Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет, помощ и мнение за конфигурация с бюджет 1000 лв

Featured Replies

• Автор

Тази:

Обща стойност - 1 120.75 лв. с ДДС
Вземи дъно с 4 слота за РАМ. Между 4440 и 4570 няма да усетиш никаква разлика, така че вземи по-евтиния. FSP Raider 550W SILVER e по-добро решение от PSU CM GX 450W APFC за 3 лв. отгоре. И в най-скоро време смени монитора. Иначе няма смисъл от такава конфигурация с такава видеокарта.

А има ли вариант и с конфогурация, която включва и монитор?

Ами аз бях предложил процесор 4670

Редактирано от Християн Панов (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Обща стойност - 1 000.48 лв. с ДДС
Като за начало с една плочка РАМ. + LED BenQ 21.5 GW2255
Общо: 1 200 лв. като монитора е с безплатна доставка. 270X е ''назобена'' 7870, така че не губиш почти никаква производителност! ;)
  • Автор

Не благодаря :) Монитора не е от най-хубавите в интерес на истината а пък и се губи доста от процесора спорд мен. Благодаря все пак.

Не благодаря :) Монитора не е от най-хубавите в интерес на истината а пък и се губи доста от процесора спорд мен. Благодаря все пак.

Нали? Разлика от 300 MHz е много? Ако имаш 2 компютъра, единия от които с процесор 4440, а другия с 4670 няма да можеш да познаеш кой е 4440 и кой 4670. Монитора всъщност е доста качествен, а и какво искаш за тези пари? Взимай си там 4670 с 4 ГБ-та видеокарта и се кефи на игрите на ''големия'' ти монитор. И колегите вече загубиха интерес от твоята тема с постоянните ти питания, така че не се хаби вече! ;)

Аз бих взел гигабайтката с 2 гб рам , която е овърклокната версия и с 3 вентилатора , която ще е много по-тиха , а повярвай ми - шума ,който издават тези карти е потресаващ !!! Затова, направо съм отвратен , когато играя някоя игра аз !!! Ако си взема видео карта или ще е гигабайт или асус !!! Иначе в бъдеще си вземи монитор , защото иначе няма смисъл от такава конфигурация

• Автор

Обща стойност - 1 000.48 лв. с ДДС
Като за начало с една плочка РАМ. + LED BenQ 21.5 GW2255
Общо: 1 200 лв. като монитора е с безплатна доставка. 270X е ''назобена'' 7870, така че не губиш почти никаква производителност! ;)

Ok, значи без 8 рам не става. Ако ми намериш конфигурация с монитор и 8 рам същия процесор и видео по възмоижност ще съм ти много благодарен. А и защо да няма  смисъл с този монитор ? А и може ли да ми обясниш защо е такава разликата в процесорите?

Ok, значи без 8 рам не става. Ако ми намериш конфигурация с монитор и 8 рам същия процесор и видео по възмоижност ще съм ти много благодарен. А и защо да няма  смисъл с този монитор ? А и може ли да ми обясниш защо е такава разликата в процесорите?

Отделно какво ми пречи да играя с този монитор. Онова фулл хд с повече сцетове, качествена картина ли е какво? Мен и на 800x800 ми е добре ако не е така.

4ГБ РАМ засега са ти достатъчни. След време ще си вземеш още една плочка, иначе ще трябва да слезеш на 260X. А твоя монитор е с ниска резолюция и видеокартата няма да покаже пълните си възможности. Ако мислиш, че до няколко месеца ще смениш монитора тогава вече може да се вземе 8ГБ РАМ и 270X.

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

• Автор

Ами те повечето игри искат 8гб рам. На мен 4 са ми много малко. Поне така ми се струва.

Коя игра иска 8 РАМ? И откъде знаеш, че 4 ще са ти малко? РАМ се добавя най-лесно и е най-евтината част, така че не виждам какъв е проблема да я добавиш на по-късен етап! 

