Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Здравейте хора.От скоро имам един дребен но дразнещ проблем.Когато играя някоя игра тя си върви добре с около 30-40 в секунда кадъра, но изведнъж кадрите падат до 5-10 за около секунда-две и най често бивам убит ако играя някой шутър .Доста неща пробвах вече като например затваряне на най-различни програми или пускане на играта чрез Game Booster, дори намалих резолюцията и графиките но нищо не помогна.Също да спомена, че наскоро смених интернет доставчика си и сега съм с 25 мегабита download скорост и 3 мегабита upload.Възможно ли е игрите да лагват заради бавния upload или защото имам някакъв проблем с модема?Преди новия интернет доставчик нямах този проблем затова си мисля че е от там.Надявам се да може да помогнете. :wink12:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте хора.От скоро имам един дребен но дразнещ проблем.Когато играя някоя игра тя си върви добре с около 30-40 в секунда кадъра, но изведнъж кадрите падат до 5-10 за около секунда-две и най често бивам убит ако играя някой шутър .Доста неща пробвах вече като например затваряне на най-различни програми или пускане на играта чрез Game Booster, дори намалих резолюцията и графиките но нищо не помогна.Също да спомена, че наскоро смених интернет доставчика си и сега съм с 25 мегабита download скорост и 3 мегабита upload.Възможно ли е игрите да лагват заради бавния upload или защото имам някакъв проблем с модема?Преди новия интернет доставчик нямах този проблем затова си мисля че е от там.Надявам се да може да помогнете. :wink12:

Каква ви е конфигурацията? Искам и температурите на компонентите да качите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Конфигурацията се е стара 2006-2007 някъде но мисля че е достатъчна да подкара COD 4, която аз играя без лаг

РАМ:2 GB

ВИДЕО КАРТА:ATI X1300/1550

ПРОЦЕСОР:Intel Pentium D 2.66Ghz

а за температурите не мога да кажа но компютъра върви доста тихо като играя играта(скоро го чистих)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Конфигурацията се е стара 2006-2007 някъде но мисля че е достатъчна да подкара COD 4, която аз играя без лаг

РАМ:2 GB

ВИДЕО КАРТА:ATI X1300/1550

ПРОЦЕСОР:Intel Pentium D 2.66Ghz

а за температурите не мога да кажа но компютъра върви доста тихо като играя играта(скоро го чистих)

AIDA 64 - ще покаже температурите и ще даде повече подробности за конфигурацията.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

AIDA 64 - ще покаже температурите и ще даде повече подробности за конфигурацията.

Къде точно се намира температурата

Намерих къде е

Дъно-48 градуса

Процесор-59-60

това са температури когато играта не е включена


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Къде точно се намира температурата

Намерих къде е

Дъно-48 градуса

Процесор-59-60

Ако температурите не са под товар, то му е време да направите профилактика на компютъра: - Изчистване на праха по радиаторите на процесор и видео, смяна на термопастата на процесор/видео и за накрая подредба на кабелите в кутията и добавяне на още няколко вентилатора (в зависимост от кутията) за въздушен поток:

Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

Ако температурите не са под товар, то му е време да направите профилактика на компютъра: - Изчистване на праха по радиаторите на процесор и видео, смяна на термопастата на процесор/видео и за накрая подредба на кабелите в кутията и добавяне на още няколко вентилатора (в зависимост от кутията) за въздушен поток:

Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.

 

Благодаря за съвета но тъй като ще сменям скоро компютъра мисля само да поизчистя прахта и да наредя кабелите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета но тъй като ще сменям скоро компютъра мисля само да поизчистя прахта и да наредя кабелите

 Термопастата също можеш да смениш, ако не можеш ти, някой твой приятел/познат който разбира достатъчно (да не даваш пари в сервиз). Щом ще го сменяш скоро, със сигурност можеш да минеш с евтина пастичка от 3 лева. Започни все пак с почистването от прах, въпреки че не знам дали можеш да изчистиш добре радиатора, без да е свален от процесора. А пък ако го свалиш това ще рече нова термопаста да се слага.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 Термопастата също можеш да смениш, ако не можеш ти, някой твой приятел/познат който разбира достатъчно (да не даваш пари в сервиз). Щом ще го сменяш скоро, със сигурност можеш да минеш с евтина пастичка от 3 лева. Започни все пак с почистването от прах, въпреки че не знам дали можеш да изчистиш добре радиатора, без да е свален от процесора. А пък ако го свалиш това ще рече нова термопаста да се слага.

