Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за добра конфигурация за игри

Featured Replies

За охладителя на картата си прав(шумна и вдига високи температури),но мисля че е малко пресилено изказването "Не се подвеждай" 

Извинявай, но за тази машина за 2000лв. видеото е най-скъпата част (700+лв.) и там ако не се вземе най-доброто, после ще има "дадох 2000лв. пък картата държи високи температури, супер шумна е и т.н.". Другото, което е написал, че H87 не се връзвал за бюджет от 2000лв. не го разбрах от къде стигна до този гениален извод? :no-no:  Не виждам една причина неговото предложение да е по-добро от това на автора. 16GB>8GB RAM, може сега да не са му нужни, но поне ще знае, че в бъдеще няма да се налага да добавя още RAM. N400>N300 за кутия. ССД-то на Интел е една идея по-добро от Евото, но това едва ли ще се усети в реални условия. А да забравих за харда, който автора си е избрал от 1ТБ, а колегата е предложил 1,5ТБ, но тук щом автора е преценил, че 1ТБ е достатъчен значи не виждам + от 1,5ТБ. Като цяло пак ще се повторя, че е добре като се предлага нещо е добре да се обоснове защо е по-добро от другите и т.н. Има няколко тука, където гледат да предлагат във всяка тема, но обосновка за това не се дава просто ей така "голи" предложения. Другото е че тези 15годишни не да се перят, че всичко знаят и едва ли не по цял ден се занимават с хардуер и да дават акъл на хората, които се занимават с това по цял ден. Добре е да наблегнат над уроците си, защото бих казал още нищо не са видели от реалният живот и така сега е добре мама меси, тати дава! ;)

Поздрави

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 85
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Здравейте отново!

Забелязвам, че http://nikem-bg.net/computer-components/GB-GTX770-GV-N770OC-2GD вече я няма в наличност, както и захранването http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-SEASONIC-SS-620GM-BRONZE. Какво може да ми предложите като алтернатива, като не искам да се прави компромис с качеството ?И въпрос относно видео картите: гледам, че тази е на много добра цена http://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gtx760-2048mb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-n760oc-2gd/pd/DRJHXBBBM/и бих искал да ми кажете каква е разликата с http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX770-2G-GD5

в производителсността и коя карта си струва повече (без да се правят компромиси).

770>760

В конфигурация като вашата,по-добре ще стои 770,особено за игри.

Защо не погледнете PALIT GeForce® GTX 770 OC  или пък PALIT GTX770 JETSTREAM 2G GD5  ,все пак си идват на приятна цена.

За захранването,вижте Corsair CX500M Modular 500W CP-9020059 модулно, или пък PSU FORTRON RIDER 750 BRONZE,а най-добре на тази конфигурация ще стои PSU SEASONIC SSR-550RM GOLD.

Поздрави и успех с избора.Ама да не избирате пак 10 дена......

• Автор

Благодаря за съветите!

А каква точно е разликата между Jetstream-a на Palit и другата карта ?

Иначе аз затова написах, че ще купувам след месец-месец и половина, като създавах темата, защото тогава ще имам необходимата сума. Краят на януари месец, ако трябва да съм по-точен. Като имам сумата, пак ще проверя наличностите и евентуално дали ще се наложи да заменим някои части, ако ги няма на склад.

Редактирано от _Nemesis_ (преглед на промените)

• Автор

Забелязах, че Palit GTX770 е доста голяма (като размери) карта. Надявам се, че ще се събере в CM N400.

Отделно, ако до 3 седмици GB GTX770 все още не е в наличност, ще си взема Palit. Някой ще може да изясни дали е голяма разликата между Jetstream-a и другата карта? Интересува ме най-вече охлаждането дали е достатъчно добро.

Може и 

MSI R9 280X GAMING 3G BF4

GIGABYTE Radeon R9 280X OC 3GB

И двете вървят с оригинална игра Battlefield 4

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

• Автор

Интересна цена предлагат от емаг на MSI варианта на GTX770. В комбинация с MSI дъното може би ще се получи още по-добре. Аз и в момента имам парите за видеото и се чудя дали да не го поръчам още тези дни, докато го има на такава цена в емаг. Какво предлагате като най-добър вариант ? Иначе обмислям и R9 280X като добра карта.

Интересна цена предлагат от емаг на MSI варианта на GTX770. В комбинация с MSI дъното може би ще се получи още по-добре. Аз и в момента имам парите за видеото и се чудя дали да не го поръчам още тези дни, докато го има на такава цена в емаг. Какво предлагате като най-добър вариант ? Иначе обмислям и R9 280X като добра карта.

Според мен изобщо не ти трябва това дъно -за около 120-130лв. има идеални за твоята цел дъна!

Р9 280Х има в hl-eshop на добри цени 540лв. с код за БФ4 ,но в момента сайта е в профилактика до 15-ти.

