Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Преинсталиране на Windows

Featured Replies

Помагайте хора!

Искам да си преинсталирам системата, но става само с дискета. Когато го преинсталираха преди половин година не бях вкъщи и не видях как става. Оставили са ми дискетата, но не знам каква е процедурата. Моля кажете как да се оправя.

Как така "само с дискета". За кой Windows говориш?

• Отговори 55
  • Прегледи 44,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• как се преинсталира уиндоус + направа на бутващ диск за 2 минути с nero 6.Дано съм помогнал

• http://store3.data.bg/pchelp/lists/windows_list.htm > относно пътя на инсталацията

• Здравей! И аз съм имал този проблем. Пробвах да инсталирам Windows XP Nemesis 30 (също самоделка) всичко е ОК и накрая споменатата от теб гршка. Инсталрах си друго копие на Windows Xp Sp2 и грешката л

Помагайте хора!

Искам да си преинсталирам системата, но става само с дискета. Когато го преинсталираха преди половин година не бях вкъщи и не видях как става. Оставили са ми дискетата, но не знам каква е процедурата. Моля кажете как да се оправя.

Дай повече информация за операционната система която искаш да си качиш?

Значи за XP SP2 става въпрос. Когато дам да буутва от диска и после продължа, като ме пита дали искам да инсталирам наново или да оправя стария Windows каквото и да избера все ми пише това:

Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.

С поне 5 различни Windows-a съм пробвал и все това ми пише.

Но го оправих вече. Когато започне да буутва от диска и излезе синия екран трябвало да се натисне F6 за допълнително инсталирване на драйвери от дискета, която ми бяха направили, но незнаех как да използвам. На дестия опит обаче се зачетох и реших да опитам. И стана. Както казват неволята учи.

• 3 месеца по-късно...

Някой да ме насочи към тема с линк как за бога да БООТна скапания диск! Свалих си Уиндоус но единия файл е в Бин формат другия в цуе??? как става процедурата с Неро за да се стартира ? Искам подробно обяснение като за малоумни и не ми давайте английски страници ако може

cecocrd здравей

Не работя с неро.Предполагам твоята версия е 6.х.х.х Ще карам по спомени.Стартираш неро.Гледаш бутоните горе и намираш "Recorder".Мисля четвъртия от ляво на дясно бе.Натискаш и търсиш "Burn Image".Oтваря ти се браузер и посочваш въпросния аlabala.cue файл.Поставяш нов сд диск в записвалото.Ограничаваш скоростта на запис и печеш. FantomCD и неговата разновидност Alkohol 120% намирам за много по-можещи.Ако твоя огледален образ е заключен, нерото може да измяка и да изплюе диска, докато споменатите платени програми имат "врътки" .Естествено това го правиш с учебна цел.

Успех

Някой да ме насочи към тема с линк как за бога да БООТна скапания диск! Свалих си Уиндоус но единия файл е в Бин формат другия в цуе??? как става процедурата с Неро за да се стартира ? Искам подробно обяснение като за малоумни и не ми давайте английски страници ако може

Стартираш Nero Burning ROM и избираш CD-ROM (Boot). После следвай картинките и ще си справиш. Записвай на по-ниска скорост!

xp-sp2-5.png

xp-sp2-6.png

xp-sp2-7.png

xp-sp2-8.png

xp-sp2-9.png

Успех :)

Къде са картинките за Цуе ясно ами Бина как се променя ?

Всичко е много лесно! Май си втълпяваш, че е сложно и затова не може да се справиш! :yanim:

.bin и .cue са комплект от изображение на едно CD!

.bin е големият файл, който съдържа самата информация, а с .cue се отваря или редактира изображението, което е във .bin!

Как да процедираш? - Има колкото си искаш начини, ето според мене как ще ти е най-лесно:

1. Отваряш .cue (НЕ .бин!) с нерото. Като цъкнеш с левия бутон върху него, то ще ти изпише че е непознат формат и ако искаш да го отвориш с някоя програма, която ти искаш. Избираш нерото от списъка. После само трябва да дадеш на BURN (като се има предвид, че си настроил на каква скорост, и т.н.)

2. Другият начин - ако имаш виртуално СД, маунтваш .cue! След това от неро смарт старт избираш Copy CD и копираш виртуалното СД на истински диск!

Нещо неясно? ;)

За тези, които още не знаят как да си инсталират Уйндоуса давам една много полезна програмка, чрез която симулирате инсталация на въпросната ОС. Нужно е само да посочите директория, където да се разархивира програмката, влизате в тази директория и има два файла:

Tutorial.exe - Хелп файл със снимки и т.н..

Windows Xp Setup.exe - 1:1 flash-guide за инсталация на ХР

Download: Windows XP Setup симулатор

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Явно не позволяват hot linking

Ето ти ги като адреси

1

2

3

4

5

Жалко.За "чужденците" приведените линкове са "Forbidden

You don't have permission to access /WindowsXP/img/xp-sp2-5.png on this server."

