Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте

Имам следния проблем, при включване на компютъра, той автоматично се изгася след 1-2сек.
След няколко опита тръгва. В момента на компютъра няма инсталиран уиндоус, при опит да му инсталирам такъв на средата на инсталацията ми излиза този син екран.Някой знае ли от къде може да е проблема?

Публикувано изображение

Редактирано от Lugos (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ЗдравейтеИмам следния проблем, при включване на компютъра, той автоматично се изгася след 1-2сек.След няколко опита тръгва. В момента на компютъра няма инсталиран уиндоус, при опит да му инсталирам такъв на средата на инсталацията ми излиза този син екран.Някой знае ли от къде може да е проблема?

Най-вероятно хардуерен е проблема. Направете една профилактика на машината - дъно, процесор, рам, видеокарта, захранване и т.н. докато не стигнете до проблема.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Снимай екрана с грешката и го дай тук .

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Page fault in nonpaged area- това навява на мисълта,че имате проблеми с рам-паметта или с хард-диска.

Тествайте ги.

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Опитай най-напред с рам-та . Не зная с колко си , нито с колко плочки , но разменяй , оставяй само една по една на слотовете .Най-елементарното нещо което можеш да направиш е, да влезеш в биос и просто да видиш дали ти разпознава целия обем на рам-та .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

провери и за надути кондензатори по дъното и захранването , но според мен е рам паметта , ако са повече от една плочка ги тествайте една по една. Успех  :hang:

Редактирано от soundtherapy (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте

Имам следния проблем, при включване на компютъра, той автоматично се изгася след 1-2сек.

След няколко опита тръгва. В момента на компютъра няма инсталиран уиндоус, при опит да му инсталирам такъв на средата на инсталацията ми излиза този син екран.Някой знае ли от къде може да е проблема?

Публикувано изображение

проблем с рамта  почисти я и почисти и слота. paged area - DISK, nonpaged area - RAM.

п.с. рамта  не работи както трябва и когато захранването има надути кондензатори или по дъното има такива... и щом компа се гаси няколко пъти преди да тръгне, първо пробвай с друго захранване

Редактирано от the professor (преглед на промените)
  • Харесва ми 2

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за бързите отговори, ще пробвам съвета на pc doctor и по късно ще пиша за резултата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.