Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за конфигурация до 1200 лева

Featured Replies

XECUTIONER захранването няма как да е безшумно. Това което имаш предвид е че е по-тихо от китайско за 30 лв. но това е валидно за всички.

А ниският клас на Корсар не е за хвалене в много отношения. Например много хора се оплакват че "свири" но както и да е.

Безшумни захранвания са такива без движещи се части (перка). Има и висок клас които могат да работят в два режима но това не е такова.

Видеокартата пък е допълнителен шум. Доколкото разбрах няма да се товари с игри та не знам за какво му е?

Иначе има и безвентилаторни като тази за по-лек гейминг ако ще се пуска някоя игричка от време на време. 

Разбира се тишината е скъпо удоволствие та ако се търси машина за игри е съвсем друг въпрос. Като гледам вече има няколко предложения с 280Х, 270Х и т.н.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

XECUTIONER захранването няма как да е безшумно. Това което имаш предвид е че е по-тихо от китайско за 30 лв. но това е валидно за всички.

А ниският клас на Корсар не е за хвалене в много отношения. Например много хора се оплакват че "свири" но както и да е.

Безшумни захранвания са такива без движещи се части (перка). Има и висок клас които могат да работят в два режима но това не е такова.

Видеокартата пък е допълнителен шум. Доколкото разбрах няма да се товари с игри та не знам за какво му е?

Иначе има и безвентилаторни като тази за по-лек гейминг ако ще се пуска някоя игричка от време на време. 

Разбира се тишината е скъпо удоволствие та ако се търси машина за игри е съвсем друг въпрос. Като гледам вече има няколко предложения с 280Х, 270Х и т.н.

Знам за неприязънта ти към Корсар, но не си баш прав. За свирене от това захранване за пръв път чувам. Я кажи, на теб какъв ти е прага на чуваемост? Ако нещо работи и издава шум в рамките на 15 на децибела дали ще ти пречи? Същото важи и за видеокартата! Препоръчвам ти да си сглобиш накрая един свестен компютър и тогава да даваш мнения. Аз например на моя имам 6 перки(вкл. захранването, видеокартата и допълнителното на процесора) и мога да ти кажа, че шума е абсолютно незначителен. Е, с подходящите компоненти естествено! 

Един Fortron ATX-350PNF, ще му стигне  за конфигурация с вградено видео,че даже има ардъм и за карти с около 100 вата консумация. Такова захранване струва 40 лева и не се чува. Който не вярва да дойде да си завре главата в кутията да се убеди сам . Видео без перка  и един тих охладител  за 40 лева . За така конфигурация нито бронзови нито златни сертификати не трябват принципно.

XECUTIONER минали са ми много машини през ръцете (не е нужно да я купувам за да я пробвам) а личните ми винаги са били с маркови захранвания.

В момента машината ми е с вградена графика и дори със спрени перки на кутията Seasonic 430W бръмчи достатъчно силно за да дразни.

Реално шумовете идват от перката на охладителя на процесора и на захранването. Така че колкото и да е марково няма как да е безшумно.

Да китайче в скапана кутия с 80 мм перки е като дъскорезница сравнение с подобна машина но все са шумни.

Единственият вариант да не чуваш нищо от кутията освен ако не си глух е околния шум да е по-силен и за това не ти прави впечатление. 

Колкото до слуха ми чувам местенето на стрелките на часовника в кухнята.  ;) Явно обаче не е толкова добър понеже не правя разлика между вградено аудио и карта за 45 лв.

Препоръчвам ти да си сглобиш накрая един свестен компютър и тогава да даваш мнения. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Корсара е по-тих от твоя Seasonic. И един афтърмаркет охладител за процесора също е достатъчно тих. Когато не товариш яко процесора охладителя ще ти работи м/у 700-800 обората и повярвай ми няма да го чуваш, освен ако не си много зле с нервите!

Аз имам Corsair 430W Builder Series CX V2 и мога да кажа, че е изключително тихо. За да го чуеш трябва да си допреш ухото до него.

• Автор

Здравейте,

на основата на предложенията по-горе (още веднъж искам да благодаря сърдечно на всички за отделеното време и полезните съвети) и след известно мислене, ровене и смятане, достигнах до следното:

INTEL i5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

COOLER MASTER HYPER 212 EVO

2X4G DDR3 1600G ADATA XPG

SAMSUNG 120GB SSD 840 EVO

PSU FORTRON AURUM XILENSER 500

FRACTAL DESIGN DEFINE MINI BLACK

Тъй като въпросът за дъното е висящ за момента (най-вече поради моята неспособност за правилна преценка, произтичаща от най-обикновена некомпетентност), бих помолил още веднъж за съвети и предложения - както по този въпрос, така и за конфигурацията като цяло в този й вид.