Жалко.За "чужденците" приведените линкове са "Forbidden

You don't have permission to access /WindowsXP/img/xp-sp2-5.png on this server."

Ами опитайте тук. Има изписано доста за Windows на английски и картинките са в абсаца Creating a Bootable CD.

П.П. Качих ги в rapidshare - цък

Редактирано от bozko (преглед на промените)

Ако си сигурен,че във диска всичко е наред ,тогава проблема е 100 % хардуерен .Свали сис Hiren Boot и направи със него пълен анализ на системата ,за да видиш каде е проблема

Видях че съветваш Bozko да си провери компа.Можеш ли да ми кажеш някоя програма да си проверя компа и ако можеш да ми обясниш как се работи с нея.

За тези, които още не знаят как да си инсталират Уйндоуса давам една много полезна програмка, чрез която симулирате инсталация на въпросната ОС. Нужно е само да посочите директория, където да се разархивира програмката, влизате в тази директория и има два файла:

Tutorial.exe - Хелп файл със снимки и т.н..

Windows Xp Setup.exe - 1:1 flash-guide за инсталация на ХР

Download: Windows XP Setup симулатор

Това със симулатора е много яко :baby:

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, имам нужда от малко помощ :sobbing:

искам да си преинсталирам уиндоуса, но преди това никога не съм го правила сама. Имам си 2 дяла c:/ i d:/ .Уиндоуса е на c:/ документи и други важни файлове на d:/. Реших да си разчистя компа напълно - всико, коети ми трябва да си го запиша на cd та останалото да го изтрия. Имам си диск с уиндоус Home Edition. След като си разчистя компа какво да правя, да форматирам.... кой дял /или дялове/? Коя система е по - добра FAT32 или NTFS? :wors:

Предварително блягодаря за отговора :wors:

PS Много се извинявам ако въпросът ми се повтаря с нечий друг!

PPS Операционната ми система е Win Profesional SP2.

PPPS Последен въпрос :т.к съм в мрежа в къщи, на другия комп уиндоуса е Profesional SP2, ще има ли проблем ако моя комп е на Home Edition? :)

Прочетох препратките с обяснения за преинсталация

Здравейте, имам нужда от малко помощ :sobbing:

искам да си преинсталирам уиндоуса, но преди това никога не съм го правила сама. Имам си 2 дяла c:/ i d:/ .Уиндоуса е на c:/ документи и други важни файлове на d:/. Реших да си разчистя компа напълно - всико, коети ми трябва да си го запиша на cd та останалото да го изтрия. Имам си диск с уиндоус Home Edition. След като си разчистя компа какво да правя, да форматирам.... кой дял /или дялове/? Коя система е по - добра FAT32 или NTFS? :wors:

Предварително блягодаря за отговора :wors:

PS Много се извинявам ако въпросът ми се повтаря с нечий друг!

PPS Операционната ми система е Win Profesional SP2.

PPPS Последен въпрос :т.к съм в мрежа в къщи, на другия комп уиндоуса е Profesional SP2, ще има ли проблем ако моя комп е на Home Edition? :)

Прочетох препратките с обяснения за преинсталация

Според мен NTFS e по-доброто решение.

Е,да всичко си има свои предимства и недостатъци, но за тях може да видиш линка от долу :)

Защо? - ЦЪК! :)

Редактирано от krisku (преглед на промените)

Много подробно обяснение. Разлика в инсталирането на Home и XP почти няма. Мисля, че с NTFS е по-добре. :huh: Формата се прави по време на инсталацията (избери Format using NTFS file system).

Редактирано от bozko (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

И аз имам проблем, но е различен.Значи имам си диска на Windows XP.Обаче като го сложа,рестартирам компютъра и пише "Boot from CD", но нещо не става и започва да си зарежда Windows.Аз съм си настройл от BIOS първото ми устройство да е CD ROM,но пак не става.Някой знае ли как мога да си го оправя?А дали е от диска или от ОС.Ако някой знае моля да ми каже.

Моля също така да пишете на кирилица.Няма да ходя след всеки един да му оправям нещата.Тея правила защо са измислени.Така не уважавате тези от които искате помощ.

randb

esko_, би трябвало да пише "Press any key to boot from CD", така че като ти се появи този надпис просто натисни някое копче.

И пиши на кирилица, за да не ти трият постовете :clap:

ми пише ми само "Boot from cd/dvd" . Като се появи този надпис и диска в сд-то се заварта ама ништо нестава и windowsa се зарежда.Сигурно трябва да натисна някое копче за да тръгне инсталацията :offtopic_s:

Има ли разлика при преинсталиране на WindowsXp и Windows 98 защото ХР го инсталирам без проблем,а на 98 немога и да почна и нз диска дали неиска да буутва или какъв е проблема

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.