Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация и въпрос

Featured Replies

Привет,  

Искам да ви помоля да ми направите една конфигурация за сносен компютър. Бюджета ми е ограничен до около 500 лева. Искам да попитам: има ли как за толкова пари да се направи един добър компютър? Единствените неща, на които много държа да ги има в компютъра ( но ако вие прецените, че са ненужни или твърде високи кажете ) са 4 ядрен процесор и 4GB DDR3 рам.  Горе долу разбирам от компютри, но искам професионално мнение преди да си дам парите! Благодаря предварително,  Поздрави, Жоро

Имаш ли стар компютър, от който можеш да използваш нещо?

• Автор

Стар компютър имам, но е твърде твърде стар. Мисля че е набор на някои от потребителите на форума.. между 2001 - 2003 година е

С Части на старо може и да успееш да имаш 4 ядрен за тези пари приличен. Аз за 400 лева скалъпих точно с 4 ядрен 8ГБ памет и 500ГБ диск + видео HD4670

Стар компютър имам, но е твърде твърде стар. Мисля че е набор на някои от потребителите на форума.. между 2001 - 2003 година е

За какво ще ползвате компютъра?

• Автор

С Части на старо може и да успееш да имаш 4 ядрен за тези пари приличен. Аз за 400 лева скалъпих точно с 4 ядрен 8ГБ памет и 500ГБ диск + видео HD4670

Ти си бог! :D Няма значение и да е 2ра ръка, важното е да е хубав и частите да са запазени, не да имат 2 пръста фон дьотен по тях. :D ( образно казано ) Има ли как да ми направиш една примерна конфигурацийка ?  

За какво ще ползвате компютъра?

Мисля да го продам, когато се сдобия с новия. 

Количка Дъното има само HDMI изход. Има по-евтини с D-Sub и DVI-D ако са ти по-полезни - Количка.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

И една от мен с USB 3.0  и SATA 3:

Публикувано изображение

За тия пари може да се измисли и нещо с Intel-ски процесор i3, но пък видеокартата е по-слабичка, ако ще играеш и игри. Иначе няма значение.

Публикувано изображение

Ако си навит да дадеш още малко пари, може да се вземе и по-добро дъно. 

• Автор

И една от мен с USB 3.0  и SATA 3:

Публикувано изображение

За тия пари може да се измисли и нещо с Intel-ски процесор i3, но пък видеокартата е по-слабичка, ако ще играеш и игри. Иначе няма значение.

Публикувано изображение

Ако си навит да дадеш още малко пари, може да се вземе и по-добро дъно. 

Адски много благодаря за отделеното време. Игрите, които най вероятно бих играл ще се простират от: Counter Strike 1.6 и Mu Online до Call Of Duty, GTA 4, Team Fortress и Battlefield :) 

Адски много благодаря за отделеното време. Игрите, които най вероятно бих играл ще се простират от: Counter Strike 1.6 и Mu Online до Call Of Duty, GTA 4, Team Fortress и Battlefield :)

Battlefield и COD ги забрави с това вградено видео! :D

• Автор

Тогава нека бъде не с вградно. Гледах онзи ден един компютър, сравнително добър, но нямаше допълнителен PCI-E слот ... :/

Тогава нека бъде не с вградно. Гледах онзи ден един компютър, сравнително добър, но нямаше допълнителен PCI-E слот ... :/

Няма как за 500 лева да се направи конфигурация с добра видео карта,която да подкарва игрите на добри настройки.Вграденото ще ти върши работа,зависи от резолюцията и от настройките на играта,но Battlefield малко трудно,дори и на най-ниските настройки.

Редактирано от Magneto (преглед на промените)

• Автор

Няма как за 500 лева да се направи конфигурация с добра видео карта,която да подкарва игрите на добри настройки.Вграденото ще ти върши работа,но зависи от резолюцията и от настройките на играта,но Battlefield малко трудно.

Няма как, ако са 1ва ръка. Нямам претенции към 2ра и 1ва, важното е да е запазена периферията.  Благодаря.

Няма как, ако са 1ва ръка. Нямам претенции към 2ра и 1ва, важното е да е запазена периферията.  Благодаря.

Всъщност COD ще можеш да играеш, но на по-ниски детайли с този А8 5600К:

Ето и GTA 4:

Battlefield 3:

Редактирано от Just Human.. (преглед на промените)

CoD е добре но GTA IV и Battlefield.. не са за вградена видео карта особено Battlefield 3.

Защо ли ми се струва, че става въпрос за по-стари игри? Я първо да уточним за кой BF  става въпрос и за кой CoD. GTA 4 няма претенции за видеокарта. По-скоро за последен пач и процесор. Съмнява ме с конфигурация, набор на половината форум, да са се играли тия игри, за които иде реч в последните постове.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Трябва да огледам къде какво има и ще ти дам примерна, макар и на старо.

http://obiavi.data.bg/single/454433/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%81%D0%BE%D1%80-amd-phenom-ii-960t 150 Лева

http://prodavalnik.com/gigabyte-78lmt-s2p-i29372553

80 Лева, като това дъно е ново поколение, и поддържа AM3+ процесори.

http://www.jmt.bg/ram-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8-cID=634/ddr3-4gb-1600mhz-adata-pID=19510/ 70 лева

http://prodavalnik.com/gigabyte-ati-radeon-hd-4870-i30300077 100 лева

http://www.jmt.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B5-cID=720/njoy-600w-atx12v-23-pfc-active-50cm-sleeved-cables-ovpoppuvpscpotp-protection-ultra-low-noise-21db-1-x-20--4-pin-atx-1-x-4--4-pin-atx-12v-2-x-6-pin--2-pci-e-5-x-sata-3-x-4pin-molex-pID=23830/ 98 Лева

498 Лева 

ПС: Кутия не съм сложил, потребителя сам си избира кутия каквато му харесва. Това беше най-доброто което успях да скалъпя. Може да се отключи процесора до 6 ядрен с дънната платка от списъка (тъй като Phenom II 960T е скопен 6 ядрен).

С Тази видеокарта ще ти вървят всички споменати игри, както и някои от по-новите.

Зависи за кои версии говорим,старите(CoD1;2 ;)  ) вървят перфектно на горепосочените конфигурации...

Това според мен е оптималната нова конфигурация, която може да се вземе: MSI FM2-A55M-E33, socket FM2 78.74 AMD A10 X4 5800K, 3800MHz, Socket FM2, Box, 224.99 Hitachi Deskstar 7K1000.C 500GB, 7200 об./мин, 85.94

От емаг с безплатна доставка, общо 389.67лв.

От Никем:

2 броя 2G DDR3 1600 SILICON POWER CX-2G67 /NO PSU NJOY 450WGX 450W Passive PFC Общо138.92 лв.

Тотал:

528.59лв.

Доставката от Никем ще е под 10лв. ако ползваш Спиди. С това ще може да играеш дори на medium детайли доста съвременни игри, а по-старите и леките и на високи детайли. Вграденото видео като производителност е равностойно на HD6670 DDR3.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.