Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gaming конфигурация до 1500 лева

Featured Replies

Здравейте,Планирам в близките 4-5 дена да сменя старият компютър с нов. Бюджетът ми е около 1500 лева, желателно е да не го превишавам много. Компютърът ще се ползва за гейминг, но не мисля да овърклоквам. Много тежки игри (като Crysis 3) ми се иска да "подкарам" с най-високи настройки и без засечки, а и компютъра ще се ползва за доста годинки напред. Колкото по-мощна конфигурация ми предложите за паричките които съм заделил - толкова по-добре. Монитор и друга периферия не са включени в цената. Компютъра ще е свързан с 21.5 инчов монитор с максимална разделителна способност 1920 x 1080, но го има и варианта в близките 1-2 години да го сменя с 24-ка.Лично аз, след като прочетох доста неща из форума, стигнах до заключението че най-много парички ще се хачат за видео карта. Това означава че бих предпочел да си взема процесор на AMD (като вариант се спрях на AMD FX-8320 8-Core Black Edition. Естествено не бих отказал и предложения с Интел. Не съм се спрял на конкретна видео карта, но обмислях да съчетая процесора който споменах, с ATi R9 280X, 3GB. За другите компоненти имам доста съмнения, но мислех да наблегна и на охлаждането, понеже видео картата и процесора на АМД греят доста.След като споделих идеите си (които може и да звучат доста нелепо) се надявам да ми предложите най-доброто за парите. Отново казвам че не държа това което съм споменал по-горе да е в компютъра. Това са си чисто и просто неща които ми хванаха окото.Ще помоля най-учтиво хора които не са компентенти и нямат нуюното ниво на "грамотност" да не участват пряко в дискусията, защото не вярвам това да е от полза нито за мен, нито за други колеги които търсят подобна конфигурация. Благодаря на всички за отделеното време и за помощта ви предварително !P.S. Понеже има доста теми, подобни на мойта, ще разбера ако се наложи темата да бъде изтрита или преместена. Отварям нова тема, защото "пазара"  се променя стремглаво и не мисля че теми, по-стари от месец са от полза. Ако съм нарушил някое от правилата се извинявам най-сърдечно.

Редактирано от elmoo91 (преглед на промените)

За 1540 лв Intel&Nvidia-количка.

Публикувано изображение

Aко са много 40 лв отгоре-минаваш на тази 770 и захранване Rider 550 и цената ще стане под 1500 лв.

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Здравейте,

Планирам в близките 4-5 дена да сменя старият компютър с нов. Бюджетът ми е около 1500 лева, желателно е да не го превишавам много. Компютърът ще се ползва за гейминг, но не мисля да овърклоквам. Много тежки игри (като Crysis 3) ми се иска да "подкарам" с най-високи настройки и без засечки, а и компютъра ще се ползва за доста годинки напред. Колкото по-мощна конфигурация ми предложите за паричките които съм заделил - толкова по-добре. Монитор и друга периферия не са включени в цената. Компютъра ще е свързан с 21.5 инчов монитор с максимална разделителна способност 1920 x 1080, но го има и варианта в близките 1-2 години да го сменя с 24-ка.

Лично аз, след като прочетох доста неща из форума, стигнах до заключението че най-много парички ще се хачат за видео карта. Това означава че бих предпочел да си взема процесор на AMD (като вариант се спрях на AMD FX-8320 8-Core Black Edition. Естествено не бих отказал и предложения с Интел. Не съм се спрял на конкретна видео карта, но обмислях да съчетая процесора който споменах, с ATi R9 280X, 3GB. За другите компоненти имам доста съмнения, но мислех да наблегна и на охлаждането, понеже видео картата и процесора на АМД греят доста.

След като споделих идеите си (които може и да звучат доста нелепо) се надявам да ми предложите най-доброто за парите. Отново казвам че не държа това което съм споменал по-горе да е в компютъра. Това са си чисто и просто неща които ми хванаха окото.

Ще помоля най-учтиво хора които не са компентенти и нямат нуюното ниво на "грамотност" да не участват пряко в дискусията, защото не вярвам това да е от полза нито за мен, нито за други колеги които търсят подобна конфигурация. 

Благодаря на всички за отделеното време и за помощта ви предварително !

P.S. Понеже има доста теми, подобни на мойта, ще разбера ако се наложи темата да бъде изтрита или преместена. Отварям нова тема, защото "пазара"  се променя стремглаво и не мисля че теми, по-стари от месец са от полза. Ако съм нарушил някое от правилата се извинявам най-сърдечно.

Крайна цена 1 541,56 лв.

Ако не ви трябва записвачка цената ще бъде около 1508лв. Конфигурация с възможност за ''overclock'' за по-добри резултати при игри и супер производителна за  всякакви други цели!

