Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте. Преди седмици си купих нов настолен компютър. Ксеон процесор, 16 ГБ Рам и видеокарта Nvidia. Инсталирах всички драйвери. Компютърът работи перфектно, но каквато и игра да инсталирам отказва. Зарежда малко и после излиза черен екран. Какво да правя?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Излезте сред природата....

Ако не ви се излиза напишете монитор, резолюция, игрите, точни характеристики, операционна система, настройките на дисплея дали сте барали,чели ли сте за проблема в интернет, пробвали ли сте нещо,  тоест, да се опознаем малко щото е скучно иначе...

  • Харесва ми 3

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Каквато и да е закупена игра ли? На съответната закупена ОС-ма, предпазвана със съответният лицензиран АВ продукт?

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Излезте сред природата....

Ако не ви се излиза напишете монитор, резолюция, игрите, точни характеристики, операционна система, настройките на дисплея дали сте барали,чели ли сте за проблема в интернет, пробвали ли сте нещо,  тоест, да се опознаем малко щото е скучно иначе...

Мониторът ми е Ейзо flexscan s1911. Резолюцията - 1280:1024. Операционна система - Windows 7 Ultimate 64. Инсталирала съм само драйверите и продукти за видеомонтаж на адоб. Картата ми е nvidia geforce gtx 660. Процесор - Intel xeon 3.30 gh. RAM - 16gb. В началото отваряше игрите. Вече не отваря, нито една. Просто, която и игра да се опитам да стартирам излиза черен екран. Не знам как да реша проблема... 

Каквато и да е закупена игра ли? На съответната закупена ОС-ма, предпазвана със съответният лицензиран АВ продукт?

В началото нямаше проблем с игрите. Проблемът се появи впоследствие. А не съм инсталирала нищо ново. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така описано, за това че не е инсталирано нищо между периода в който машината е работела и с игрите и момента от който са започнали описаните проблеми...Я вижте във локален дял (С), дали и колко свободно пространство има. Изчистете временните файлове, сетъпите на вече инсталирани ъпдейти на ОС и въобще каквото има излишно. Все пак погледнете в Мениджъра на устройствата, дали няма някой и друг жълт. триъгълник с удивителна. Имате ли инсталирано виртуално оптично устройство?


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така описано, за това че не е инсталирано нищо между периода в който машината е работела и с игрите и момента от който са започнали описаните проблеми...Я вижте във локален дял (С), дали и колко свободно пространство има. Изчистете временните файлове, сетъпите на вече инсталирани ъпдейти на ОС и въобще каквото има излишно. Все пак погледнете в Мениджъра на устройствата, дали няма някой и друг жълт. триъгълник с удивителна. Имате ли инсталирано виртуално оптично устройство?

С-то ми е самсунг ССД. Има 26 гигахерца свободно пространство. Сетъпите на инсталираните ъпдейти ги изчистих, още когато ги инсталирах. Папка Темп е празна. Нямам нито един проблемен драйвер в мениджъра. Имам едно виртуално оптично устройство. Да го изключа ли?

Проверете тук какво е състоянието:

Публикувано изображение

Проверих го. Същото е. Възможно ли е видеокартата да се е бъгнала? И как мога да го разбера?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Проверих го. Същото е. Възможно ли е видеокартата да се е бъгнала? И как мога да го разбера?

вдигнете го на 125%, вижте дали ще тръгне играта, махнете после чека, вижте пак... така и не разбрах имената на игрите.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблемът се оправи като вдигнах на 125 %. Благодаря за помощта. И последен въпрос. Задължително ли трябва иконите да останат с тази големина? Проблемът е естетически :) Никак не ми харесват като са толкова големи. Проблемът от видеокартата ли е?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблемът се оправи като вдигнах на 125 %. Благодаря за помощта. И последен въпрос. Задължително ли трябва иконите да останат с тази големина? Проблемът е естетически :) Никак не ми харесват като са толкова големи. Проблемът от видеокартата ли е?

