Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са народните банки

Featured Replies

Помня преди няколко години когато си вадих лична карта и трябваше да преведа 10 лв. такса понеже един до друг има офиси на няколко банки, влязох в първата /ДСК/ и бях умен да питам каква е таксата за превода към сметката на МВР - отговориха ми 3,50 някъде беше. Обърнах им гръб и влязох в съседната банка - там беше 60 ст.

Та това е идеята на темата - споделете впечатления в кои банки таксите за обслужване на сметки, за теглене и преводи са най-ниски.

Аз пък ходих в Инвестбанк и ми поискаха 7лв такса за превод към сметка, а в съседната ДСК - 2,50лв. Изглежда зависи към коя банка е сметката и общо взето какви са уговорките между отделните банки.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравей,надали е лесен отговор. Най-малкото защото надали знаем всички банки какви са им тарифите.По принцип, ако правиш превода от банка, в която имаш сметка е по-евтино. Демек ако от твоята обслужваща банка превеждаш. Ако нямаш сметка и влезнеш в някоя случайна банка, таксата ще е по-висока.Здравей,Държавните институции работят по принцип със Си Банк (ако не се лъжа) и там също е малко по-евтинко. Миналата седмица ми се наложи да вадя Свидетелство за съдимост. Таксата беше 2.00 лв, като внасях парите директно на гишето на банката в Районният съд.Справка. Моята обслужваща банка е Пиреос. Превод за семестриална такса от Пиреос към банката на УНСС (БНБ), таксата ми беше 2.00 лв. Ако ползвах ДСК, която е наложена на студентите в УНСС, тъй като студентските карти (като ученическите за самоличност и удостоверение, че си студент), се явяват и дебитни карти със сметка в ДСК, то таксата ми от ДСК към БНБ беше 2,50 лв. Ако отида в случайна банка то ще е над 3.00 лв.Имай предвид, че някои банки също така определят тези такси в проценти от сумата на превода, та може и да е обвързано и това колко пари искаш да преведеш.За това, най-простият отговор е - "Ползвай си твоята обслужваща банка."Поздрави!

Изглежда зависи към коя банка е сметката и общо взето какви са уговорките между отделните банки.

Не толкова уговорките, защото тарифата на банката не е от коя към коя превеждаш. Тарифата на банката казва "Превод до еди каква си стойност - така и така". Въпроса е банката каква такса ще наложи на своите клиенти.По принцип ако си клиент на някоя банка, таксите за превод за теб са по-ниски от тези за "клиенти", които случайно влизат.

Не толкова уговорките, защото тарифата на банката не е от коя към коя превеждаш. Тарифата на банката казва "Превод до еди каква си стойност - така и така". Въпроса е банката каква такса ще наложи на своите клиенти.

Това обяснява, защо от една и съща банка като искаш да преведеш пари към сметки на 2 други различни банки - таксите са различни  :D

Това обяснява, защо от една и съща банка като искаш да преведеш пари към сметки на 2 други различни банки - таксите са различни  :D

Къде това?p.s.Прегледах тарифата на УниКредит Булбанк.През БИСЕРА ти е 2,20 лв.През РИНГ ти е 18,00 лв.Ако е към държавният бюджет ти е 1,50 лв.Ако е на каса ти е "0,30%, мин. BGN 6"Но никъде не се казва, дали има значение към коя друга банка е...p.s.По Тарифата на Пиреос:С Бисера "Наредени в клон на Банката": 2,00 лв.С РИНГС "Наредени в клон на Банката": 12,00 лв.При "Касови пр еводи - БИСЕРА " с Бисера (ако нямаш сметка там): 0,5% (мин. ,5.00 лв.)Отново не се упоменава към коя банка би бил превода.

колкото и куриозно да звучи, но е факт

ДСК взимат много повече за услугите си в сравнение с Райфайзенбанк

до колко Райфайзен е българска вече не знам, не ме и интересува изобщо, защото не дерат кожи

аз бих ползвала само нея, но от една редакция ни задължават да сме към ДСК та

Къде това?

Тия изнудвачи от Уникредит всичките заслужават кладата. А не помня вече, ставаше въпрос за някакви преводи, може и да е било към същата и различна банка, не знам. Отдавна беше, а аз много рядко се занимавам с преводи.

до колко Райфайзен е българска вече не знам, не ме и интересува изобщо, защото не дерат кожи

Не, човека под "народни" имаше в предвид с цени като за народа, евтинки преводи :) Не, дали са български.Аз по заглавието реших, че пита кои са държавните банки, които са БНБ и ББР.

Та това е идеята на темата - споделете впечатления в кои банки таксите за обслужване на сметки, за теглене и преводи са най-ниски.

А относно това, надали ще намериш банка, където всичко това на куп да е най-евтиното.Я по-добре кажи ти сметка ли искаш да си откриваш, депозит, влог? Какво търсиш по принцип?

Я по-добре кажи ти сметка ли искаш да си откриваш, депозит, влог? Какво търсиш по принцип?

Мисля, че ще трябва да изчакаш 3 дена за отговор ;)

Мисля, че ще трябва да изчакаш 3 дена за отговор ;)

Ха! Това обяснява много :D :D
  • 2 седмици по-късно...

Забелязала съм,че в някой банки таксите за определена услуга са по-високи,но за сметка на това годишните такси по обслужване на сметката са по-ниски.Засега съм на ЦКБ и съм доволна,месечната такса е 0.50ст.Таксите към бюджетните сметки(като на МВР),не са ли фиксирани???

• 1 месец по-късно...

Банките като цяло си опредялят тези показатели на базата на клиентите, които имат. Аз лично съм забелязал, че тези, които имат много корпоративни клиенти имат по-ниски такси (съществуват и някой изключения, но са малко). То това е и логично защото реално фирмите са тези, които въртят големите пари. Съответно за фирмите таксите са и по-ниски. Например ако имате фирмена сметка в ЦКБ и доставчик пак на ЦКБ има възможност да се договорите с банката и да не ви начисляват никакви такси по преводи и междуфирмени банкови операции. Което е много добре, защото при много фактури с отложено плащане към даден доставчик, спокойно можете превеждате всяка отделно без банката да ви товари. Разбира всичко си е относително и според зависи. Лично аз ползвам ЦКБ повече от 5 години и съм доволен. Има една кака в клона на Раковска, която като я видя и забравам, колко трябва да внеса и/или да изтегля... :) :) :)

• 11 месеца по-късно...

Райфайзен имат сравнително добри (ниски) такси за преводи. А за дебитни карти - мисля да си взема Master дебитна от ФИБ - има 1.50 лв. такса на месец, но теглене от банкомат ти е безплатно, от всички банкомати в страната (без значение на коя банка са). Така че ако ви се налага да го правите често, си избивате тези 1.50.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.