Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Закупих си видеокарта Palit GeForce GT 630GDDR5 1024mb/128bit,поставих я към дъното (ASRock 945GCM-s),не съм открил някакви изводи за кабели,но като включа компютъра монитора ми не реагира,все едно компютъра си седи изключен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как така не си открил изводи за кабели ? Как искаш да изгрее монитора ти като не го свържеш към картата ? :D

 

Публикувано изображение

Аз поне виждам цели 3 извода. :D

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Как така не си открил изводи за кабели ? Как искаш да изгрее монитора ти като не го свържеш към картата ? :D

 

Публикувано изображение

Аз поне виждам цели 3 извода. :D

Не се изразих правилно,свързах го със картата,и пак не реагира :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не се изразих правилно,свързах го със картата,и пак не реагира :(

А вградена такава имаш ли ? Провери в биоса дали е разрешена тази на PCI Express слота.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А вградена такава имаш ли ? Провери в биоса дали е разрешена тази на PCI Express слота.

Ако може малко да ме насочиш къде точно в BIOSa да гледам ще е чудесно :)


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако може малко да ме насочиш къде точно в BIOSa да гледам ще е чудесно :)

Търсиш опция за Primary VGA или нещо подобно. При различните дъна е различно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Търсиш опция за Primary VGA или нещо подобно. При различните дъна е различно.

НАмерих едно подобно с 3 варианта - PCI,PCI-Express,On Board,бепе нагласено PCI,аз го смених със PCI-Express и след това на излизане ме попита "Exit setup and discard changes?" Дадох "Ок".Сега спирам компютъра,слагам монитора да е включен към видеокартата и пробвам пак.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така както сте написали излиза че не сте запаметили промените - т.е. няма да стане отново (ако е това проблема)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така както сте написали излиза че не сте запаметили промените - т.е. няма да стане отново (ако е това проблема)

Коригирах се,запаметих промените,от PCI на PCI express,резултат все още няма. :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Коригирах се,запаметих промените,от PCI на PCI express,резултат все още няма. :(

взех и един преходник от DVI към нормалния куплунг на монитора да не би по default сигната да е през този порт но резултат нямаше.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имате ли възможност да пробвате видеокартата на друг компютър? Ако на друг работи проблема ще е някъде при вас и в този ред на мисли ще е хубаво да споделите повече информация относно целият ви хардуер, включително и инфо за захранването.

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имате ли възможност да пробвате видеокартата на друг компютър? Ако на друг работи проблема ще е някъде при вас и в този ред на мисли ще е хубаво да споделите повече информация относно целият ви хардуер, включително и инфо за захранването.

Хардуера е : Pentium Dual-Core CPU E 5200 2,50GHz,RAM 2 платки по 2 gb всяка ДДР 2,но ми показва в момента 3,24гб рам в момента.Дъното е ASRock 945GCM-s,HDD 250GB,захранването е CoolMaster 500w.Не се сещам за друго,иначе в момента не разполагам с друг компютър да проверя.Визуално виждам вентилаторчето на картата да работи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Някой да си направи труда да попита каква ревизия е PCI-E порта, ако е 1.0а съжалявам дълбоко ама мисля че ще ти трябва ново дъно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Незнам дали е от значение,но версията на БИОС-а е P1.10,някъде четох за ъпдейти,а по въпроса за PCI-E порта къде да погледна за модела му? :(

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Незнам дали е от значение,но версията на БИОС-а е P1.10,някъде четох за ъпдейти,а по въпроса за PCI-E порта къде да погледна за модела му? :(

Трябва ти версия на биоса 1.21. Но трудно ще я намериш(била е бета и спряна от Асрок)! Вариант е да пишеш до съпорта на Асрок, но ме съмнява да ти помогнат. Друг вариант е да зададеш въпроса си в чуждестранен форум и ако някой пази копие на файла да ти го изпрати. Трети вариант - ново дъно на старо.

 

Поздрави!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не знам дали е от значение,но версията на БИОС-а е P1.10,някъде четох за ъпдейти,а по въпроса за PCI-E порта къде да погледна за модела му? :(

http://www.asrock.com/mb/intel/945gcm-s/

 

1 x PCI Express x16 slot

 

Биос 1,20 - ftp://europe.asrock.com/bios/775/945GCM-S(1.20)Win.zip сваляш и инсталираш като обикновена програма. "Мигнели тока" обаче отписваш дъното.

 

Преди да ги правиш обновявания сгъни лист хартия на 4 и с него внимателно почисти слота на видео картата.

 

успех 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.