Не е проблем с видеото - предполагам някаква настройка, сменено от видео софтуера, който ползвате.  Поиграйте с тази настройка, както и с другата опция - десен бутон върху изпълнимия файл от играта - compability-Disable display scalling

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 

С-то ми е самсунг ССД. Има 26 гигахерца свободно пространство

Нямам повече въпроси. Викнете по-големият си брат или баща си, за да можем да се разбираме помежду си.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

:) И на мен ми се е случвало.....след 3 дена (30 дена) при преинсталация..... активирам (лицензирам)  си Windows-а..... :D

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от Little Джигит
      Здравейте! Нов съм в сайта. Приятно ми е, Александър! Знам че има много изписани постове на тема "проблеми с видео карта" и т.н., но не намерих случай подобен на моя. Проблемът е следният - когато поставя видео картата в слота (видео картата е nvidia geforce 8500gt 256mb 128-bit) и сложа VGA кабелът, пускам компютъра всичко, тръгва, но почват да излизат цветни пикселчета, инсталирам драйверите, рестартирам компютъра и пак същият проблем. Надявам се разбрах те, какво имам предвид. Някви идеи защо става така?
    • от Стефан Илиев
      Здравейте, преди 2 месеца си закупих лаптоп от Емаг -  ASUS ROG GL553VE-FY022, вчера докато гледах клипчета в ютуб лаптопът изгасна и не успях да го включа отново. Това което успях да направя е да премахна долния капак, извадих кабела на батерията, изчаках известно време, пак го включих - без резултат, след това прочетох за хард ресет пробвах и него, първия път се включи - показа си логото на Асус, но изгасна сравнително бързо, след това опитите бяха безуспешни. С мултиметър успях да проверя дали идва захранване от кабела - всичко беше нормално с него. Странните неща, които забелязах са:
      1. Когато излюча захранването и изкарам кабела на батерията, оставя лаптоп така 10-тина минути и след това като включа кабела на батерията към буксата се получава леко искрене;
      2. Когато изкарам кабела на батерията и оставя лаптопа само на захранващия кабел от адаптера се чува лек кликащ звук в района на дънната платка, където се присъединява пиновия кабел на захранването.
      Пуснах молба към емаг за поправка, тъй като е в гаранция, но ми е интерестно какво може да очаквам - изгоряла дънна платка или проблем със захранването, според мен платката може да дава някъде на късо с корпуса на лаптопа, но поради факта че е в гаранция, не искам да го разглобявам изцяло.
    • от Nikolay Ognyanov
      Здравейте. Днес си закупих следните: intel i3 7100k, gigabyte 1050 ti 4gb, дъно msi h110m gaming, 8gb ram 3000mhz delta team и захранване raidmax rx500w. Увериха ме, че частите са съвместими, но след като ги сглобих, компютъра не тръгва. Имам предвид, че при натискане на POWER бутона компонентите като процесор видео карта и останалите вентилатори се стартират, но дори не зарежда биоса на дъното. Изкарах видео картата за да пробвам да стартирам отново компютъра, но отново същия проблем. Някакви идей?
    • от qkiq5
      Здравейте. Използвам лаптоп Делл Инспирон м5110. Днес като реших да го пусна се случи следното нещо- тръгва перката на лаптопа, екрана седи черен и не след дълго през кратки интервали се чуват 7 поредни равномерни бипкания. Помощ!
    • от Joke3a
      Здравейте до вчере нямах никакъв проблем при включването на компютъра , но днес когато станах и го включих седи на черен екран изобщо нищо не показва , а се включва ,защото се чува звука от влизането в уиндолса . Ето ви и малко информация за конфигурацията .
      Дъно - FUJITSU SIEMENS D2811-A1 (CPU)
      ПРОЦЕСОР- Intel P4 - 2.80 ghz
      Ram - 4gb
      hard - 160 
      video card - nvidia 9500 gt 
      Само да кажа пак вчера до преди да го изключа нямах никакъв проблем ......
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.