Поздрави!

Тук можеш да разгледаш, сравнение на fx-8320 и i5 4440

Крайна цена 1 535,33 лв.
Една отметка, в момента скай !!!НЯМА НАЛИЧНОСТ!!!! Asus r9 280x 3 gb

Ето и другото предложение:

Редактирано от ganio (преглед на промените)

Обща стойност - 1 523.92 лв. с ДДС
За екстремен клок сложи = ASROCK 970 EXTREME3/AMD970/AM3 

Обща стойност - 142.22 лв. с ДДС
и става  :Обща стойност: 1 551.11 лв. с ДДС

С интел : 

Редактирано от I'м no† أnŁ٥vۼ (преглед на промените)

Чак пък екстремен с това дъно няма да е.

Ako R9280X е по-добра от GTX760,то тя (280Х) е по-слаба от GTX 770.При еднаква цена на 770 и 280Х и реването на потребители от 280Х-фаворит е GTX 770. :wink12:

Сега си го редактирах :)

По-добре спри докато не си написал още повече глупости. Поне направи ли си труда да прочетеш описанието или четете само заглавията на темите ?

Компютърът ще се ползва за гейминг, но не мисля да овърклоквам.

За екстремен клок ...

Това дъно няма да позволи екстремен клок!Този процесор има висока консумация и врм-те ще се озорят доста.Виж ако процесора беше FX 6300/6350 става до някаква степен.Макар,че с 8320 може да стигне до към 4Ghz.

Терминаторе,Xeon=i5 в игрите,ама ако са на една честота,обаче някои i5 отиват на 4.5GHz,че и ги минават,тогава Xeon<<i5. ;)

Терминаторе,Xeon=i5 в игрите,ама ако са на една честота,обаче някои i5 отиват на 4.5GHz,че и ги минават,тогава Xeon<<i5. ;)

Говорим за неклокърска машина(автора няма намерение да клоква), и какво се получава на еднаква честота я да видим: Xeon>>i5 ;)

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

Говорим за неклокърска машина(автора няма намерение да клоква), и какво се получава на еднаква честота я да видим: Xeon>>i5 ;)

Да,ама-не.Когато могат игрите да се възползват от 8те треда-тогава,засега 4670 е по-добър за игри от 1230V3 заради по-високата тактова честота (говорим за 3.4/3.8) и по-ниската цена. :P

пп Най-добрите в темата конфигурации за гейм комп са 4670/770. :P

Редактирано от johny01 (преглед на промените)

Да,ама-не.Когато могат игрите да се възползват от 8те треда-тогава,засега 4670 е по-добър за игри от 1230V3 заради по-високата тактова честота (говорим за 3.4/3.8) и по-ниската цена. :P

пп Най-добрите в темата конфигурации за гейм комп са 4670/770. :P

Ами не точно. Хеон има предимство точно заради тези нишоци за които споменаваш. В бъдеще не се знае точно как ще се развият нещата.

Приключвам дотук и и оставям на автора да си реши(информация за ревюта бол в нета за двата процесора) i5 4670/770 или xeon/770 все пак той ще дава парите а не ние! :)

П.П. Редактирах си поста защото ще продължи един дълъг и безкраен спор и няма смисъл. Успех с избора!

Редактирано от терминатор (преглед на промените)

Хеона не се клоква, та не виждам смисъл от това дъно.

Аз толкова пъти му правих забележки(вече само ги гледам как се надпреварват кой по-голяма глупост ще предложи), но явно пак не е седнал поне малко да прочете кое за какво е. :rolleyes:  Но това не му пречи да предлага конфигурации във всяка тема. Да не говорим, че SSD-то, което е сложил в първото си предложение не си струва, просто е от старите серии на Адата и е доста по-бавно от актуалните модели на Samsung, Kingston и A-Data 9-та серия. ;)

Прав си, но реших че за няколко лева повече 10-15 може да се вземе този по-функционален чипсет.

B85 са по-бизнес ориентирани.

Нищо не му е функционалното с този процесор. С ХЕОН се взима B85 или H87! :)

Нищо не му е функционалното с този процесор. С ХЕОН се взима B85 или H87! :)

Задължително ли?

Не е задължително. Но не виждам смисъл защо да плащаш за нещо, което няма да ползваш, тъй като процесора не ти позволява това.

Прав си, но реших че за няколко лева повече 10-15 може да се вземе този по-функционален чипсет.

B85 са по-бизнес ориентирани.

Колега спри се, че то вече не е смешно, а трагично твоето! :mad:  Бизнес чипсет ли? А какво мислиш за това MSI-B85-G43-GAMING-LGA1150 пак бизнес ориентирано ли е?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.