Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Профилактика на вентилатор

Featured Replies

С какво и как да си смажа вентилатора на видео картата?

Продават ли се специални масла или става и с нещо по обикновено.

Картата ми е FX5500 производство на "Великите" Axle.

става и с глицерин .. поне при мене :wors: иначе може и машинно масло - пордават такова за шевни машини .. върши същата работа :down:

Моята е NVIDIA и вентилатора също бръмчи от време на време.Един път месечно му капвам масло за шевни машини.Потърси във форума - има подробно описание как се прави.

Ако човек може да си го позволи, има много добри отделни охладители на Zalman, Arctic Cooling и дори на Revoltec, например.

По-скъпо е, но поне знае човек, че ще охлажда и няма да се раздрънка след един месец. Освен това е гъзарийка. Лошото е само, че отпада гаранцията. :down:

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Ако човек може да си го позволи, има много добри отделни охладители на Zalman, Arctic Cooling и дори на Revoltec, например.

По-скъпо е, но поне знае човек, че ще охлажда и няма да се раздрънка след един месец. Освен това е гъзарийка. Лошото е само, че отпада гаранцията. :offtopic_s:

Ама направо на FX5500 производство на Axle ще сложи Zalman вентилатор например. Че той ще струва колкото картата или почти толкова. Защо не вземе направо да сложи едно водно охлаждане. cool.gif

@kok4o - давай с маслото за шевни машини. Капвай му една, максимум две капки и си готов. След 1 - 2 месеца пак

:bye:

По-скъпо е, но поне знае човек, че ще охлажда и няма да се раздрънка след един месец. Освен това е гъзарийка. Лошото е само, че отпада гаранцията. :offtopic_s:

И аз съм на мнение за нов вентилатор. Не съм запознат с точния модел, но но съм смазвал по-рано на процесори. Ефекта е краткотраен и времето между де манипулации постоянно намалява. А и най в повечето случаи е свързано с "разхермртизиране" (Отлепване на лепенки и т.н.). Ако не е гаранционна - нов, а ако е - това май си е причина за рекламация.

Моите вентилаторчета са смазани с машинно масло /за шевна машина/ и не съм имал никакви проблеми. Работят си перфектно. Иначе отлепваш лепенката, леко изваждаш гумената тапичка, капваш 1-2 капки масълце, на ръка раздвижваш перката няколко оборота, поставяш обратно тапата и му залепваш тиксо или лейкопласт и готово. cool.gif

Ама направо на FX5500 производство на Axle ще сложи Zalman вентилатор например. Че той ще струва колкото картата или почти толкова. Защо не вземе направо да сложи едно водно охлаждане. cool.gif

Е, аз говорех по принцип.

• Автор

Доскоро беше гаранционна и си я носех в сервиза. Ще я пробвам с масалце за шевна машина па да видим колко ша кара ама той и вентилатора си е скапан та може него да сменя.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.