Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Внезапен/Непостоянен лаг във всички игри

Featured Replies

Здравейте хора.От скоро имам един дребен но дразнещ проблем.Когато играя някоя игра тя си върви добре с около 30-40 в секунда кадъра, но изведнъж кадрите падат до 5-10 за около секунда-две и най често бивам убит ако играя някой шутър .Доста неща пробвах вече като например затваряне на най-различни програми или пускане на играта чрез Game Booster, дори намалих резолюцията и графиките но нищо не помогна.Също да спомена, че наскоро смених интернет доставчика си и сега съм с 25 мегабита download скорост и 3 мегабита upload.Възможно ли е игрите да лагват заради бавния upload или защото имам някакъв проблем с модема?Преди новия интернет доставчик нямах този проблем затова си мисля че е от там.Надявам се да може да помогнете. :wink12:

Здравейте хора.От скоро имам един дребен но дразнещ проблем.Когато играя някоя игра тя си върви добре с около 30-40 в секунда кадъра, но изведнъж кадрите падат до 5-10 за около секунда-две и най често бивам убит ако играя някой шутър .Доста неща пробвах вече като например затваряне на най-различни програми или пускане на играта чрез Game Booster, дори намалих резолюцията и графиките но нищо не помогна.Също да спомена, че наскоро смених интернет доставчика си и сега съм с 25 мегабита download скорост и 3 мегабита upload.Възможно ли е игрите да лагват заради бавния upload или защото имам някакъв проблем с модема?Преди новия интернет доставчик нямах този проблем затова си мисля че е от там.Надявам се да може да помогнете. :wink12:

Каква ви е конфигурацията? Искам и температурите на компонентите да качите

• Автор

Конфигурацията се е стара 2006-2007 някъде но мисля че е достатъчна да подкара COD 4, която аз играя без лаг

РАМ:2 GB

ВИДЕО КАРТА:ATI X1300/1550

ПРОЦЕСОР:Intel Pentium D 2.66Ghz

а за температурите не мога да кажа но компютъра върви доста тихо като играя играта(скоро го чистих)

Конфигурацията се е стара 2006-2007 някъде но мисля че е достатъчна да подкара COD 4, която аз играя без лаг

РАМ:2 GB

ВИДЕО КАРТА:ATI X1300/1550

ПРОЦЕСОР:Intel Pentium D 2.66Ghz

а за температурите не мога да кажа но компютъра върви доста тихо като играя играта(скоро го чистих)

AIDA 64 - ще покаже температурите и ще даде повече подробности за конфигурацията.

• Автор

AIDA 64 - ще покаже температурите и ще даде повече подробности за конфигурацията.

Къде точно се намира температурата

Намерих къде е

Дъно-48 градуса

Процесор-59-60

това са температури когато играта не е включена

Къде точно се намира температурата

Намерих къде е

Дъно-48 градуса

Процесор-59-60

Ако температурите не са под товар, то му е време да направите профилактика на компютъра: - Изчистване на праха по радиаторите на процесор и видео, смяна на термопастата на процесор/видео и за накрая подредба на кабелите в кутията и добавяне на още няколко вентилатора (в зависимост от кутията) за въздушен поток:

Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.
  • Автор

Ако температурите не са под товар, то му е време да направите профилактика на компютъра: - Изчистване на праха по радиаторите на процесор и видео, смяна на термопастата на процесор/видео и за накрая подредба на кабелите в кутията и добавяне на още няколко вентилатора (в зависимост от кутията) за въздушен поток:

Постигане на максимално добър въздушен поток в кутиите ни.