Редактирано от Нико_ (преглед на промените)

Нико вече ти отговори но нека ти задам и аз един въпрос за да напънеш сивите клетки. За да добавиш още рам трябва да отнемеш от нещо друго. Нали така?

Кажи ми сега какво точно смяташ да орежеш? Видеото ако е по-слабо какво правим с изискванията на игрите? Отделно подобрението му излиза скъпо за разлика от добавянето на рам.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

С една дума искаш конфигурация с I5 4670 с 8gb рам да става за най новите игри, ама да е с по-слабо видео за сметка на процесора и монитора да красив и компонентите да са най качествените.

За тези пари такъв филм няма.

Последното предложение на Нико_ е идеално за бюджета, ако ти се дават още пари вземи по-скъпия процесор и още рам, твоя си работа.

Абе момче  ти до сега с колко рам си играл ? Няма игра  която да ти напълни 4ГБ рам  до днес в  18:20ч.  Ти за 1000 лева какво мислиш ,че може да си купиш  ? Я слез на земята  и  не мечтай за видео карти от 800 лева и памети по 300 лева. Дали са ти предложения  за твойте пари и ако не ти харесват отиваш в магазина и си взимаш кавото искаш. Само процесора и видеото са ти 600 лева и като сложиш кутия,памет и един хард  и парите ти свършиха. Като искаш хубав монитор има ама не са по 100 лева а са по 600  и нагоре.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Попринцип бюджета беше 1000 лв след това стана 1165 и сега 12048. Не е ли прекалено много над бюджета ? За сега ще взема конфигурацията с и5 4670 а след 2 месеца ще взема този ли някой друг за около 200 лева монитор. Става ли така ? Според мен така е най-удачно.http://nikem-bg.net/cart/46717p1r44260p1r49615p1r50323p1r49044p1r49646p1rf.html

Решенията са ти две ако не искаш да се вкараш в безсмислени разходи и компромиси.

1. Паметта винаги е първото нещо което се реже понеже се надгражда а не се подменя и е евтина сравнение с процесор, видеокарта и захранване.

2. Ако парите пак недостигът за желания резултат видеокартата въобще се елиминира и се набляга на останалите компоненти. Тя се купува в бъдеще.

• Автор

Ок, благодаря ви за огромното търпение пак се извинявам, но засега това ще ми бъде решението. След 2 месеца ако ми дадат някой друг лев ще си купя монитор-а.

Дъното не е налично. Заменяш го с някое със сокет 1150, например това GIGABYTE GA-H81M-HD3, смени захранването с FSP Raider 550W, с 4 лв. по-скъпо от CM. И отново не виждам какъв е проблема да вземеш 4440 или 4570, ще спестиш пари или ще ги вложиш в по-добро дъно с 4 слота за Рам. Както искаш! 

Мда дигането на цената на GX го обезсмисля. А GB са сложили по-добро аудио този път. Явно взимат пример от Asrock. Остава и стиските от Асус да ги последват. 

С тази карта дават и BF4 код и ще дойде малко по-евтино а разликата в производителността не е голяма - MSI R9 270 2GB DDR5 256 BIT GAMING OC BF4

Редактирано от ganio (преглед на промените)

• Автор

Ок значи до няколко седмици взимам тази конфигурация http://nikem-bg.net/cart/46717p1r49615p1r50323p1r49044p1r46974p1r50083p1rf.html А след 2 месеца някъде 28 март ще се взема и нов монитор. Благодаря ви много. Когато дойде време за купуване ще драсна някой коментар дали всичко е актуално :) 

• 5 месеца по-късно...

Пич престани да пускаш безсмислени постове. Темата е на половин година а предложенията ти не стават за нищо.Не знам каква ти е връзката със StealthSystems ама тук няма кой да ти се върже.

Никаква , просто питам дали  офертите на Стеалт са добри  понеже и аз след няколко месеца ще си взимам ПЦ , събирам информация  че не ми се прави тема ;D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.