Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искам да си купя нов настолен компютър

Featured Replies

Аз ли съм смешен ?! Ти затова ли мълчиш, защото ако си отвориш устата ще се потвърдят съмненията за безхаберието ти ? Ами умниците които искат да набутат конфигурации със слаби параметри и по-ниска производителност не са ли смешни ?! Всеки който е бил с 4GB памет и я е удвоил, е видял огромната разлика и ползата от нея. Ясно е, че смешните машинки които ползвате с допотопните ОС (визирам подписа на @човека) няма да успеят да ползват повече от 4GB памет, и щом те нямат нужда, дай да убеждаваме и хората в това... Едно е да говориш от прочетено в нета, а друго, от години собствен опит. Никой не е твърдял, че 8GB памет няма да му стигнат, а че с 2х4 се затваря възможността за добавяне за въпросното дъно с 2 слота.

Като ти гледам ника си 18 годишен... За какъв години опит говориш? И за какво му е на човека на тая система повече от 8GB? Както ти казаха в предишните мнения, когато му потрябва повече от това то системата му ще е морално остаряла и ще трябва да прави цялостен ъпгрейд! Каква полза ще има на тази система от добавянето на 8GB след три години примерно? Сам си отговори и недей да търсиш внимание с "остроумните" си постове и "годините" ти опит! 

Със здраве!

Аз ли съм смешен ?! Ти затова ли мълчиш, защото ако си отвориш устата ще се потвърдят съмненията за безхаберието ти ? Ами умниците които искат да набутат конфигурации със слаби параметри и по-ниска производителност не са ли смешни ?! Всеки който е бил с 4GB памет и я е удвоил, е видял огромната разлика и ползата от нея. Ясно е, че смешните машинки които ползвате с допотопните ОС (визирам подписа на @човека) няма да успеят да ползват повече от 4GB памет, и щом те нямат нужда, дай да убеждаваме и хората в това... Едно е да говориш от прочетено в нета, а друго, от години собствен опит. Никой не е твърдял, че 8GB памет няма да му стигнат, а че с 2х4 се затваря възможността за добавяне за въпросното дъно с 2 слота.

Да вземе и сървърно дъно, защо да се ограничава с възможност да ползва само един процесор.

Направо не се чуваш, какви глупости пишеш.

Повече от 8ГБ и след години няма да му трябват, а винаги може да продаде 2x4 и да вземе 2x8, но с процесорът тоя номер не става.

Редактирано от Papugai (преглед на промените)

Като ти гледам ника си 18 годишен... За какъв години опит говориш? И за какво му е на човека на тая система повече от 8GB? Както ти казаха в предишните мнения, когато му потрябва повече от това то системата му ще е морално остаряла и ще трябва да прави цялостен ъпгрейд! Каква полза ще има на тази система от добавянето на 8GB след три години примерно? Сам си отговори и недей да търсиш внимание с "остроумните" си постове и "годините" ти опит!  Със здраве!

Като ти гледам ника, си на 7г. , а в мозъчно развитие си в "торбичката" на тати... или по-правилно - в тази на прадядо си. Как изглежда ника на един 70 годишен според тебе - baikolio43 ли ? Това какво са казали другите, си го преосмисляй ти, аз нямам нужда от пояснения ! 8GB памет струват 100лв. и ако за тебе са нужни 3г. да ги събереш, това си е твой личен проблем. Омръзна ми да повтарям няколко поста подред едно и също, но с тоя умствен потенциал който демонстрираш, потретването на казаното отново си губи смисъла...  

Да вземе и сървърно дъно, защо да се ограничава с възможност да ползва само един процесор. Направо не се чуваш, какви глупости пишеш. Повече от 8ГБ и след години няма да му трябват, а винаги може да продаде 2x4 и да вземе 2x8, но с процесорът тоя номер не става.

Ти май не си обърнал внимание, че предложения от мен процесор и памет са по-добри от останалите предложения...

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Ти май не си обърнал внимание, че предложения от мен процесор и памет са по-добри от останалите предложения...

Дал си по-скъп процесор, нормално е да е по-добър, а за рама не ми се обяснява, десет човека ти писаха, но ти не стопляш, продължаваш да си пишеш свои разсъждения.

Стига сте тровили темата на човека ве нали той решава кво да вземе ако  8 не му стигат взима с една плочка ама аз с 8GB си съм добре макс взима 4-5GB сперед мен 6GB са достатачни пък камоли 8GB.

Ето и един конфиг от мен:

ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - дъното е с 4 слота.
2X4G DDR3 1600 A-DATA  - паметта е 8GB 1600Mhz в двуканален режим.
CM K350 W/600W PSU  - захранването би трябвало да издържи.
Обща стойност - 1 135.77 лв. с ДДС

Стига сте тровили темата на човека ве нали той решава кво да вземе ако 8 не му стигат взима с една плочка ама аз с 8GB си съм добре макс взима 4-5GB сперед мен 6GB са достатачни пък камоли 8GB. Ето и един конфиг от мен: ASROCK B75 PRO3 /B75/1155 - дъното е с 4 слота. I5-3470 /3.2G/6MB/BOX/LGA1155 2X4G DDR3 1600 A-DATA - паметта е 8GB 1600Mhz в двуканален режим. 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA SAPPHIRE HD7870 GHz EDITION 2GB GDDR5 BULK CM K350 W/600W PSU - захранването би трябвало да издържи. Обща стойност - 1 135.77 лв. с ДДС Количка!

Още един, който не прави разлика между два слота с 2х4 и два слота с 1х8. На тебе ти е добре с 2х4, на други с 1х1... И кое е по-доброто от предложеното тук ? Дъното, чието значение в случая не е по-важно от възможностите на процесора, или хард диска с по-малката гаранция ?

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

^ Още един, който не прави разлика между два слота с 2х4 и два слота с 1х8. На тебе ти е добре с 2х4, на други с 1х1...

И кое е по-доброто от предложеното тук ? Дъното, чието значение в случая не е по-важно от възможностите на процесора, или хард диска с по-малката гаранция ?

Разбрахме, че твоето предложение е най-''добро''. Може да спреш да си го хвалиш толкова.

Чак пък толкова голямо внимание на паметта не би трябва да се отделя. Дали ще е 2x4 или 1x8 няма значение. Значението е само за двуканалния режим и нищо повече... На този етап обема е по-важен, и ако бюджета позволява се взима повече.

Призовавам за край на спора ! Точка ! :mad:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.