Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чисто нов супер лаптоп забива още от първия ден

Featured Replies

Опита ли да възстановиш ОS от дяла за възстановяване?

АУ ма ти още ли се моташ,ясна работата.

• Автор

АУ ма ти още ли се моташ,ясна работата.

Имах работа и най-рано в четвъртък можех да отида, но ми казаха че няма смисъл защото днес е празник и дори и да го оставя в четвъртък, чак в понеделник ще го гледат, така че нямаше смисъл да остана без PC за уикенда.

Опита ли да възстановиш ОS от дяла за възстановяване?

Не, защото реално всичко започна още от самото начало, тоест общо взето няма накъде да възстановявам ...

сваляш hd tune и даваш линкъ към снимка на S.M.A.R.T. статуса и ще ти кажем изобщо ще ти приемат ли рекламацията на харда

Здравей, свалих я, но не намирам опцията за СМАРТ, ето това направих засега, но нямам представа как да интерпретирам тази информация. Сега пуснах и error scan.

Синята графика нещо въобще не ме кефи, току що видях видео в youtube там е  много по-равномерна, няма го това пропадане като при мен в началото ...

post-341387-0-80651300-1378499216_thumb.

Редактирано от sunlounger (преглед на промените)

Здравей, свалих я, но не намирам опцията за СМАРТ, ето това направих засега, но нямам представа как да интерпретирам тази информация. Сега пуснах и error scan.

Таба Health

Проблемът е в харда. Носи го там откъдето си го купил.

• Автор

Проблемът е в харда. Носи го там откъдето си го купил.

Обадих се по телефона до Технополис и ми казаха, че  процедурата е да го вземат и да го пратят в сервиз, а ако не може да бъде отстранен проблема, го заменят, затова си мисля че е по-добре аз да си го занеса в сервиза и да спестя време.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Днес най-после благополучно си взех лаптопа, смениха харда, отне цели две седмици за тест, поръчка и смяна, направо  нямам думи.

Вече 6 часа го ползвам, инсталирах си всички неща, ъпдейтнах уиндоуса и т.н. и досега не е забивал, работи безупречно. Направих тест с hdtune и healthstatus-а е окей засега, няма никакви грешки , но като цяло този модел хард е много бавен.  Процесор и видеокарта са супер бързи и харда е пълно дърво. Хубавата новина обаче е, че има слот за микро SSD, което обаче е скъпичко(120gb са по 200-300лв), но в бъдеще мисля при първа възможност да сложа едно, на което да е инсталиран уиндоуса и всичко, което ползвам ежедневно, програми и документация, а hdd-то да си го ползвам като storage.

Има едно нещо обаче, което не мога да разбера как да го оправя. Настройките на видеото не са същите и не знам къде да пипна за да го оправя. Значи на максимална резолюция съм, но когато инсталирам програма, снимките във фейсбук преди да ги отворя резолюцията е по-малка Също така, когато отворя word-а, резолюцията на tools bar-а е друга, по-малка и това много ме дразни. Някой да има идя как мога да го оправя ?

• Автор

Само си съобразявах, че работи, пак има проблем с комуникацията, но този път се изразява под друга форма, сега не забива, но за сметка на това работи супер бавно. Отивам към Технополис да се разправям, направо не е истина ... Само си съобразявах, че работи, пак има проблем с комуникацията, но този път се изразява под друга форма, сега не забива, но за сметка на това работи супер бавно. Отивам към Технополис да се разправям, направо не е истина ...

Само си съобразявах, че работи, пак има проблем с комуникацията, но този път се изразява под друга форма, сега не забива, но за сметка на това работи супер бавно. Отивам към Технополис да се разправям, направо не е истина ... Само си съобразявах, че работи, пак има проблем с комуникацията, но този път се изразява под друга форма, сега не забива, но за сметка на това работи супер бавно. Отивам към Технополис да се разправям, направо не е истина ...

Изглежда си попаднал на дефектна бройка.Преди три седмици купих на дъщеря ми абсолютно същия модел,хем по-евтино от твоя,хем с 120 GB SSD.Допълнително му сложиха осмица и до момента работи перфектно и супер бързо.

• Автор

Изглежда си попаднал на дефектна бройка.Преди три седмици купих на дъщеря ми абсолютно същия модел,хем по-евтино от твоя,хем с 120 GB SSD.Допълнително му сложиха осмица и до момента работи перфектно и супер бързо.

