Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложете ми видео карта

Featured Replies

• Автор

Взимам картата с цел да играя игри да,но не мисля,че ми трябва последен модел карта.Не съм геймър,играя няколко игри,не всяко ново заглавие.Мониторът ми е с 1680х1050 резолюция,ако е от такова значение.Тази карта MSI ATI Radeon R7790,е може би оптималното решение,нито е много скъпа,характеристиките и са добри,.поне така мисля аз.

Първо си предложил карта за 250лв. с твърдението че е най-добрата в този ценови диапазон - само където тази карта е по-слаба дори от сапфирката 7790 за 205лв.

После нахвърли един куп ревюта на карта която не си предлагал никъде - дай-да я видим тази 650ti boost 2ГБ версия че нещо аз не я намирам!

Ето:

Право Токов, на 21 Окт 2013 - 11:31 AM, написа:Публикувано изображение

650Ti Boost 2GB е по-добра от 7850 за 30тина лева по-малко, така че не виждам защо излишно да се набутва.

Не искам да спамим повече на човека темата. Колкото до това, че 7790 е по-добра от 650ти- бих се съгласил, защото е и по-евтина. Но между 650Ти боост (която съм предложил за ценови диапазон 250лв +30) и 7850- нвидиата взима връх. И не знам как по-друг начин мога да оспоря човек от форума без да поствам каквито и да е доказателства като тестове в игри например, за да разберем коя от 2 карти е по-добрата...

Ако питаш мен втората плочка рам ти е излишна, но щом така си решил:

POWER COLOR AX7730 1GBD5-HE
2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON

Обща стойност - 146.59 лв. с ДДС

Количка.

Картата е една идея по-добре.

Вие малко по-горе сам сте си отговорили.Ненужна е покупката на още рам.

Картата от последният ви линк,не ви я препоръчвам.

п.п.Мнението ми е отговор на пост № 28

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Ако питаш мен втората плочка рам ти е излишна, но щом така си решил:

POWER COLOR AX7730 1GBD5-HE 2GB DDR3 1600 HYPER X KINGSTON Обща стойност - 146.59 лв. с ДДС

Количка.

Картата е една идея по-добре.

Разбирам,просто като вариант реших да попитам как е,защото ще трябва да орежа бюджета до към 200 лв,пък на предната страница предложиха комбинацията рам и видео карта,за това питам.

Тази карта http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD7730-2G-DDR3-BULK/description.html има ли някаква разлика освен в рамта с тази,която си дал?

Защо са ти тези ненужни 2 гб още? Инвестирай всичко в картата. Можеш да вземеш 7770 до 200 лева.

Разбирам,просто като вариант реших да попитам как е,защото ще трябва да орежа бюджета до към 200 лв,пък на предната страница предложиха комбинацията рам и видео карта,за това питам.

Тази карта http://nikem-bg.net/computer-components/SAPPHIRE-HD7730-2G-DDR3-BULK/description.html има ли някаква разлика освен в рамта с тази,която си дал?

Защо са ти тези ненужни 2 гб още? Инвестирай всичко в картата. Можеш да вземеш 7770 до 200 лева.

Точно това мислех да напиша, но колегата го е направил. Взимаш 7770 и се отказваш от наглед ненужната платка от още 2 GB.

• 3 седмици по-късно...

Като притежател на такава ще ти кажа, че е добра за нормален гейминг. Предимството, е че е по-хладна и тиха от другите 7770, а и е клокната доволно. Единствено цената и е малко по-висока от другите 7770.

Ако ще е ползваш за тежки игри по-добре вземи 7790 за тези пари PowerColor-HD7790-1GB-GDDR5-OC. Единствено съм е тествал с Crysis 2 на макс. настройки държи 60градуса, а кадрите са мин.29 сред. 37 макс.44 (това са стойности при 1час тест). Казвам ти обективното си мнение, че за тези пари може да вземеш малко по-пройзводителна карта. ;)

• 1 година по-късно...
  • Автор

Никъде не мога да намеря налична  SAPPHIRE HD7790 1GB GD5,както и GTX650Ti Boost 1GB.

Спрях се на една от двете карти,зависи от цената вече.До 250 лв ми е бюджета,В няколко магазина гледах,нямат налични бройки.

Редактирано от superfly (преглед на промените)

Споменатите две карти може да се намерят единствено на старо. Нови не е особено смислено да се купуват и да ги има заради цената.

ASUS GTX660 - 240 лв. с оставаща гаранция.

MSI GTX660 - 199 лв. с оставаща гаранция.

GB GTX660 - 200 лв. - Пише че е на 1 год. та интересно защо не е спомената гаранцията...

Palit GTX660 - 160 лв.

пс. Палитката е голям бръмчалник и е без гаранция но пък е най-евтината. Другите три са с добро охлаждане и в гаранция.

На мен лично ми допада модела на MSI.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Ясно,благодаря.

Понеже моето захранване е 400W,а GTX660 иска 450W минимум,ще имам ли проблеми?Няма да играя на максимални настройки,или по някакъв начин да я товаря много.Чак към края на месеца ще мога да отделя за ново захранване,въпроса ми е ще имам ли сериозни проблеми? 

Редактирано от superfly (преглед на промените)

Можеш да минеш и без захранване с GTX750/ti(малко по-слаба е от GTX660), Тя е икономична и не иска допълнително захранване (захранва се само от PCI-E слота) и със сегашният ти fortron няма да имаш ядове. - Gainward NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2GB GDDR5 128bit

Редактирано от bogomilkorbankolev (преглед на промените)

Няма никакъв проблем със GTX660 и не иска 450W това е просто препоръка.

Под товар картата е около 140W та FSP-то ще я държи без проблем.

пс. Ако държиш да дадеш повече пари за по-слабата 750TI поради неразбрани причини поне гледай за най-изгодната оферта - 

http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1%7C11%7C403%7C25684%7C0%7C0

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

Да,прочетох няколко ревюта на картата и я взех.И по-точно Асус модела,който предложи на предната страница.Към края на месеца ще правя ъпгрейд и не мисля,че има смисъл да взимам по слаба карта.

• 7 месеца по-късно...
  • Автор

Преди няколко дни,моята GTX660 карта сдаде багажа.Пробвах я на друг компютър,на него също не работеше.Та за това си търся нова карта.

Поразгледах темите във форума и често виждам да се предлага GTX960 OC 2GB,като вариант.Удачен ли е този ъпгрейд спрямо GTX660 и дали моята конфигурация в момента ще е проблем за нея.

MB: Asrock H61M/U3S3

CPU: Intel i5-3470 3.2/3.5Ghz/Arctic Cooling Alpine 11 Plus

RAM: 2x4GB HyperX 1600Mhz

PSU:Fortron 400W

Картата ще се ползва за игри,предимно.От към настройки на игрите,не се стремя към абсолютния максимум,до сега не съм играл на повече от High видео настройки.

От друга страна смятам да си взема нов монитор скоро,и мисля да е 144hz FullHD монитор.До колкото четох от ревютата,картата се справя добре.

И също така предполагам ново захранване ще ми трябва,и тук ще ми трябват предложения.

И още нещо,струва ли си да се отделят екстра средства за 4GB версия на картата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.