават гледането, нека ги сподели. :whist:

Подсети ме за друг незабравим герой:

Bad boys

http://www.######/catalog/details.php?i=5522&c=1

А също и:

U turn

http://www.######/catalog/details.php?i=4868&c=1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Като заговорихме за Шон Пен искам да споделя няколко филма с него, които са ми направили впечатление.

Sweet and Lowdown на Уди Алън, прави доста дора роля.

21 грама вече го споменахте, но искам пак да го отбележа (чудесен филм)

We are no angels партнира му Робърт Дениро. Мисля че прави неприсъща за него роля, но естествено играе страхотно :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
We are no angels партнира му Робърт Дениро. Мисля че прави неприсъща за него роля, но естествено играе страхотно :)

Хахха,само като си спомня какви бяха лумпени двамата... :)

2-ма затворници бягат от пандиза,ама се налага да се правят на духовници.Нервероятни са - вървят по улицата,уж зачетени в Евангелието,но хищните им, криминални очички щъкат трескаво настрани от четивото,търсейки изход и прикритие.

Бинго!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Подсети ме за друг незабравим герой:

Bad boys

http://www.######/catalog/details.php?i=5522&c=1

А също и:

U turn

http://www.######/catalog/details.php?i=4868&c=1

За съжаление, г-н Макуин :) , от арената не мога да тегля sad.gif , но ще си ги търся от други места. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Шон Пен беше доста забавен, опитвайки се да изглежда невинен. И досега си спомням физиономията му, въпреки че гледах филма преди 7-8 години :down:.

trapped79, бих искал да чуя мнението ти ето тук :hush:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...88entry168688

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това вече го писах в темата Да поговорим за филми, но мисля, че децата заслужават доста голямо уважение: Дакота Фанинг (Похитени, Dreamer, I Am Sam) и Хали Джоел Осмънт (The 6th Sence, The Lake, Artificial Inteligent, Предай нататък). Брилянтна игра и много добри филми, особено тези с Осмънт, а на Фанинг естествено Аз съм Сам. Тя е момиченце, което определено може да се държи като възрастен. Погледът й го излъчва, а той е най-странното хлапе, което съм виждала, дори в някои от филмите тръпки ме побиват от израженията му, от цялата му физиономия.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Фанинг игра и в Мъж на прицел добре...Дано не се развали като Маколи Кълкин и десетки други деца...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Фанинг игра и в Мъж на прицел добре...Дано не се развали като Маколи Кълкин и десетки други деца...

С Дензъл? Вярно, филма го забравих. И аз така се надявам да не й се отрази кофти всичко това.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Страшен Актоьор е Антъни Хопкинс. Във всичките си филми просто играе невероятно, но мисля, че в Маската на Зоро превъплащението му беше впечатляващо!!!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Страшен Актоьор е Антъни Хопкинс. Във всичките си филми просто играе невероятно, но мисля, че в Маската на Зоро превъплащението му беше впечатляващо!!!

Пич,гледал ли си "Човекът-слон"? Ето това е впечатляващо изпълнение на А. Хопкинс.

Филмът май беше на Д.Линч.Пожелавам ви най-искрено да НЕ ГЛЕДАТЕ тоя филм никога.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Пич,гледал ли си "Човекът-слон"? Ето това е впечатляващо изпълнение на А. Хопкинс.

Филмът май беше на Д.Линч.Пожелавам ви най-искрено да НЕ ГЛЕДАТЕ тоя филм никога.

А защо?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Само съм чувал съм за "Човекът-слон", но смятам да го гледам въпреки Не-препоръката ти (все пак е на Дейвид Линч) :). А що се отнася до Дакота Файнинг смятам че е чудесна актриса, но съжалявам горкото дете. Досега не съм чул за дете-филмова зведа, което да води нормален живот sad.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.