Мен така ме е яд че не се информирах за дисковете. Въобще не знаех че тези технологии са се развили, отделно не знаех че има вариант със SSD, поне в Технополис няма, ти откъде го взе ?

В момента седя и се чудя какво да правя, но в понеделник мисля да сервиза и им искам протокол за замяна и най-вероятно ще го върна, но и ще си искам парите, тоест разваляне на договора за изплащане, защото дори да ми дадат работещ лаптопа, в един момента ако се развали, трябва да се разправям със сервиза на Мост, а тяхното сервизно обслужване както се вижда не е адекватно(надеждно). Не може в сервизния протокол да пише ТЕСТ ОК, а в същото време проблема да е същия. Явно теста им се свежда до натискане на бутона и щом тръгва, значи е ок ...

Мен така ме е яд че не се информирах за дисковете. Въобще не знаех че тези технологии са се развили, отделно не знаех че има вариант със SSD, поне в Технополис няма, ти откъде го взе ?

В момента седя и се чудя какво да правя, но в понеделник мисля да сервиза и им искам протокол за замяна и най-вероятно ще го върна, но и ще си искам парите, тоест разваляне на договора за изплащане, защото дори да ми дадат работещ лаптопа, в един момента ако се развали, трябва да се разправям със сервиза на Мост, а тяхното сервизно обслужване както се вижда не е адекватно(надеждно). Не може в сервизния протокол да пише ТЕСТ ОК, а в същото време проблема да е същия. Явно теста им се свежда до натискане на бутона и щом тръгва, значи е ок ...

Аз го взех от една компютърна фирма в София,от която съм много доволна.Ползвала съм им услугите няколко пъти и са много коректни.От Техно... бакалиите никога не купувам компютри.

Acer имат още един сервиз - Вюпойнт,от които съм с добри впечатления.

• Автор

Днес говорих с тези малоумнимици от most.bg, поръчали са ново дъно. Ебати простотията ...на запад с такъв дефект, при положение че не е минал и 1 месец от продажбата, продукта се заменя с нов, а повреденият се поправя и продава на има няма 30% от пазарната му цена.

Ние обаче сме в България и такива "екстри" няма, сега ще си ползвам лаптоп отварян два пъти в сервиз, разпарчетосан и сглобен наново, но за него си плащам 100% от цената ..

Аз съм тотално разочарован от всичко което се случва .. и Технополис и most.bg са пълни селяни, които са много далеч от международните стандарти ...

На тези хора пари повече няма да дам, не ги заслужават!

Тези от WD са взели наистина в последно време да правят невероятно големи количества от калпави дискове,

уж най големия производител но тошиба самсунг и хитачи като качество са класи над тях,

сигеит за жалост май се преструктурират към друга ниша.

Вече 2 години ползвам OCZ-VERTEX2 240Гб,без грам проблеми 

след като моя 640Гб WD здаде багажа както си седеше на масата.

На мен един WD My Book здаде багажа както си седеше на масата и падна от там. Но бях в Белгия и го смениха хората с по-новия модел без да ме питат как и защо се е прецакал (късмет...?).

Колкото до автора, май скоро и аз ще се разправям със сервизи, но преди това ще пусна една тема да разбера от къде е синия екран при мен (твърд диск, рам...)

• Автор

Днес взех лаптопа от сервиза, със сменено дъно е и след тест с HD tune pro пак проблеми с трансфера на данни, а тоя кретен техник взел да ми обяснява че това било нещо нормално и не трябвало да ме притеснява, а ако съм сложел SSD проблема щял да изчезне. Ебати простаците, ще плащам аз 200 лв за SSD заради сгрешения дизайн на Acer ..

След това ходих до Технополис, най- вероятно ще успея да го върна и да развалим  договора за изплащане.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново, в крайна сметка всичко приключи добре, макар и с малко доплащане от моя страна, но в момента се чуствам щастлив и доволен. Принципно можеше да се върне лаптопа, но в интерес на истинат няма как да взема такава конфигурация  за тези пари и сложих SSD 128gb Adata, за което лично управителя на Технополис съдейства да ми бъде направена отстъпка, като уговорката беше да се тества и ако до два дни не ме устройва, връщам ССД-то и лаптопа.

Естествено в момента нещата са коренно различни , лаптопа работи прекрасно, а тестовете на дисковете с HD tune tune са перфектни.

Та извода е, че ако някой реши да купи този модел, в никакъв случай няма да съжалява, но без ССД просто не е същото. Същото важи и за други марки лаптопи, които имат бързи компоненти, задължително със ССД.

Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.