Благодаря за съвета но тъй като ще сменям скоро компютъра мисля само да поизчистя прахта и да наредя кабелите

Благодаря за съвета но тъй като ще сменям скоро компютъра мисля само да поизчистя прахта и да наредя кабелите

Термопастата също можеш да смениш, ако не можеш ти, някой твой приятел/познат който разбира достатъчно (да не даваш пари в сервиз). Щом ще го сменяш скоро, със сигурност можеш да минеш с евтина пастичка от 3 лева. Започни все пак с почистването от прах, въпреки че не знам дали можеш да изчистиш добре радиатора, без да е свален от процесора. А пък ако го свалиш това ще рече нова термопаста да се слага.

• Автор

Термопастата също можеш да смениш, ако не можеш ти, някой твой приятел/познат който разбира достатъчно (да не даваш пари в сервиз). Щом ще го сменяш скоро, със сигурност можеш да минеш с евтина пастичка от 3 лева. Започни все пак с почистването от прах, въпреки че не знам дали можеш да изчистиш добре радиатора, без да е свален от процесора. А пък ако го свалиш това ще рече нова термопаста да се слага.

ами ще видя какво мога да направя, но все пак клоня на мисълта че може да е нещо от нета

ами ще видя какво мога да направя, но все пак клоня на мисълта че може да е нещо от нета

При положение, че температурите при браузване са 50-60 градуса,а при игра сигурно са поне 10-15 градуса отгоре и като се има предвид, че на сайта на интел пише следното. Максимална температура за работа на процесора 64,1 градуса. Направи си сметката сам. В скоро време ще почне да ти пуска сини екрани заради прегряване и ако не го почистиш, подредиш кабеляците и смениш пастата(ако първите 2 не свършат работа), то ще опечеш горката машинка и ще останаш и без нея докато не купиш нова. Преценявай сам :)

• Автор

При положение, че температурите при браузване са 50-60 градуса,а при игра сигурно са поне 10-15 градуса отгоре и като се има предвид, че на сайта на интел пише следното. Максимална температура за работа на процесора 64,1 градуса. Направи си сметката сам. В скоро време ще почне да ти пуска сини екрани заради прегряване и ако не го почистиш, подредиш кабеляците и смениш пастата(ако първите 2 не свършат работа), то ще опечеш горката машинка и ще останаш и без нея докато не купиш нова. Преценявай сам :)

до месец ще имам пари за нова машина така че ще мина само с едно добро почистване и нареждане на кабелите(което как се случва всъщност)

до месец ще имам пари за нова машина така че ще мина само с едно добро почистване и нареждане на кабелите(което как се случва всъщност)

Не съм много добър в това. Но може да последваш този линк. Върши чудеса понякога :Д

Не съм много добър в това. Но може да последваш този линк. Върши чудеса понякога :Д

Да но кейбъл мениджмънта зависи от това дали го поддържа кутията... Иначе трябва да импровизира доста, докато нацели нещата :) Все пак една паста за 3 лева ще смъкне с едни поне 10 градуса на процесора (ако е добре поставена)... И с почистването от прахоляк нещата ще отидат към 45 градуса и няма да ти лагва

Когато играя някоя игра тя си върви добре с около 30-40 в секунда кадъра, но изведнъж кадрите падат до 5-10 за около секунда-две и най често бивам убит ако играя някой шутър

Конфигурацията се е стара 2006-2007 някъде

Просто когато няма кой знае какво действие в играта есетствено кадрите са повече, когато стане "по-напрегнато" старата конфигурация рязко издиша и кадрите падат драстично. Във всеки шутър като почне стрелбата си проличава на каква машина го играеш. Взимай новата конфигурация за която си споменал - това е решението.

Това не променя факта, че старата конфигурация просто не е поддържана. Най-разумното е да се изчисти и т.н. и да се продаде или да се ползва за друго след като дойде новата. Не може ей така на боклука да я пратим.

• Автор

Това не променя факта, че старата конфигурация просто не е поддържана. Най-разумното е да се изчисти и т.н. и да се продаде или да се ползва за друго след като дойде новата. Не може ей така на боклука да я пратим.

Ще направя каквото мога за да я постегна малко старата кошница :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.