Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Future Рroof конфигурация до 2300 лв.

Featured Replies

Крайна цена 2 288,63 лв.

В рамките на бюджета е
С нова платформа.
След време можеш да сложиш още една GTX770 в SLI, която е с добра цена и производителност.
Дъното е с Dual-bios и лесно може да се упдейтне без опасност, но няма нужда процесора ще тръгне без проблем.
Паметта е бърза и ще работи в 4 канален режим.
Кутията е достатъчно просторна, но можеш да вземеш и по-голяма в рамките на бюджета.
Захранването е мощно и ще понесе и по-нататъшен SLI ъпгрейд.

Варианти виждам, че има много. С I5 c I7, c Haswell, c Ivy-Bridge и т.н.

За сега съм се спрял на два варианта:

Като при тази махнем втория кит РАМ памет, и заменим GTX 770 със GTX 780 TI.

Втория вариант е този:

Кой ще е по-добрия вариант? I7 или I5 при положение, че доста годинки няма да се сменя процесор? Единствено ще се добави SSD & 2nd GPU. 

P.S. Знам, че на този монитор игрите ще ми вървят и с карта за 250 лв. (R7 260X например), но него ще го сменям по-натам. И без това ми трябва конфиг., който ще държи за години напред...

При такива обстоятелства, второто. За първото е добре е да има 4 плочки рам за 4 канален режим.

Помисли добре понеже кaто вземеш и монитор конфигурaциятa гони 3000лв.Лично зa мен бих взел конфигурaция до 2000лв. с включен монитор, остaвaт около 1000лв. aко решиш след 2-3 години дa ъпгрейдвaш то този остaтък + пaрите от продaдените компоненти , ще сa основa дa имaш отново производителен и aктуaлен хaрдуеaр!Сегaшния ти бюджет е нaпълно достaтъчен и зa геймплей нa 4к резолюция, но зa фул хд ще хвърлиш излишни пaри мa вятърa!Решението остaвa твое, и не aнгaжирaм никого с моето мнение!

• Автор

Монитор ще се вземе, но не веднага. Не искам след 3-4 г. пак да сменям части, просто сега като взема тези части после не искам дълго време проблеми. И един въпрос: Дали I5 3570K @ ~4.7 GHz ще прави проблеми при добавянето на втора GTX 780 TI?

Монитор ще се вземе, но не веднага. Не искам след 3-4 г. пак да сменям части, просто сега като взема тези части после не искам дълго време проблеми. И един въпрос: Дали I5 3570K @ ~4.7 GHz ще прави проблеми при добавянето на втора GTX 780 TI?

В какъв смисъл да ти прави проблем? На 4,7Ghz незнам колко ще ти е стабилен тук много зависи от охладителя. Другото, което е не виждам никакъв смисъл от втора 780TI в следващите 3-4години. Клокни си го на 4,5Ghz + 780TI и не му мисли ще караш дълго време без ядове. ;)

Редактирано от Jotto_del (преглед на промените)

• Автор

Ами в смисъл bottleneck.Знам, че няма да имам проблеми, но ако почне да се задъхва със CЛИ ще вдъхна още няколко год.живот. Охладителя ще е някоя Ноктуа новата може би.

Ами в смисъл bottleneck.Знам, че няма да имам проблеми, но ако почне да се задъхва със CЛИ ще вдъхна още няколко год.живот. Охладителя ще е някоя Ноктуа новата може би.

А ако се окаже,че след 3-4 години всичките програми и игри са с изисквания,далече надхвърлящи скромните вече възможности на процесора и двете ви видеокарти?

А ако се окаже,че след 3-4 години всичките програми и игри са с изисквания,далече надхвърлящи скромните вече възможности на процесора и двете ви видеокарти?

Ахах, теории много. В този бранш може да се предвидят нещата до 1 макс. 2години напред. За 3-4год. и на горе може само да гадаем. :rolleyes:

До автора: Сега или ти не разбираш или ние го пишем на китайски. След 3-4години 3570К и 780TI ще са изчезнали от пазара, по-вероятно е да се задъха проца отколкото картата, поради простата причина, че все повече се прави софтуер с по-големи изисквания. Затова ти предложих да вземеш i7 3770К, защото ще имаш поне още 1год. актуалност спрямо i5 3570K. Ако искаш да искараш с този комп 2-3години взимаш i5, ако искаш повече време i7 е логичният избор. Да не говорим, че за този бюджет i7 за мен си е задължително. ;)

• Автор

Ами аз не разбирам толкова колкото вас, но и аз съм на мнението, че I7 ще изкара повече. Като се замисля 780 ТИ е доста добра и може да не се наложи втора. Има вариант и после да сложа още една карта, и процесора като "умре" да го обновя с друг (нов) но двете карти ще са актуални още малко време... и т.н.

