Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за добра конфигурация за игри

Featured Replies

• Автор

Разлики има, според нуждите и бюджета ти, можем да ти препоръчаме някое. Няма никакво значение дали са от една и съща марка или не. 

:) За сега, това е което съм фиксирал (и с ваша помощ) http://nikem-bg.net/cart/49881p1r1157p1r49616p1r49867p1r48582p1r1190p1r46717p1r1001993p1rf.html .

Само захранването е друго, понеже голяма част от захранванията ги няма налични в Никем.

• Отговори 85
  • Прегледи 6,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

:) За сега, това е което съм фиксирал (и с ваша помощ) http://nikem-bg.net/cart/49881p1r1157p1r49616p1r49867p1r48582p1r1190p1r46717p1r1001993p1rf.html .

Само захранването е друго, понеже голяма част от захранванията ги няма налични в Никем.

Супер е. За захранване може да погледнеш и Cooler Master Silent Pro M2, 420W. Дъното също може да смениш с това, което е предложил The_Reaver.

• Автор

Единствено бих сменил дъното с GB H87-HD3 /1150 щом няма да се клоква, но не е фатално и да си останеш с това, което си си избрал.

То реално каква е разликата между двете дъна?

В чипсета, производителя, както и в това, че при тая "gaming" серия на MSI ще платиш 20 лв. че са го боядисали някои елементи в червено. Реално предимството му е в аудио чипа. Ако има значение за теб, вземи го. Иначе ти препоръчвам GIGABYTE.

За дъно ти препоръчвам ASROCK Fatal1ty B85 Killer, B85, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 , много добро дъно за цената си , а и цветово ще заспи с картата.

Конфигурацията може да се поръча от скай понеже в момента от там излиза по-евтино , като процесора го смени с ксеон ,понеже е значително по-евтин а с производителността на и7-ците!

• Автор

За дъно ти препоръчвам ASROCK Fatal1ty B85 Killer, B85, DDR III 1600/1333/1066, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 , много добро дъно за цената си , а и цветово ще заспи с картата.

Конфигурацията може да се поръча от скай понеже в момента от там излиза по-евтино , като процесора го смени с ксеон ,понеже е значително по-евтин а с производителността на и7-ците!

Ще погледна как ще излезе като цена в скай. Иначе за процесора, мисля да останa с i7-4771, но ще погледна и Xeon-ите. Дъното изобщо не държа да съвпада цветово или нещо такова. Просто исках да разбера дали ще има предимство при закачване на дъно и видео от един и същи производител. Ако реално няма такова предимство, мога да се огледам за GB, който колегата The_Reaver предложи или Asrock-a, който споменаваш тук.

• Автор

Мисля да оставя това като финален избор, който ще поръчам до няколко дни. :)

INTEL CORE i7-4771, 3.50GHz, 8MB, BOX, LGA1150

GIGABYTE H87-HD3, H87, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

GEIL 2X4GB DDR III 1600 DRAGON CL11

SEAGATE 1500GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1500DM003

SAMSUNG 120GB 2.5" Solid State Drive 840 Evo /SSD/, SATA

SEASONIC Захранване SS-520GМ Bronze, 520W

COOLER MASTER N400 Black, USB 3.0, w/o PSU

Крайна цена 1 365,15 лв.

Ако си струва нещо да се смени, моля за съвети и предложения. :)

И едно въпросче - как се разбира дали нещо е налично в sky, понеже не видях такъв индикатор ?

Според мен е идеална, но както каза playalistic може да замениш i7 с Хеон. Иначе за наличностите в sky ще трябва да звъниш.

• Автор

Мнение за това захранване на Seasonic и тея 520 вата дали ще са достатъчни за тази конфигурация + MSI GTX770 Gaming видео карта ?

Иначе, ако наистина не е голяма разликата в производителността на XEON-a и I7-цата, може и да мина на XEON-a. За софтуер като 3Ds Max, Visual Studio ще бъде ли достатъчен ? И защо е толкова по-евтин от i7-цата ?