Това обаче не пречи да кореспондираш с тях по телофон или пощата за евентуална поръчка!

• Автор

Четох доста добри неща за MSI n770 Lightning картата и се чудя дали наистина да не се насоча към нея и да я взема още сега. Иначе, ще се радвам ако ми препоръчаш други подходящи дъна. Важното е дъното да има всичко необходимо и да е достатъчно ново при евентуален ъпгрейд след време.

P.S. Мисля да поръчам MSI N770 Lightning и след 3 седмици да доуточним с вас другите неща по конфигурацията. Прегледах и R9 280X, почти еднакви са, но още преди да напиша темата се бях насочил към Nvidia карта. Надявам се да не греша с избора си, но точно затова искам съвет от вас. :)

• Автор

Здравейте, отново!

Оказа се, че MSI N770 Lightning е свършила в emag. Аз се зачудих реално дали имам нужда от чак толкова силна карта, при условие, че играя игри, но не постоянно и просто искам новите заглавия да си вървят на макс настройки. Коментирахме с колегата playalistic относно закупуването на GTX 760, която също би вършила добра работа в близкото бъдеще. Има я в Емаг http://www.emag.bg/video-karta-gigabyte-nvidia-geforce-gtx760-2048mb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-pci-e-n760oc-2gd/pd/DRJHXBBBM/ на GB. Как би се отразила смяната с подобна карта на цялата конфигурация и струва ли си тази карта като охлаждане, шум, мощност и т.н. ? Другият вариант е да изчакам нещо интересно в Никем или да остана с Palit GTX770.

• Автор

Разбира се! Да разбирам, че GTX 760 няма да се справи подобаващо ?Може би наистина да изчакам когато имам сумата за цялата конфигурация (след 3 седмици) и тогава да видим какво има налично и кое ще върши най-добрата работа. А и Palit GTX 770 я има (за сега), така че ще има опции.

Напротив, ще се справи и то доста подобаващо. Цитирах ти част от предишното мнение, понеже звучеше така все едно изискването "просто да вървят на максимални настройки" е някакво супер скромно. Вероятно няма да има големи промени (освен евентуално в наличностите) до 3 седмици, но все пак като дойде време да купуваш, може и някоя промоция да има някъде. И по-добре избягвай Palit.

• Автор

Ясно, разбрах ти мнението!Аз попитах за GTX 760, защото под 500 лв ми се струва добра цена и така ще спестя 150-200 лв от евентуална GTX 770. След време ще сменям картата, като се наложи. Ще видя след 2-3 седмици как са наличностите и ще преценя дали ще е GTX 760 или GTX 770.

• Автор

Насочил съм се към тази http://www.emag.bg/video-karta-msi-nvidia-gtx770-2048mb-gddr5-256bit-pci-e-n770-tf-2gd5-oc/pd/EWH20BBBM/ видео карта, понеже гледам, че в никем почти всички добри GTX770 (не палитските) са изчерпани. В момента е на промоция и цената ме устройва с 70-80 лв над Палит-а, но не е проблем. Какво ще кажете за тази карта?В края на месеца ще взема и останалите неща от никем.

Насочил съм се към тази http://www.emag.bg/video-karta-msi-nvidia-gtx770-2048mb-gddr5-256bit-pci-e-n770-tf-2gd5-oc/pd/EWH20BBBM/ видео карта, понеже гледам, че в никем почти всички добри GTX770 (не палитските) са изчерпани.В момента е на промоция и цената ме устройва с 70-80 лв над Палит-а, но не е проблем. Какво ще кажете за тази карта?В края на месеца ще взема и останалите неща от никем.

цената е супер..

• Автор

Вече се сдобих с MSI GTX 770 Gaming картата. Определено съм впечатлен, дори и само визуално, понеже още не мога да я пробвам, защото нямам стара машина.Искам да ви попитам за дъното на MSI (пак от тая серия) - http://www.emag.bg/d-nna-platka-msi-socket-1150-b85-g43-gaming/pd/DL13JBBBM/ .

В Emag го имат на промоция в момента. Видях, че не поддържа SLI, което не мисля, че е проблем, понеже не планирам в скоро време да правя SLI. Интересува ме дали си струва да се комбинира това дъно с видеото, което вече имам, за да го взема още сега и него, като е на промоция ? 

Не е лошо дъното, но около тази цена има доста други подходящи платки, които бих разгледал на твое място:

GB H87-HD3 /1150

ASROCK Z87 PRO3 LGA1150

GB Z87P-D3 /Z87/LGA1150

ASUS B85-PLUS /B85/LGA1150

GB B85-HD3 /1150

• Автор

Разбира се! Аз просто попитах, да знам дали ще си е предимство ако ги комбинирам и видеото и дъното да са на MSI Gaming серията. :)Реално не виждам голяма разлика, спрямо другите дъна от същата ценова листа.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.