Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за качване на галерия в PHP-поддържащ сървър

Featured Replies

Здравейте,

Регистрирах се в един безплатен сървър (byethost.com), който поддържа PHP. На него исках да каче 4images скрипт (за галерия). Всички изтеглени файлове качих в папката "htdocs" но не може да се отвори! Моля помогнете. Иначе адреса е thedailyprophet.byethost12.com ако ви интересува

Как не се отваря? Кажи точно какво става.

Нали не се опитваш да отвориш thedailyprophet.byethost12.com/htdocs

• Автор
Как не се отваря? Кажи точно какво става.

Нали не се опитваш да отвориш thedailyprophet.byethost12.com/htdocs

Отваря се бял екран!

Не! Само така: thedailyprophet.byethost12.com/

Редактирано от Мишо (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Като отворя страницата с качените файлове, ми започва инсталацията (install.php). Моля някой да ми обясни как да попълня това:

4imagesscreen4ng.th.jpg

P.S.:Виждал съм други 4Images галерии на сървърите на byethost.com

Database server hostname - Тук пишеш localhost

Database name - Името на датабазата.Пробвай да напишеш някакво име, ако не я създаде, ти трябва да я направиш и тук и слагаш името.

Database username i password - Тук обикновено е името и паролата ти за хостинга.

Prefix for tables... - Как да се казват таблиците.Например 4images_Мишо

Admin configuration - Създаваш администраторки акаунт и му задаваш парола.

Дано да съм ти помогнал.

Здравейте и аз съм си изтеглела тази програма 4images, но немога да я отворя, всички файлове са на PHP срип да не би да иска някаква програма или нещо друго, ако може инякаква летература как се работи с 4images. Благодаря ви предварително :)

• Автор
Здравейте и аз съм си изтеглела тази програма 4images, но немога да я отворя, всички файлове са на PHP срип да не би да иска някаква програма или нещо друго, ако може инякаква летература как се работи с 4images. Благодаря ви предварително :doh:

4images не е програма cool.gif

Качи ги на сървъра и после ги отваряй през интернет!

Prefix for tables... - Как да се казват таблиците.Например 4images_Мишо

Оставяш го така, инсталатора ще направи таблици в базата с този префикс 4images_ (не че е фатално, но след това в базата ще има таблици с 4images_Мишоpictures, 4images_Мишоusers....)

4images не е програма cool.gif

Качи ги на сървъра и после ги отваряй през интернет!

О! Нзнаех. Много благодаря, че ме светна в това. ;)

Направих, това което ми каза Мишо, качих ги и ги отворих, почнах да попълвам и като настисна да се инсталира ми дава ето това

Warning: mysql_connect(): Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2) in /home/freehost/t35.com/g/a/gallery-potter-hogwarts/includes/db_mysql.php on line 39

DB Error: Could not connect to the database server (localhost, dizzy).

Сигурно имам, някъде грешка или незнам, може ли някой да ми помогне?

Здравейте,

Регистрирах се в един безплатен сървър (byethost.com), който поддържа PHP. На него исках да каче 4images скрипт (за галерия). Всички изтеглени файлове качих в папката "htdocs" но не може да се отвори! Моля помогнете. Иначе адреса е thedailyprophet.byethost12.com ако ви интересува

Провери каква версия на PHP ти препоръчват от readme.txt файла,може да се окаже несъвместима с твоята галерия,също и с каква версия на SQL.Може да пробваш да се поровиш и във config.php или нещо от тоя род заглавия.

Същото се отнася и за "dizzy"

По-скоро за Dizzy - не е конфигурирала правилно хоста нa MySQL базата... Ако даде конфига, може да се ориентираме

Аз изпозвам този сървар t35.com за качване. Следкато качих всичики файлове и ми се получи това за попълване, след като го попълня ми пише, че има грешка със Database server hostname и Database username. :clap:

Уважаема dizzy,

Вижда се още от съобщението за грешка, че ползваш t35.com, поради което проверих и за това те помолих да споделиш - какво си въвела за MySQL хост и парола.

Направих си труда да преживея две регистрации на този свободен хостниг въпреки, че и на началната страница никъде не видях да предлагат MySQL (SQL) услуга. Не знам къде и какво въвеждаш наистина, след като t35.com НЕ ПРЕДЛАГА тази услуга на потребителите с безплатен хостинг. Услугата се предлага само за платения хостинг. Ако ти си от платените потребители - виж в регистрацията или в профила си за гореспоменатите данни.

Успех в борбата

О съжалявам, не ти разбрах първоначално въпроса. Значи аз съм с безплатен хостинг и няма MySQL . И до колокото разбрах, ако въобще съм разбрала нещо трябва да използвам хостинг който да предлага SQL, за да не ми излиза такава грешка така ли?

Това и аз го разбрах, вече.

За теб има две решения:

1.Да ползваш безплатна MySQL база на ДРУГ сървър

2.Да качиш галерия, която НЕ ползва база (или има опция да не ползва). Бих ти препоръчал например phpGraphy. Лесно е - качваш файловете на хостинга, пускаш dizzy.t35.com/install.php и като те пита за база данни отговори с опция flat files.

Успех

Използвах първия начин с друга безплатна MySQL база на друг сървър и се получи... ъ... почти де само дето има няколоко файла които имат отперд преди името си точко /. / и не могат така да се качат, всъщност те че се качват качват се ама после ги няма, промених им името ама така не става защото излиза грешка как мога и въобще мога ли да ги кача по някакъв начин?

По принцип файлове с ".name" се считат за скрити в *nix операционни системи. Опитай да ги качиш, но без "." в началото - не би трябвало да има никакъв проблем!

Знам, че става досадна вече, но тъйкато нищо не стана пробвах с друг сървар php0h.com само, че при регистрацията ми дадаха това

* Username: phgallery

* Password: ******

* MySQL Host: localhost

* MySQL Database: phgallery

* FTP Server: php0h.com

* phpMyAdmin URL: http://support.php0h.com/myadmin/

* Website URL: http://phgallery.php0h.com/

И така от къде мога да кача файловете?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.