Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с DVD-устройство

Featured Replies

Проблема е следния:DVD-устройството не иска да чете и да разпознава въобще всякакви дискове. Драйвърите са на максимален ъпдейт, за точния модел точно не мога да кажа в момента, интересувам се от какво по принцип може да бъде причинено това? Компютъра е около 6 годишен, нищо по него не е сменяно.

6 годишно DVD устройство. Мисля че си отговори сам на въпроса. Сменяш го с ново. Може за всеки случай да го тестваш на друг компютър ако имаш такава възможност.

Не са драйверите виновни мисля макар само да предполагам

има едно нещо око ли му викат четец ли то според мен е за смяна ,но може  и в друго да ви е проблема някое кабелче може да се е прекъснало , откачило дайте повече информация какво е дивидито какъв е компютъра и забравете за драйвери вградено дивиди ли е или външно

• Автор

Вградено е. Компютъра е Hyundai, помня само, че дъното му беше с SiS Mirage 330 igp видео карта(на майка ми e и нямам достъп в момента, понеже е в друг град). Мисля, че проблема не е в кабел, той не е мърдал, няма логика да се откачи по вътре нещо-

Здравейте !

1. Какво означава вградено ДВД устройство ????? Такова нещо не съществува . Всеки компонент  свързан посредством конектор е външен за системата и може да бъде заменян без манипулации по дънната платка . Това че нещо се намира в кутията не го прави вградено . Когато се говори за видеокарта вградената какво е и външната какво е ? Едната е свързана посредством конектор (слот )  и я наричаме външна , а другата запоена на дъното и я наричаме вградена , а и двете са в кутията .  Дали чрез USB или кабел с конектори , устройствата свързани по този начин са външни за системата . Обяснения за първолаци .

2. Проблем с драйвера не може да съществува при положение че устройството е разпознато и изпълнява функциите си ( успешно или не ) . При липса на драйвер или повреден такъв устройството няма да бива разпознато или няма да стартира въобще . По скоро автора бърка драйвер с фърмуер (какво е това , автора малко да се "ровне " и да прочете )

3. Автора има две възможности . Първата е да разкачи устройството и да го закачи на друг компютър за тест . Втората е просто купува друго устройство . Тези препоръки са дадени и от колегите преди мен и счетох че е нужно да бъдат подкрепени и от моето мнение .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.