Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване със суич Ladox - как?

Featured Replies

Пак я прегледах цялата тема,но тя е "свързване на два рутера" и не намирам настройки на лан карта :( ако може друга тема да ми препоръчате

от там вземете идеята за две различни ИП мрежи

• Отговори 59
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

от там вземете идеята за две различни ИП мрежи

Проблема е следния: Ако съм на автоматични настройки на безжичната не ми излиза падащото меню в "разширени" за да го  пренасоча към лан, а не знам какво да въведа в IP-то на безжичната ръчно. Моля ви кажете ми ...................

Проблема е следния: Ако съм на автоматични настройки на безжичната не ми излиза падащото меню в "разширени" за да го  пренасоча към лан, а не знам какво да въведа в IP-то на безжичната ръчно. Моля ви кажете ми ...................

какво връща командата:

ipconfig /all

И копирайте текста, не правете снимки на екрана

какво връща командата:

И копирайте текста, не правете снимки на екрана

Незнам щом маркирам и избера от "Домашна мрежова връзка" в "разширени" и дам "ок" се показва този последния прозорец.....

Незнам щом маркирам и избера от "Домашна мрежова връзка" в "разширени" и дам "ок" се показва този последния прозорец.....

Искате ли помощ? Ако да моля публикувайте изхода на тази команда

ipconfig /all

Искате ли помощ? Ако да моля публикувайте изхода на тази команда

Много се извинявам,че пак е снимка,но не можеше да се копира.  http://pics.data.bg/zoom/albums/69a5467e2998f3faaec2b2e723d13d9f

Много се извинявам,че пак е снимка,но не можеше да се копира.  http://pics.data.bg/zoom/albums/69a5467e2998f3faaec2b2e723d13d9f

Може, с десен клавиш има маркирай и след това копие

Но можете да сложите адрес примерно адрес 192.168.0.51, маска 255.255.255.0, гейтуей 192.168.0.1 ДНС 192.168.0.1

И ще имате достъп до другите настройки

Може, с десен клавиш има маркирай и след това копие

Но можете да сложите адрес примерно адрес 192.168.0.51, маска 255.255.255.0, гейтуей 192.168.0.1 ДНС 192.168.0.1

И ще имате достъп до другите настройки

Много благодаря :) безжичната работи перфектно с тези настройки,но когато опитам да го споделя от "разширени" ми изписва "Когато се разреши споделяне на Интернетвръзка,мрежовият ви адаптер ще бъде настроен да използва IP адреса 192.168.0.1. Компютърът ви може да загуби връзка с останалите компютри в мрежата. Ако те имат статични IP адреси,трябва да ги настроите да получават автоматично IP адреси. наистина ли желаете да разрешите споделена Интернет връзка?" и ако дам "ок" отново се появява съобщението за ай пи адресите...................

Редактирано от borbi (преглед на промените)

Много благодаря :) безжичната работи перфектно с тези настройки,но когато опитам да го споделя от "разширени" ми изписва "Когато се разреши споделяне на Интернетвръзка,мрежовият ви адаптер ще бъде настроен да използва IP адреса 192.168.0.1. Компютърът ви може да загуби връзка с останалите компютри в мрежата. Ако те имат статични IP адреси,трябва да ги настроите да получават автоматично IP адреси. наистина ли желаете да разрешите споделена Интернет връзка?" и ако дам "ок" отново се появява съобщението за ай пи адресите...................

Мисля че сте обърнали нещата, трябва кабелния адаптер да е целта, а източника да е безжичния. Проверете настройките отново

Мисля че сте обърнали нещата, трябва кабелния адаптер да е целта, а източника да е безжичния. Проверете настройките отново

Значи обърнах нещата- безжичния е на автоматични,а кабелния с вашите настройки и нещата са напълно идентични с по-горния ми отговор. Пропуснах да ви кажа,че вчера ми изписа ,че IP 192.168.0.1. се използва от avast????????????????

Редактирано от borbi (преглед на промените)

Значи обърнах нещата- безжичния е на автоматични,а кабелния с вашите настройки и нещата са напълно идентични с по-горния ми отговор. Пропуснах да ви кажа,че вчера ми изписа ,че IP 192.168.0.1. се използва от avast????????????????

