Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за гражданска отговорност-плащане на вноски

Featured Replies

Добър ден! Имам сключена застраховка гражданска отговорност с плащане на 4 вноски. Изтече ми третата вноска и ми остана да платя последната, но не съм си в града и не мога да отида при брокера, при когото съм си направил застраховката. Въпросът ми е мога ли да платя последната си вноска при друг брокер? Благодаря предварително!

Въпросът ми е мога ли да платя последната си вноска при друг брокер? Благодаря предварително!

щом пишеш тук явно имаш достъп до интернет

В този случай въпроса ми е след като имаш достъп до интернет защо пишеш тук а не намериш телефона на твоето застрахователно дружество и не ги питаш тях?

Добър ден! Имам сключена застраховка гражданска отговорност с плащане на 4 вноски. Изтече ми третата вноска и ми остана да платя последната, но не съм си в града и не мога да отида при брокера, при когото съм си направил застраховката. Въпросът ми е мога ли да платя последната си вноска при друг брокер? Благодаря предварително!

Имаш няколко дни гратисен период, след изтичане датата на последната вноска през които може да платиш без застраховката да стане невалидна. При друг брокер може и да е възможно да платиш, но трябва да е от същата застрахователна компания.

• Автор

Имаш няколко дни гратисен период, след изтичане датата на последната вноска през които може да платиш без застраховката да стане невалидна. При друг брокер може и да е възможно да платиш, но трябва да е от същата застрахователна компания.

За гратисния период знам,но и до тогава не съм сигурен, че ще се видя с моят брокер. След работа ще отида при брокер от същата компания тук и ще попитам, да се надявам да стане.

Брокерите работят с много дружества. Няма "Брокер на същата компания"... Този срок е точно 15 календарни дни, в които застраховката остава в сила. Това обаче е за Застрахователят, той носи отговорност дори вноската да не е платена в тези 15 дни. За КАТ като те спрат, няма тези 15 дни и те глобяват. плащането в друга агенция или брокер би трябвало да е възможно. Само комисиона и АСР-тата не знам как ще си оправят, но това е вътрешен проблем на застрахователното дружество. Брокер на същата компания :D :D неформално може и да има. SDI са тясно вързани с Булстрад, Банковите брокери предпочитат определени застрахователи, както са Райфайзен и Уника :)

Брокерите работят с много дружества. Няма "Брокер на същата компания"... Този срок е точно 15 календарни дни, в които застраховката остава в сила. Това обаче е за Застрахователят, той носи отговорност дори вноската да не е платена в тези 15 дни. За КАТ като те спрат, няма тези 15 дни и те глобяват. плащането в друга агенция или брокер би трябвало да е възможно. Само комисиона и АСР-тата не знам как ще си оправят, но това е вътрешен проблем на застрахователното дружество. Брокер на същата компания :D :D неформално може и да има. SDI са тясно вързани с Булстрад, Банковите брокери предпочитат определени застрахователи, както са Райфайзен и Уника :)

Точното определение е агент на застрахователната компания, докато брокер е малко по-различно.

Точното определение е агент на застрахователната компания, докато брокер е малко по-различно.

Не малко, ми много. Брокерите работят с почти всички компании едновременно (кои с повече, кои с по-малко), агента има право да работи само с една единствена компания и да бъде нейн представител :)

Можеш да я платиш навсякъде, не само при брокер. За двете седмици ти казаха. Катаджиите не ти проверяват платеното. Имаш валидна застраховка. Могат да се заядат единствено за липса на залепен валиден стикер (50 лв.). Там зависи - кой ден на десетдневката е - ако примерно датата е 14 до 20 вкл. ще ти е валиден стикера.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.