ами ще видя какво мога да направя, но все пак клоня на мисълта че може да е нещо от нета

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ами ще видя какво мога да направя, но все пак клоня на мисълта че може да е нещо от нета

При положение, че температурите при браузване са 50-60 градуса,а при игра сигурно са поне 10-15 градуса отгоре и като се има предвид, че на сайта на интел пише следното. Максимална температура за работа на процесора 64,1 градуса. Направи си сметката сам. В скоро време ще почне да ти пуска сини екрани заради прегряване и ако не го почистиш, подредиш кабеляците и смениш пастата(ако първите 2 не свършат работа), то ще опечеш горката машинка и ще останаш и без нея докато не купиш нова. Преценявай сам :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

При положение, че температурите при браузване са 50-60 градуса,а при игра сигурно са поне 10-15 градуса отгоре и като се има предвид, че на сайта на интел пише следното. Максимална температура за работа на процесора 64,1 градуса. Направи си сметката сам. В скоро време ще почне да ти пуска сини екрани заради прегряване и ако не го почистиш, подредиш кабеляците и смениш пастата(ако първите 2 не свършат работа), то ще опечеш горката машинка и ще останаш и без нея докато не купиш нова. Преценявай сам :)

до месец ще имам пари за нова машина така че ще мина само с едно добро почистване и нареждане на кабелите(което как се случва всъщност)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

до месец ще имам пари за нова машина така че ще мина само с едно добро почистване и нареждане на кабелите(което как се случва всъщност)

Не съм много добър в това. Но може да последваш този линк. Върши чудеса понякога :Д

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не съм много добър в това. Но може да последваш този линк. Върши чудеса понякога :Д

Да но кейбъл мениджмънта зависи от това дали го поддържа кутията... Иначе трябва да импровизира доста, докато нацели нещата :) Все пак една паста за 3 лева ще смъкне с едни поне 10 градуса на процесора (ако е добре поставена)... И с почистването от прахоляк нещата ще отидат към 45 градуса и няма да ти лагва

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Когато играя някоя игра тя си върви добре с около 30-40 в секунда кадъра, но изведнъж кадрите падат до 5-10 за около секунда-две и най често бивам убит ако играя някой шутър

 

 

Конфигурацията се е стара 2006-2007 някъде

 

Просто когато няма кой знае какво действие в играта есетствено кадрите са повече, когато стане "по-напрегнато" старата конфигурация рязко издиша и кадрите падат драстично. Във всеки шутър като почне стрелбата си проличава на каква машина го играеш. Взимай новата конфигурация за която си споменал - това е решението.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не променя факта, че старата конфигурация просто не е поддържана. Най-разумното е да се изчисти и т.н. и да се продаде или да се ползва за друго след като дойде новата. Не може ей така на боклука да я пратим.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Това не променя факта, че старата конфигурация просто не е поддържана. Най-разумното е да се изчисти и т.н. и да се продаде или да се ползва за друго след като дойде новата. Не може ей така на боклука да я пратим.

Ще направя каквото мога за да я постегна малко старата кошница :D

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Подобни теми

    • от udobenliedivana
      Здравейте, хора!
      Сглобих си чисто нова конфигурация наскоро и 1-2 седмици след това започна едно странно жужене откъм захранването и видеокартата. След дълго разучване вече съм сигурен, че става дума за "coil whine" на захранването, което е Cooler Master MasterWatt 550.
      Със сигурност ще изпратя захранването обратно, понеже е в гаранция.
      Въпросът ми е - някой имал ли е такъв проблем и зачитат ли го изобщо за "проблем" родните сервизи?
       
      CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3.5 GHz
      Дъно: MSI A320M Gaming Pro
      GPU: Palit GeForce GTX 1050 2GB
      Памет: 8GB Kingston 2400MHz (2x4GB)
      Захранване: Cooler Master MasterWatt 550W
      Охлаждане: Cooler Master MasterLiquid ML120 и 4 вентилатора Cooler Master MasterFan Pro
      HDD: Seagate Barracuda 1TB
      SSD: NVMe Adata SX600 XPG 128GB
       
    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от asdfj
      Привет.От доста време насам имам проблем при инсталирането на уиндоус 8 на Lenovog50.Закупен е с 8-цата и след това съм го преинсталирал няколко пъти с уиндоус 7. На диск тръгва и когато се покаже инсталацията да избера език и т.н. отказва и блокира клавиатурата и мишката,а в биоса работи и при 7-цата върви без проблем.Възможно ли е да е заключен към 8? Отчаян съм тъй като тази 7ца не върви добре и искам да си върна предишния.Другия ми въпрос е чрез флашка какви са настройките в биоса с UEFI/Legacy и как да подкарам флашката.
      Багодаря предварително.
    • от Пламен Р
      При всяка игра fps ми е 60 стабилни!!!а не са конкретни за играта и с мойта конфигурация!!!при всяка игра е така!!! искам да си ги променя да не са стабилни!!!
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.