Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Android OS на Toshiba NB550D

Featured Replies

Здравейте,От много време не съм писал във форума,а сега ми трябва малко помощ.Искам да кача Android OS  на Toshiba NB550D.Въпроса ми е как се процедира с инсталацията на тази операционна система.Дали трябва да се прави Bootable flash както при windows и в последствие,как стоят нещата с драйвърите.Искам да е Dual Boot,да има и 7-ца ако потрябва.Ще съм благодарен,ако ме насочите какво да правя или поне къде да чета,понеже не открих нищо съществено в нета,само видях,че е възможно.П.П.Кажете все пак струва ли сиБлагодаря предварително.

Здравей,дори да успееш да сложиш Android на въпросният лаптоп, замислял ли се как стои момента с драйвърите и реално какво ще работи и какво няма? За какво ти е Android? Самият той не е замислян да работи на лаптопи.Възможно е, предполагам, но с много играчка, много преработка, много мъки и пак, крайният резултат ще е мъка...Ако искаш да пробваш Linux операционна система, защо не погледнеш нещо, което е правено за компютри, за x86, x64 системи? Както Ubuntu, Mint, OpenSUSE или дори български операционни системи като УСУ или Tilix?За какво да си усложняваш живота?

Здравейте,От много време не съм писал във форума,а сега ми трябва малко помощ.Искам да кача Android OS  на Toshiba NB550D.Въпроса ми е как се процедира с инсталацията на тази операционна система.Дали трябва да се прави Bootable flash както при windows и в последствие,как стоят нещата с драйвърите.Искам да е Dual Boot,да има и 7-ца ако потрябва.Ще съм благодарен,ако ме насочите какво да правя или поне къде да чета,понеже не открих нищо съществено в нета,само видях,че е възможно.П.П.Кажете все пак струва ли сиБлагодаря предварително.

Не си струва. Android е оптимизиран за работа с тъчскрийн. По-добре ще ти е с WIndows, или някоя Linux дистрибуция.

ПП.

дори да успееш да сложиш Android на въпросният лаптоп, замислял ли се как стои момента с драйвърите и реално какво ще работи и какво няма? За какво ти е Android? Самият той не е замислян да работи на лаптопи.

Виждал съм Android на нетбук Toshiba от същия клас, не си спомням модела. Разцъквал съм го, работеше, което означава, че може да се инсталира и да се намерят драйвери. Но пак казвам - мъка е.

Виждал съм Android на нетбук Toshiba от същия клас, не си спомням модела. Разцъквал съм го, работеше, което означава, че може да се инсталира и да се намерят драйвери. Но пак казвам - мъка е.

Не казвам, че е невъзможно, казвам, че ще си отвори толкова проблеми, пробвайки, че не си заслужава :)
  • Автор

Един важен мой приятел ме помоли,аз персонално не си правя подобни експерименти.Честно казано и главоболията ми с уин-а ми стигат,отдавна да съм минал на линукс,ако поддържаше autocad,archicad или някой друг подобен софтуер.По темата,моля препоръчайте ми възможно най-лекия вариант за линукс ОС за въпросния нетбук,и ако може някакви разяснения как  се решава въпроса с драйвърите там.Нетбука ще се ползва главно за Офис приложения,ексел,уорд  и т.н.П.П.И все пак ако може да ме насочите къде да чета за инсталацията на андроид на въпросното РС.Благодаря

Един важен мой приятел ме помоли,аз персонално не си правя подобни експерименти.Честно казано и главоболията ми с уин-а ми стигат,отдавна да съм минал на линукс,ако поддържаше autocad,archicad или някой друг подобен софтуер.По темата,моля препоръчайте ми възможно най-лекия вариант за линукс ОС за въпросния нетбук,и ако може някакви разяснения как  се решава въпроса с драйвърите там.Нетбука ще се ползва главно за Офис приложения,ексел,уорд  и т.н.П.П.И все пак ако може да ме насочите къде да чета за инсталацията на андроид на въпросното РС.Благодаря

Пак казваме, че Android не е за PC/Laptop, няма генерална инсталация, има за конкретен модел на нещо си. За този лаптоп не мисля, че някой от нас ще седна да преравя интернета и ще търси нещо конкретно. Това не е като Windows, да е всеобхватно...Казваш Excel и Word... Ами те най-добре си работят на Windows със съответният Office пакет. Под Linux дали ще ползваш OpenOffice, LibreOffice или подобни, то това не са 100% еквивалент, няма пълна транслация и са възможни проблеми...Ако държи на Excel и Word, то избора е Windows и нищо друго...
  • Автор

Ясно,разбирам,ОК за линукса.В момента е със Windows 7 starter х86,просто търся нещо по-леко.Идеи?Мерси :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.