Ахах, теории много. В този бранш може да се предвидят нещата до 1 макс. 2години напред. За 3-4год. и на горе може само да гадаем. :rolleyes:До автора: Сега или ти не разбираш или ние го пишем на китайски. След 3-4години 3570К и 780TI ще са изчезнали от пазара, по-вероятно е да се задъха проца отколкото картата, поради простата причина, че все повече се прави софтуер с по-големи изисквания. Затова ти предложих да вземеш i7 3770К, защото ще имаш поне още 1год. актуалност спрямо i5 3570K. Ако искаш да искараш с този комп 2-3години взимаш i5, ако искаш повече време i7 е логичният избор. Да не говорим, че за този бюджет i7 за мен си е задължително. ;)

Колегa според прочетеното мaлки си противоричиш! Хем кaзвaш, че не може дa се предвиди зa 1-2 години нaпрaд , кaзвaш че и5 ще върши рaботa зa този период - пък предлaгaш дa сегa дa се нaбичaт процесор(при текущите зaглaвия рaвен с и5) и видео кaртa където е овъркил зa Фул Хд!Не искaм дa звучи кaто зaяждaне , aз държa нa моятa тезa 4670К , 770-кa и монитор зa около 2000лв. и дa спести 1000лв.Вече aко е решил дa си пръскa пaрите дa го прaви!

i7-4820K е по-добрият вариант щом се мисли за бъдещето. Като виното е като отлежи ще стане още по-добър. :D

Това че ще вземеш един кит не обезсмисля предложението. Просто ще имаш възможност за смислен ъпгрейд някога.

Просто си направи сметката че ще получиш четириканален режим като добавиш още рам за разлика от варианта с I7-4770K.

Отделно самия процесор излиза 8 лв. по-евтино а е с повече кеш което си е предимство.

Очевидно ще се клоква като съдя по-скъпите дъна и охладители та няма причина да не се вземе. Иначе би излезнал по-скъпо не отричам.

Edit:  POTENZA обаче е с високи охладители.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Колегa според прочетеното мaлки си противоричиш! Хем кaзвaш, че не може дa се предвиди зa 1-2 години нaпрaд , кaзвaш че и5 ще върши рaботa зa този период - пък предлaгaш дa сегa дa се нaбичaт процесор(при текущите зaглaвия рaвен с и5) и видео кaртa където е овъркил зa Фул Хд!Не искaм дa звучи кaто зaяждaне , aз държa нa моятa тезa 4670К , 770-кa и монитор зa около 2000лв. и дa спести 1000лв.Вече aко е решил дa си пръскa пaрите дa го прaви!

Погледни пак какво съм написал, че до 1-2 години може да се предвидят нещата от там нагоре "хвърляме семки". Не напразно харесах вчера и твоето предложение, защото и то си има своята логика и ще върши същата работа за момента както и i7+780TI. Но автора си държи твърдо да е без монитор конфигурацията, иска да е с топ картата 780TI и да прави SLI и възможно по-голям клок на проца. Както виждаш всеки предлага различно нещо и сега става "манджа". Ние му дадохме доста предложения за размисъл и бих казал, че което и да избере ще остане повече от доволен(въпроса е друг коя конфигурация ще е с по-голяма давност). :)

Като изключим че ти трябва охлаждане с течен азот и трифазен ток някой интересувал ли се е как се представя дзвера на АМД в игрите? 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

И аз мисля че 4820К ще е по-добре първо заради кеша и второ заради по-новия сокет.

Най-разумното решение, е конфигурацията на playalistic според мен.

1. GTX780ti само ако в момента имаш/ще имаш 4К монитор или ще използваш PC-то за графична/видео обработка, GTX770 е достатъчна за 1440p и 3x1080p;(спести си 600лв +2рата GTX780-ка), след време, като се наложи си направи SLI GTX770 само ако някоя от бъдещите генерации карти не е по-добро решение или продай GTX770 и си добрави от тия 600лв++ и си вземи следващата генерация карта.

2. DDR4 излиза до края на годината;

3. 14nm Intel излизат Q1-2 на 2015г, като се предполага, че сегашните дъна няма да са съвместими;

4. от т.2 и 3 => дъна с нов chipset/socked;

5. от т.2,3 и 4 => че новите GTX8xx ще бъдат пригодени за по-добра работа с DDR4+14nm CPU като ще се извлече оптимизация по PCI-E 3.0, ако не 8-ма серия то 9-та ще е с DX12(следейки хронологията на развитие), както и тенденцията видеокартите да стават с все повече рам(предполагам GTX870-4GB, GTX880-6GB);

I5 е достатъчен за игри, i7 има голям + в гравична/видео обработка. Разликата не е особенно голяма в цената, така че въпрос на личен избор.