Не, това са настройки за безжичния адаптер. А за жичния трябва да зададете друга мрежа за да може нещата да станат, примерно 192.168.10/24

И задайте и на двата да са със статични адреси

П.П. И ако бяхте решил да сложите там маршрутизатор вместо компютър до сега да са оправени нещата

Не, това са настройки за безжичния адаптер. А за жичния трябва да зададете друга мрежа за да може нещата да станат, примерно 192.168.10/24

И задайте и на двата да са със статични адреси

П.П. И ако бяхте решил да сложите там маршрутизатор вместо компютър до сега да са оправени нещат

Пак същото се получава :( А това,което ви казах за антивируса? Ако трябва да го сменям?

Пак същото се получава :( А това,което ви казах за антивируса? Ако трябва да го сменям?

Проверете коя мрежа се раздава от DHCP сървъра на Windows. И спрете антивирусната временно

Проверете коя мрежа се раздава от DHCP сървъра на Windows. И спрете антивирусната временно

Антивирусът ще го изключа,но проверката не знам как да я направя!

Сега ще проверя в Гугъл,как става.

Антивирусът ще го изключа,но проверката не знам как да я направя!

Сега ще проверя в Гугъл,как става.

Как да го направя???

С мост ,няма ли да стане?

Не мисля че WIndows може да направи мост. Иначе - да, може

Значи направих мост между безжичната и лан-ката ...... след ,като му зададох ИП 192.168.0.50 работи,но на лан-а само "изпратени" функционират.........та въпроса ми е автоматично или ,какво ИП  трябва да е на лан?   п.п.:DHCP на рутера от ,който приемам е 192.168.0.100-192.168.0.199

Значи направих мост между безжичната и лан-ката ...... след ,като му зададох ИП 192.168.0.50 работи,но на лан-а само "изпратени" функционират.........та въпроса ми е автоматично или ,какво ИП  трябва да е на лан?   п.п.:DHCP на рутера от ,който приемам е 192.168.0.100-192.168.0.199

На ЛАН порта трябва да е нещо от рода: 10.0.0.1/24 и да раздава (примерно) 10.0.0.20-200

На ЛАН порта трябва да е нещо от рода: 10.0.0.1/24 и да раздава (примерно) 10.0.0.20-200

Това за моста или предния вариант,че вече се обърках...... много се извинявам?

Това за моста или предния вариант,че вече се обърках...... много се извинявам?

това е на ЛАН интерфейса. на WAN трябва да е 192.168.0.50/24 или което сте настроил

това е на ЛАН интерфейса. на WAN трябва да е 192.168.0.50/24 или което сте настроил

значи настроил съм : Безжична: ИП автоматично ; Мост:  ИП 192.168.0.50 ;  МАСКА : 255.255.255.0   ШЛЮЗ : 192.168.0.1 ; DNS:  192.168.0.1 Лан : ИП 10.0.0.24 ;  МАСКА : 255.255.255.0   ШЛЮЗ : 192.168.0.1 ; DNS:  192.168.0.1   ..... така ли трябва?

значи настроил съм : Безжична: ИП автоматично ; Мост:  ИП 192.168.0.50 ;  МАСКА : 255.255.255.0   ШЛЮЗ : 192.168.0.1 ; DNS:  192.168.0.1 Лан : ИП 10.0.0.24 ;  МАСКА : 255.255.255.0   ШЛЮЗ : 192.168.0.1 ; DNS:  192.168.0.1   ..... така ли трябва?

не,

1. WAN статично, не динамично

2. ЛАН: 10.0.0.0 1, маска 255.255.255.0 без гейтуей, без ДНС

не,

1. WAN статично, не динамично

2. ЛАН: 10.0.0.0 1, маска 255.255.255.0 без гейтуей, бе

"1. WAN статично, не динамично" на кой рутер? Старият от който получавам или новият ?

"1. WAN статично, не динамично" на кой рутер? Старият от който получавам или новият ?

Нали правите това на Windows машина?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.