Редактирано от _Nemesis_ (преглед на промените)

• Автор

Захранването ще е достатъчно, а основната разлика между XEON-а и i7 е липсата на вграденото видео при първия. Затова е и по-евтин.

Мен реално не ме интересува дали има вградено видео, зщаото така или иначе няма да го ползвам. Значи мога да спестя към 110-120 лв. като взема XEON-a :) Благодаря за информацията!

Мен реално не ме интересува дали има вградено видео, зщаото така или иначе няма да го ползвам. Значи мога да спестя към 110-120 лв. като взема XEON-a :) Благодаря за информацията!

Да може да спестиш 112лв :) 

Разликите са толкова минимални, че не си струва да взимаш по-скъпото.

• Автор

Разликите са толкова минимални, че не си струва да взимаш по-скъпото.

Аз съвсем случайно видях другото и затова реших да питам. Благодаря за бързия отговор! :)Иначе ще мина на XEON-a, като финален избор за процесора. Чакам идния четвъртък, за да поръчам. Надявам се в скай да имат нещата налични.

Докато съм се сетил - за XEON-a има ли значение дали RAM паметта ще е ECC или non-ECC ? Понеже видях, че GEIL DRAGON-a, който съм избрал като памет, е non-ECC.

Редактирано от _Nemesis_ (преглед на промените)

Аз съвсем случайно видях другото и затова реших да питам. Благодаря за бързия отговор! :)Иначе ще мина на XEON-a, като финален избор за процесора. Чакам идния четвъртък, за да поръчам. Надявам се в скай да имат нещата налични.

Докато съм се сетил - за XEON-a има ли значение дали RAM паметта ще е ECC или non-ECC ? Понеже видях, че GEIL DRAGON-a, който съм избрал като памет, е non-ECC.

Точно такава трябва да бъде.

Аз бих взел тази:  GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO VELOCE CL9 Крайна цена 145,46 лв.

Няма как да пречи на потока. Хубавото е, че предложената от колегата е с по-стегнати тайминги, кофтито е, че може да пречи на афтърмаркет процесорен охладител, ама и в такъв случай се мести на по-далечните слотове и се оправя проблема.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

• Автор

Няма как да пречи на потока. Хубавото е, че предложената от колегата е с по-стегнати тайминги, кофтито е, че може да пречи на афтърмаркет процесорен охладител, ама и в такъв случай се мести на по-далечните слотове и се оправя проблема.

Аз засега няма да вземам охладител на XEON-a и ще видя как ще се държи с боксовия. Ако се наложи по-късно, ще се вземе охладител.

• Автор

В сряда мисля да поръчвам конфигурацията и имам последно питане, преди да го направя. :)

Кое от двете захранвания ще е по-добре, спрямо останалите части, които съм избрал ?

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=143&sort=p.price&order=DESC&limit=50

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=10

Ако може и да се аргументирате. :)

Всичко друго съм го фиксирал и ще бъде това:

INTEL XEON, E3-1230V3 QUAD, 3.30GHz, 8MB, BOX, LGA1150

GIGABYTE H87-HD3, H87, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

SEAGATE 1500GB 7200 64MB SATA III Barracuda, ST1500DM003

SAMSUNG 120GB 2.5" Solid State Drive 840 Evo /SSD/, SATA

COOLER MASTER N400 Black, USB 3.0, w/o PSU

LG DVD-RW GH24NSB0 DVD RW SATA BLACK

GEIL 2X4GB DDR III 1600 EVO VELOCE CL9

Крайна цена 1 317,62 лв.

• Автор

Аз бих взел това: http://sky.bg/Details.aspx?ID=18525 - 5 години гаранция !! и е много хубаво , иначе измежду горните 2 - бих взел СЕАСОНИКА ,който няма да е в наличност

Нещо не ми отваря твоя линк. А иначе това най-много ме дразни на скай, че не мога да разбера кое е в наличност. Ти имаш предвид, че Сийсоника вече го няма в наличност, така ли ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.