Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Споделете мнение за клавиатура

hammer_hill

Препоръчан отговор

Моля ви за мнение за този тип клавиатури KBD!!! Решил съм да си взема такава клавиатура защото пиша с десетте пръста и си мисля че ще е много по удобно с такава клавиатура?!!?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, въпреки, че пишеш с десет пръста, докато свикнеш с тази клавиатура ще ти е трудно. Главната цел на този дизайн е да не ти се умараят китките докато си пред компютъра, защото както виждаш клавишите са разшположени под ъгъл и не трябва да си изкривяваш ръцете. Поздрави, rainov!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с rainov. Наистина се прави с цел ръцете да са в по-естествена позиция за да не се измарят толкова. Ако ще използваш клавиатурата само за писане, предполгам, че е добър избор. И все пак, каквато и клавиатура да ползваш, се свиква рано или късно. Само за игри ми се струва, че тази няма да е особено удобна (или поне свикването ще да е доста трудно).

Това е за външния вид.

Като качество на изработка клавиатурата трябва да е на доста добро ниво. Софтуерът на Microsoft може да е калпав в някои отношения, но хардуерът им е доста добър.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Софтуерът на Microsoft може да е калпав в някои отношения, но хардуерът им е доста добър.

Точно на това не бих заложил.Конкретно клавиатурите им имат УНИКАЛНИЯ недостатък че ако не натиснеш клавиша точно в центъра засича.

Иначе извитият дизайн е умно измислен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е, макар да съм виждал малко майкрософтски клавиатури. Просто не съм чувал оплаквания досега. :yanim:

Иначе ако си говорим за качествена механика, не мисля, че Cherry има кой да ги надмине.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм писал на такава клавиатура, но и аз съм чувал че хардуерът на Microsoft е много добър. Като гледам снимката на клавиатурата ми се струва, че копчетата не са чак толкова големи, че да не можеш да уцелиш центъра, но пак казвам, че не съм писал на такова чудо и това е само предположение. Поздрави!

Редактирано от rainov (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл във Форума ! :yanim:

Тази е по-добра! и имаше и по-опростен модел със същия дизайн!

Аз мисля, че не е хувабо клавиатурите да са супер ралични от общоприетите!

Ако след като свикнеш с тази която си посочил "седнеш"* на компютър с нормална клавиатура ще си като със счупени ръце!

*не сайдайте на конютрите те не са столове, бъпреки че идеята е добра :clap:

Редактирано от pavl0v (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няколкото модела които съм пробвал го имаха този проблем.По същество ми се струва че всички микрософтски клавиатури на нашия пазар използват една и съща механика (независимо дали са прави или извити).Така че е достатъчно да си хванете една и да натиснете произволен клавиш на ъгълчето за да придобиете представа за ефекта.По-важното е че се случва да ядете букви заради това,особено когато пишете бързо.

Отделно че самите бутони като че ли ми харесва да са малко по-широки.И последно,аз не можах да намеря извита клавиатура която да поддържа USB.Оттук и извода че е възможно да има и по-качесвени,които просто да не стигат до нашия пазар.

Много ми допадат белите на цвят,извити клавиатури,но горните тесли ме отказаха от идеята да си купя такава.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако след като свикнеш с тази която си посочил седнеш на компютър с нормална клавиатура ще си като със счупени ръце!

Хе-хе, горе долу беше същото и при мен като седнах на "извита" клавиатура. Така че синдромът "баси кофти клавиатурата" важи двупосочно. :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@Melmak ®

Ето ти една бяла клавиатура , USB , но не е мултимедийна.

А ТУК има една с доста странен вид. Интересно как ли се пише на нея.

А между другото ако свикнеш на ергономична клавиатура, то като ти се наложи да работиш с нормална, направо ще ти се отще живота cool.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хе-хе, горе долу беше същото и при мен като седнах на "извита" клавиатура. Така че синдромът "баси кофти клавиатурата" важи двупосочно. :)

А какво мислиш за AntiRSI на А4/ И тя май е кофти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С такава съм в Русе. Нещо е мелез между извитите на Microsoft и обикновена. Самите бутони са ромбовидни, но разположението им е нормално.

