Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за воден блок на АМД Р9-290.

Featured Replies

E като се развали охладителя, 100% ще ти подменят и картата, пък и зависи на каква марка е картата!

Ще намери водно под 300 лева! Ако беше прочел цялата тема и беше видял моя вариант, щеше да разбереш, че може... Моят вариант (Kraken G10) е нещо като bracket, който ти позволява да монтираш водно охлаждане за процесор в/у видео картата си! На пазара има 101 избора, за да може човек да прецени. Нека авторът да прецени какво иска. Ако иска водно- моето предложение, ако иска въздушно да чака Direct CU2 или Gaming варианта на MSI, които за мен са най- добри!

ПС: Може и охладителя на Gigabyte, който е с 3 вентилатора, но пак препоръчвам DCU2. Успех! 

Това, което се опитват да обяснят колегите е, че този bracket не ти дава всички предимства на истинския воден блок. Само ядрото ще бъде охладено с вода, а за останалото са сложили вентилатор. Т.е. ако търсиш тишина от системата няма да я намериш след около година непрестанна работа. Да не говорим за ефективност на охлаждането и че постоянно трябва да се грижиш за прах и други мизерии които този вентилатор ще акумулира с времето.

Когато обърнах компа си на вода, търсех основно тишина и ниски температури. в момента имам и двете, но и цената, която се плаща е нещо от порядъка на 500 евро + (ако приемем, че подходяща кутия е вече налична). Според мен автора на темата трябва хубаво да се замисли какво иска да постигне, а не с рогите напред. Добре е да се изреди всичко на един лист, да се помисли как биха седели нещата в бъдеще с тази система. Инвестицията не е малка и е хубаво да се направи само веднъж. От опит, гаранцията на компоненетите е важна и трябва да се внимава за нея, защото е доста трудно ако имаш фабричен дефект да докажеш че не е причинен от смяната на охлаждането или от прегряването на същото поради кофти монтаж.

Относно цените, за да не съм голословен (в евро, Германия):

[*]CPU block - 60-70

[*]Pump - ~60 w/o controller; 80 with

[*]Radiator - зависи от големината и това дали на него ще се монтират вентилатори. 80-160

[*]GPU block - ~110

[*]GPU backplate - ~20-25

[*]Res - 60-70

[*]Маркучи, фитинги, и др дребни неща - ~50-80

[*]Отделно ако искаш да свети, мига, и т.н.

Това, което се охлажда с вода (останалото е пасивно или не се нуждае):

[*]Intel Xeon E3-1245

[*]Nvidia GTX780

[*]Southbridge

Температури под товар и 18 стайна - 34-36 в зависимост от това къде са измерени, системата не е пипана/отваряна от 1 година и вътре няма и прашинка. Системата е планирана в продължение на 3 месеца и сглобена само за 1 седмица, така че автора да се опита да си извади поука.

E като се развали охладителя, 100% ще ти подменят и картата, пък и зависи на каква марка е картата!

Каква ще е тази фирма да ти продаде нещо за 30долара и ако ти се скапе картата да ти е плати на стойност 500долара??? :rolleyes:

От 3 години съм в Германия и какви ли не гаранции съм виждал и на всичките ясно си пише, че "при всякаква повреда причинена от външна намеса гаранцията отпада"! Преди като бях в БГ пак никъде не съм срещал някой да ти позволи да си преправяш, отваряш и т.н. някоя част и при повреда да ти признаят гаранцията. Добре е като не си сигурен да не предлагаш така твърдо, защото после автора ще трябва от теб да си търси гаранцията, ако не се получат нещата :)

ПС: Колегата над мен добре е обяснил всичко за водното охлаждане и както се вижда за нещо качествено и добро се дава доста сериозна сума.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.