Отначало ми беше ясно, че ще се стигне до преразход, но не ми се иска той да надхвърля 100 лева - поради това цената на дъното не трябва да превишава 190-200 лева. Изискванията ми към него са да бъде максимално качествено и надеждно, да подхожда на нивото на останалите компоненти и да дава възможност за евентуални бъдещи ъпгрейди на процесора, добавяне на RAM и включване на видеокарта.

Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват! :) 

Здравейте,

на основата на предложенията по-горе (още веднъж искам да благодаря сърдечно на всички за отделеното време и полезните съвети) и след известно мислене, ровене и смятане, достигнах до следното:

INTEL i5-4570 /3.2G/6MB/BOX/LGA1150

COOLER MASTER HYPER 212 EVO

2X4G DDR3 1600G ADATA XPG

SAMSUNG 120GB SSD 840 EVO

PSU FORTRON AURUM XILENSER 500

FRACTAL DESIGN DEFINE MINI BLACK

Тъй като въпросът за дъното е висящ за момента (най-вече поради моята неспособност за правилна преценка, произтичаща от най-обикновена некомпетентност), бих помолил още веднъж за съвети и предложения - както по този въпрос, така и за конфигурацията като цяло в този й вид.

Отначало ми беше ясно, че ще се стигне до преразход, но не ми се иска той да надхвърля 100 лева - поради това цената на дъното не трябва да превишава 190-200 лева. Изискванията ми към него са да бъде максимално качествено и надеждно, да подхожда на нивото на останалите компоненти и да дава възможност за евентуални бъдещи ъпгрейди на процесора, добавяне на RAM и включване на видеокарта.

Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват! :)

Според мен това е прилична машина като "КАЧЕСТВО" и тишина! Едно такова дъно е напълно в рамките на бюджета и достатъчно за - Допълнителна памет, Видео карта и ъпгрейд: ASROCK B85M PRO4 /BULK - 118 лв. и се закръгля на около 1190 лв. с отстъпките. - http://www.asrock.com/mb/Intel/B85M%20Pro4/index.bg.asp

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

• Автор

@ терминатор

Отлично звучи, много благодаря! И още нещо да попитам - случайно да знаете по принцип на какви отстъпки може да разчита човек при подобна покупка и възможно ли е цялото това нещо да се достави сглобено с гаранция?

@ терминатор

Отлично звучи, много благодаря! И още нещо да попитам - случайно да знаете по принцип на какви отстъпки може да разчита човек при подобна покупка и възможно ли е цялото това нещо да се достави сглобено с гаранция?

Отстъпките са в сайта им; тоест си ги пише при общата цена долу под количката.

След като изпратиш поръчката ще ти се обадят за потвърждение и тогава ще им кажеш че искаш да бъде сглобена конфигурацията. Също така им кажи че не искаш да ти лепват 2 години гаранция лепенка отзад на кутията ами искаш по отделна гаранция   на всяка една  част и най вероятно ще са вътре в кашона гаранционните карти. Също така кажи че си искаш и кабелчета, дискове(задължително) и така нататък. С една дума чарколяците(но не им го казвай така :P)!

ПП: Ако може да се наблегне на "Кейбъл мениджмънта"(да се скрият кабелите) също при сглобяването. Напомни им и за това!

ПП 2: Сглобяването е безплатно!

• Автор

@ AlkatrazBG

Точно в ценовите граници! :) Благодаря - предполагам това е най-доброто за тези пари...

@ терминатор

Супер си. Много ценно инфо!

В крайна сметка май ще е това:

Обща стойност - 1 306.31 лв. с ДДС

Как ви се струва?

Вярно няма да се хване в тази кутия ама ей в тази се хваща одма  Fractal Design Core 3000 USB 3.0 и е по евтина с 3 лева.

Публикувано изображение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Вярно няма да се хване в тази кутия ама ей в тази се хваща одма  Fractal Design Core 3000 USB 3.0 и е по евтина с 3 лева.

Нормално, доста широчка кутия. :)

А за тая какво ще кажете? По-нагоре имаше препоръка и за нея...

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-SILENCIO-550--SILENT--BLACK

Имаше голям брой оплакващи се хора от тази кутия че държала високи температури в разни чуджи форуми. Бих се насочил към Fractal Desin Define R4 или Mini според дъното. Поне от тях досега не съм срещал да има някакво оплакване.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.