Честно казано, е по-скоро като обикновените, отколкото като тези извитите на MS. Доволен съм от клавиатурата. От няколко години е и още се държи. Не очаквах да издържи толкова. A4Тech по принцип имат нелоши продукти за парите си. Предпочитам им клавиатурите пред мишките. Иначе за клавиатури предпочитам Logitech или Cherry. Първите са по-меки и радват повече окото, докато Cherry може и да са като цяло по-ръбатички и да изглеждат доста обикновено, всъщност са много здрави и издръжливи. Тяхната механика на бутоните е различна от тази при остналите (или поне тези, които съм разглабял). Няма да навлизам в подробности тъй като това не е темата.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А ТУК има една с доста странен вид. Интересно как ли се пише на нея.

А между другото ако свикнеш на ергономична клавиатура, то като ти се наложи да работиш с нормална, направо ще ти се отще живота cool.gif

Доколкото разбрах, това е Pad за геймъри и на нея са само необходимите за игра копчета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С такава съм в Русе. Нещо е мелез между извитите на Microsoft и обикновена. Самите бутони са ромбовидни, но разположението им е нормално.

Честно казано, е по-скоро като обикновените, отколкото като тези извитите на MS. Доволен съм от клавиатурата. От няколко години е и още се държи. Не очаквах да издържи толкова. A4Тech по принцип имат нелоши продукти за парите си. Предпочитам им клавиатурите пред мишките. Иначе за клавиатури предпочитам Logitech или Cherry. Първите са по-меки и радват повече окото, докато Cherry може и да са като цяло по-ръбатички и да изглеждат доста обикновено, всъщност са много здрави и издръжливи. Тяхната механика на бутоните е различна от тази при остналите (или поне тези, които съм разглабял). Няма да навлизам в подробности тъй като това не е темата.

Абе точно тези ромбоеидни бутони, натискам ги по два на веднъж. Иначе и аз съм доволен. А и наистина е много евтина, за мултимедийна с интернетските бутони...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абе точно тези ромбоеидни бутони, натискам ги по два на веднъж. Иначе и аз съм доволен. А и наистина е много евтина, за мултимедийна с интернетските бутони...

Има нещо вярно. Бутоните са малко по-неудобни за натискане, но с време се посвиква. Аз поне постепенно свикнах. Преди да си взема такава им се радвах на допълнителните бутони, но е оказа, че не ги ползвах почти никога. Май само MUTE бутона съм го ползвал от дъжд на вятър. Поне е сравнително здрава. Не колкото на Cherry клавиатурите, но пак си ядеше бой от време на време и макар да хвърчаха копчета из стаята, после само се слагаха обратно и всичко си беше наред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че с това няма да збъркаш! Прекрасна цена. изискан дизайн, надежност! Перфектната клавиатура според мен! Аз бих си я купил, таман ще ми ходи на мишката! В България съм я виждал 15лв в Мултирама, ако не се бъркам!

Другите неша са повече гъзария и мега лукс от колкото практични....и не край космически кораб и след това като се наложи да подкараш жигула да ти се струва се едно е от космоса :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз в момента съм с такава. Не е толкова удобна , като Майкрософтската, но става за продължителна работа. Т.е. по-удобна е от стандартна клавиатура

:bye:

a4tech3ni3kn.th.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз съм с тази на Logitech и съм супер доволен

има си всичко за което човек може да се сети като бързи клавищи за изпбражения, муъика, стенд бй,

Word, Exel и другите офис продукти както и още 4 свободни за собствено програмиране.

може да се опредят и деиствията на мишката.

Мога да кажа че от продуктите на Logitech сам супер доволен като тсяло

Освен това и изглежда много готино на бюрото

Препоръчвам я на всички които си търсят нещо

8021.jpg

поздрави

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...