Конфигурацията ти за 2300-2600лв +2nd GTX780ti ще е „актуална” следващите 2год(и смислена само с 4К монитор(за добър 4К монитор за игри си приготви поне 2500-3000лв) или мулти QWHD, иначе тези видеокарти, само ще ти показват едни точки по бенчмарковете и ще разнасят въздух кутията), но за мен това е overpriced config за ИГРИ ... парите са си твои, избора също.

• Автор

Ами най-много да изчакам до края на лятото защото сегашния комп. буквално издъхва

• Автор

Най-разумното решение, е конфигурацията на playalistic според мен.

1. GTX780ti само ако в момента имаш/ще имаш 4К монитор или ще използваш PC-то за графична/видео обработка, GTX770 е достатъчна за 1440p и 3x1080p;(спести си 600лв +2рата GTX780-ка), след време, като се наложи си направи SLI GTX770 само ако някоя от бъдещите генерации карти не е по-добро решение или продай GTX770 и си добрави от тия 600лв++ и си вземи следващата генерация карта.

2. DDR4 излиза до края на годината;

3. 14nm Intel излизат Q1-2 на 2015г, като се предполага, че сегашните дъна няма да са съвместими;

4. от т.2 и 3 => дъна с нов chipset/socked;

5. от т.2,3 и 4 => че новите GTX8xx ще бъдат пригодени за по-добра работа с DDR4+14nm CPU като ще се извлече оптимизация по PCI-E 3.0, ако не 8-ма серия то 9-та ще е с DX12(следейки хронологията на развитие), както и тенденцията видеокартите да стават с все повече рам(предполагам GTX870-4GB, GTX880-6GB);

I5 е достатъчен за игри, i7 има голям + в гравична/видео обработка. Разликата не е особенно голяма в цената, така че въпрос на личен избор.

Конфигурацията ти за 2300-2600лв +2nd GTX780ti ще е „актуална” следващите 2год(и смислена само с 4К монитор(за добър 4К монитор за игри си приготви поне 2500-3000лв) или мулти QWHD, иначе тези видеокарти, само ще ти показват едни точки по бенчмарковете и ще разнасят въздух кутията), но за мен това е overpriced config за ИГРИ ... парите са си твои, избора също.

Да, прав си. Осъзнах, че мислих "детински" да искам най-доброто без да мисля дали е най-изгодното.  Наистина конфиг. с монитор ще е най-добре, а пък и ще остане един комп. за вкъщи още. Ето какво сглобих горе долу:

I5-3570K /3.4G/6MB/BOX/LGA1155

MSI Z77A-G43 GAMING LGA1155

Noctua NH-D14 CPU Cooler

2X4G DDR3 1600 A-DATA

1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX

PALIT GTX770 2G OC DDR5

Thermaltake VN900K1W2N Commander GS-II Black USB3

CORSAIR VS650 650W ATX EU Version

Acer V236HLbd IPS LED 23 UM.VV6EE.001 6ms

ADATA SSD SP600 128G /SATA 6GB

Обща стойност - 2 100.61 лв. с ДДС

Чак и SSD влезе. Ако може да ми предложите и периферия (мишка, клавиатура и тон колони) за около 100 лв. ще е идеално. Избрах Ivy защото има по-добър клок, а пък и щом новите интели ще искат и нови дъна, няма смисъл да вземам Haswell с добро дъно.

Редактирано от mega_ma7ter (преглед на промените)

Замени SSD с това KINGSTON-SSD-120GB-SV300S37A или A-DATA-SSD-SX900-128GB-SATA3. Това което си избрал е старата серия на A-Data, а разликата в цената с новите е минимална.

За периферия бих ти препоръчал да заложиш на някоя от следните марки Logitech, Microsoft, A4 Tech, Sharkoon.

SSD-то което си избрал не е добро.Виж предложенията на Jotto_del. Silicon Power V55 SSD има добри отзиви за него в интернет, а е на приблизително същата цена. Аз съм със Samsung 120GB 840 Evo(+50лв.) за който единствено мога да ти гарантирам, че е много бърз и здрав(като цяло SSD технологията все още не може да се похвали с дълъг живот). Клавиатура и мишка ... въпрос на личен вкус. Keyboard A4Tech X7 G800 и Mouse A4Tech X-748K Oscar са добри бюджетни гейм решения(и изглеждат като комбо комплект). Клавиатура, мишка и колонки за  100лв. не мисля, че ще ти стигнат за Logitech или Microsoft (добри са като марки, но в ниския ценови клас A4Tech или Sharkoon за по-добрия избор)

• Автор

За периферия ти предлагам този комплект CM Storm Devastator доставката е безплатна!

Хехее, точно за този комплект питах в предния пост...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.