Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 600 лв.

Featured Replies

Най-добре би било да се вземе нещо с вградено видео и да се съберат пари за хубава видео карта . Щом е за игри fm2 и apu то е ясно с такъв бюджет .

Определено, аз затова подчертах, че предпочитам да не се прави компромис с дъното и процесора. Видео карта и още Рам ще се взимат впоследствие.

• Отговори 51
  • Прегледи 4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най-добре би било да се вземе нещо с вградено видео и да се съберат пари за хубава видео карта . Щом е за игри fm2 и apu то е ясно с такъв бюджет .

Ако ще се взима карта в бъдеще по добре вградената в интел(Haswell ако влиза в бюджета) и така. Предполагам че монитора му е 17 или 19 инчов с ниска резолюция и пак ще може да ги играе с HD 4600 докато събере пари. А така с интелския процесор има запас от повечко мощност в сравнение с чукнатото FM2.(не се засягай но е факт)

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

Обща стойност - 574.92 лв. с ДДС
На първо време това. След което взимаш и кутия. Частите на първо време може да ги ръгнеш в старата. Колкото и да е зле ще върши работа.

Не е проблем бюджета да бъде леко превишен. Кутия трябва задължително без да е нещо специално. Просто сегашната е най-обикновена от старите бели и евтини. Монитора е 17" като в момента е на 1280x1024. 

Обща стойност - 574.92 лв. с ДДС
На първо време това. След което взимаш и кутия. Частите на първо време може да ги ръгнеш в старата. Колкото и да е зле ще върши работа.

Доста добре подбрано но бих направил малки промени. Примерно не бих взел този чукнат хард(нищо лично) но имах такъв и ми създаваше доста неприятности! За оперативна памет бих взел нещо на 1.5V отново но на CL 9; примерно: 4G DDR3 1600 GEIL EVO VELOCE а за хард WD Син, 500GB, 16MB, 7200 об./мин, SATA 3. А иначе предложенията ще се въртят около това.

Доста добре подбрано но бих направил малки промени. Примерно не бих взел този чукнат хард(нищо лично) но имах такъв и ми създаваше доста неприятности! 

Аз пък вече почти 1 година съм с този и нямам проблеми. Може би просто си попаднал на кирлива бройка. :)

Аз не се засягам че нещо не е по-добро от друго. Не всеки има пари за топ хардуер. Бог знае кога ще си взема видео карта. Преди година когато взех частите имаше сравнение между вграденото видео на една i3-ка последен модел с моя. Теставах вграденото видео и моя го биеше и дори сега палтата ново поколение на Амд са по-напред от тези на интел. Просто Ад в това са добри в графика. Ако не може да събере пари за видео скоро вграденото ще даде богу дух.

Амд базирана система е по-добре според мен. Има добро вградено видео  Radeon HD 8670D 
По-нататък може да вземеш още 1 пръчка рам 4Гб.
Монитор този не  лош като за бюджетен 21.5 LG 22EN33S LED

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Това дъно не е ли много орязано? За дъно и процесор търся нещо оптимално. 4Mb кеш достатъчен ли е? Не е проблем и да се надвиши малко бюджета. 

Дъното няма да влезне в тази кутия! ;)

CM N300 BLACK /USB3 /NO PSU Тогава тази (най-препоръчваната кутия в форума :) ).

Направих промяна на дъното и съм забравил кутията.

Така става вечер като се правят конфигурации, стават грешки човешко е.

ASROCK H61M-VG3/BULK /H61/LGA1155
G2020 /2.9/3M/BOX/1155
2G DDR3 1600 GEIL VALUE
DAOTECH X5 MIDDLE ATX
500GB SEAGATE 7200/6GB/16MB
PSU FORTRON FSP350-60APN 85+

Обща стойност - 347.74 лв. с ДДС

Напълно достатъчно за офис и гледане на филми или браузване и ето една интересна обява за пс3 която видях която идва с игри цък

общо 740 лв. 

ASROCK H61M-VG3/BULK /H61/LGA1155G2020 /2.9/3M/BOX/11552G DDR3 1600 GEIL VALUEDAOTECH X5 MIDDLE ATX500GB SEAGATE 7200/6GB/16MBPSU FORTRON FSP350-60APN 85+Обща стойност - 347.74 лв. с ДДС

Напълно достатъчно за офис и гледане на филми или браузване и ето една интересна обява за пс3 която видях която идва с игри цък

общо 740 лв. 

На човека не му ли трябваше за игри ? 

• Автор

На човека не му ли трябваше за игри ? 

Нали за игрите е сложил PS3 долу ... 

Нали за игрите е сложил PS3 долу ... 

Като няма хубав телевизор за какво му е ps3 само ще си даде парите  ? 

Като няма хубав телевизор за какво му е ps3 само ще си даде парите  ? 

Напротив, телевизор си имам хубав - Samsung 40F6400, но това е съвсем друг въпрос, защото PS3 не ми е нужно. Вече добих представа долу горе от какво се нуждая. И все пак ставаше въпрос за компютър с потенциал за ъпгрейд. Благодаря на всички!

Не пести от захранване процесора мисля че не е достатъчен за тази карта .

"ПЕНТИУМ"!! с HD 7790... Цепиш мрака "братле"!

Картата няма да може да използва пълния си потенциал! Ако достигне 30-40 % ще е рекорд!

mrazqmakaroni и аз мразя потребителчета които имат клонингови акаунти и пускат теми за конфигурации. След което си мислят че са експерти и започват да предлагат и се кефят.!

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

"ПЕНТИУМ"!! с HD 7790... Цепиш мрака "братле"!

Картата няма да може да използва пълния си потенциал! Ако достигне 30-40 % ще е рекорд!

mrazqmakaroni и аз мразя потребителчета които имат клонингови акаунти и пускат теми за конфигурации. След което си мислят че са експерти и започват да предлагат и се кефят.!

Е,не е чак такава спънка. Погледни тук : http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1794647/bottleneck-issues-7790-pentium-g2020.html

Е,не е чак такава спънка. Погледни тук : http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1794647/bottleneck-issues-7790-pentium-g2020.html

Този който е казал явно толкова разбира. Я погледни си постовете "отдолу" какво пише в тях!  :angry:  :lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.