Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Error Reading Disk Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart

Featured Replies

Здравейте, ето как започна проблемът. Компютърът заби. Рестартирах го. Windows-ът зареждаше безкрайно. Рестартирах го отново. Излезе ми грешката "Error Reading Disk Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart". Реших, че Windows-ът се е прецакал, защото не го бях преинсталирал отдавна. Boot-нах от CD и преинсталирах новия Windows, като форматирах дяла C, на който инсталирах Windows-а. Всичко вървеше нормално, преинсталираният Windows тръгна. Странното беше, че не виждах някакво значително забавяне като цяло, но драйверите за звука и видеото не искаха да се отварят, забиваха и, щом накрая се отвориха, се инсталираха по 15-20 минути. След като рестартирах компютъра, защото драйверите ме попитаха, уиндоусът зареждаше изключително бавно. След няколко рестарта, изобщо не искаше да зареди, отново ми даде "Error Reading Disk Occured. Press CTRL+ALT+DEL to restart". Ядосах се и изключих компютъра. Това се случи вечерта. На сутринта го включих отново и учудващо всичко беше нормално, дравейрите се инсталираха бързо, нямаше проблеми. Цял ден компютърът вървеше добре, инсталирах му всичките програми. Вечерта си изтеглих да гледам един филм, и филмът забиваше през няколко секунди. Рестартирах компютъра, Windows-ът отново зареждаше супер бавно, но все пак зареди. Тествах пак филма - отново забиваше и изключих компютъра. Тази сутрин станах, включих го и Windows-ът зареди много бързо. Тествах филма - вървеше без проблеми. Очаквам след няколко часа пак да започнат проблемите. Объркан съм. Компа го чистих преди 2 седмици от прах, не вярвам да загрява, след като е работил цял ден. Преди 2-3 месеца му сменях дънната платна и захранването, защото бяха изгоряли, но оттогава нямаше проблеми досега. Може би хард дискът е почнал да издава багажа? Компът е сравнително стар. Някой има ли някакви идеи? Може ли да се направи нещо?  :(

Инсталирате програмата HDTune.Пускате я да сканира за грешки.дайте снимка и от таба Health на програмата.

Огледайте кабелите за връзка между дъното и диска.Свържете диска на друг слот.

Хубаво ще е все пак да видим какви са температурите.Инсталирайте програмата Speccy и я пуснете да сканира.

Непременно направи бекъп на данните си, че диска може и да е на умиране. Свали си един жив диск на Хиренс, и тествай за бед сектори. Провери и смарт статуса му, и постни резултата тука да видим за какво на въпрос.

Кълбото ми казва, че твърдия диск си е отишъл - обикновено симптомите са много подобни. Но щом сте го 'чистили' и след това са започнали проблемите - огледайте дали са добре включени всички кабели и дали всички вентилатори въртят нормално при пуснат компютър (ще ви се наложи да свалите страничния капак)...

• Автор

Инсталирате програмата HDTune.Пускате я да сканира за грешки.дайте снимка и от таба Health на програмата.

Хубаво ще е все пак да видим какви са температурите.Инсталирайте програмата Speccy и я пуснете да сканира.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Огледах кабелите за връзката между дъното и диска. Добре бяха, но не се сетих да пробвам да го включа в друг слот. Температурата на диска мисля, че се показва долу в дясно - 31 градуса. На процесора, като го гледах онзи ден в bios-а беше около 30-45 градуса.

ST380817AS е много стар диск. Явно има някакъв проблем като поработи и загрее. Виждал съм и друг път с дискове от тази серия 7200.7 точно същите проблеми.

Въпреки задоволителните резултати от surface теста по-добре го сменете и със сигурност тези проблеми, които имате ще изчезнат!

• Автор

В момента съм по работа в друг град и ще мога чак събота и неделя да обърна внимание на проблема, когато се прибера, и да направя и другите тестове, които ми предложихте. Много благодаря за бързите отговори! Да разбирам ли, че жълтите warning съобщенията в health tab-а на тестващата програма не са нормални и, ако например го включа в друг SATA порт и при тест тези съобщения изчезнат, това ще значи ли, че проблемът е решен, или тези съобщения нямат значение?

Съобщенията за грешки са сигурен признак че диска е засякъл някакъв проблем. В случая има 104 сектора които вече са заместени с такива от таблицата с резервни сектори.

Отделно се виждат и CRC грешки.

Дори и да смените кабела warning-ите ще си останат. Трябва да следите дали се увеличават.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.