Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръка за аудио система

Featured Replies

Ти па що си мислиш, че ние не сме били на партита "с хиляди ватове" звук? Че даже съм бачкал и като DJ :ph34r: .  И едва преди 2-3 години разбрах, че морето не е до колене и качественият звук не е джангър. Капиш ?

• Автор

Добре бе братле ти си човека!!! Доволен?

Е бил съм на партита и концерти с хиляди ватове звук. Не знам какво ми се правите на толкова велики. Бил съм на повече дж ски партита с професионална техника от вас. Верно е, че за сега съм с мини колони, но към този усилвател мога да включа още един буфер голям като моя и големи колони. Не знам за кво толкоз започнахте да хейтите. Стига комплекси пичове преглътнете чувството си за величие и се успокойте.

Момък! Да бъдеш на партита и концерти с "хиляди ватове звук" говори единствено колко ти е ясна качествената музика.Тя не е гирултия а съвсем нещо друго, което едва ли някога ще разбереш. Няма лошо, че си си купил този модел. Той ти харесал, него си избрал. В края на краищата е важно, на теб да ти харесва като качество и техника.Лошото е друго! Питаш и не разбираш, а като ти се обяснява - се сърдиш. За какво писа какво си си купил? Нима някой те е питал? Единствено, да се похвалиш. И това е добре, при положение, че го обсъждаха хора като баба ми, която нищо не "чува" от аудиотехника. Нали смисълът на питането ти е да си намериш нещо, което наистина ще е в рамките на бюджета и качествено!Изключи моето мнение за "Microlab" но ако него беше предпочел, далеч щеше да си по доволен. Сега имаш един непретенциозен усилвател и плеар, което не си струва толкова пари. Не защото е Sony.

Между другото - аудиотехниката никога не е била силната страна на Sony, но всичко е свършено вече.Не се отчайвай, не се коси , а си слушай системата с кеф, за да ти се радваме и ние.Честито от мен и лека вечер! Не съм написал нищо от лошо чувство.

• Автор

Според мен се надувате като балони. Не разбра ли че не искам втор ръка усилвател. Трабвало ми нещо което да изглежда така отзад http://av-receivers.net/wp-content/uploads/Sony-STR-DH540-Back-Panel.jpg

Не като оноая антика за 100 лева дето няма 1 хдми изход, да не говориме за вход. Казах че втора ръка техника не взимам. Толкоз ли е трудно да се разбере това?

Редактирано от iddqd (преглед на промените)

Според мен се надувате като балони. Не разбра ли че не искам втор ръка усилвател. Трабвало ми нещо което да изглежда така отзад http://av-receivers.net/wp-content/uploads/Sony-STR-DH540-Back-Panel.jpg

Не като оноая антика за 100 лева дето няма 1 хдми изход, да не говориме за вход. Казах че втора ръка техника не взимам. Толкоз ли е трудно да се разбере това?

Голям си нещастник! Не го ли разбра? Аз ти отговарям като човек а ти говориш за разни балони. Я ходи някъде на друго място! Колегата ти е посочил само, а не те кара да го купуваш. Парите са си твои и всички го знаем. А сега, най доброто твое решение е да изчезнеш заедно с дрънкалката си!

• Автор

Бахахаха чивството ти за собствена значимост ти идва в повечко. аматьор

Набутал си се с това Сони .  Щях да ти предложа  нещо малко по различно примерно като това  YAMAHA RX-V375 BLACK и щеше да имаш наистина  нещо  около средното ниво и ново. И със 2 колони примерно  като тия  YAMAHA NS-555 BL  щеше да имаш наистина и звук  и джангър за доста дълго време .Буфера е  bbk sw-12 phoenix

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Като не искаш втора ръка усилвател трябваше да кажеш, за да може хората да ти предложат добър нов, а не да се набутваш с това сони, може би това че е ново, не означава че е качествено, и старите втора употреба усилватели по нищо не отстъпват на новото "Sony" и ватовете не са най важното, те са много относителни, аз използвам усилвател pioneer sa-750 от далечната 1984 това е доста преди да се родя, той по какво отстъпва на новите усилватели?? 50w е но като увелича до края е прекално силно, не се трае а какво да говорим за "450w ресивър с 900w колони".

Както и да е парите са си твой купил си си каквото си преценил за добре, имаше ли смисъл от тази тема, въобще не си взел под внимание мненията в темата при избора на усилвател.

• Автор

Колони винаги мога да си купя, но аз не искам такива кютуци да не мога да си изчиста стаята зарди тях. Просто мненията са ви несъстоятелни. Онова било хубаво това било лошо и точка. Е как да повярвам на такива необосновани постове. Поствате като хода които просто си пишат е така без да разбират. Като кажете че усилвателя е лош поне обяснете защо а не това е лошо онова е хубаво като в детстската градина. Не звучите просто като хора които разбират, а като чичковци които се мислят за разбирачи. Като погледна в чужди сайтове и не ми изглежда сякаш съм се преебал

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/19384/dnvmq/Sony-HT-DH540SS-5-1-kanavainen-kotiteatterijarjestelma-vari

http://www.kuantokusta.pt/3/193319/Sony-HT-DH540SS

Чел съм ревюта и в други форуми хората са коментирали даоста по-адекватно. Тук няма едно обосновано мнение. Всеки разправя че това дето той казва е най-доброто, пък има и такива дето ще ти кажат че си се преебал понеже не си си купил втора ръка техника. Жалка история срам ме е от вас. Ако ви слушам вас ще си карам с усилвател от 1984.

Това, че си се прееб*л всички го разбраха освен теб. Ще ти кажа само, че един от усилвателите които ползвам е произведен 1981 г. Denon PMA-750  не е ремонтиран до сега и работи безупречно за качествата му няма какво да обяснявам. За какво износване може да става въпрос в един качествено направен усилвател при който са използвани качествени елементи, оразмерен е правилно със доста запас от към захранване 400 ватов трансформатор при условие, че изходната му синусоидална  мощност е 2Х100 вата при 4 ома товар/запаса от мощоност е повече от 2 пъти защото никои не слуша синусоиди/. При това чудо на техниката дето си купил нещата стоят по съвсем различен начин. Захранването е на "ръба на засадата" и трансформатора му грее и няма да изкара дълго ако се слуша продължително на над средно ниво. Цялата му електроника е направена с много компромиси. Вече 99% от производителите наблягат на печалбата и влагат  колкото е възможно по евтини материали за да хванат поредния шаран в мрежите си. Ако тази система изкара гаранцията ще е чудо. На моя усилвател гаранцията му е изтекла преди повече от 30 години и ше работи безупречно още толкова въпреки, че няма HDMI, но пък и не му трябва. за тази работа имам една 6 канална  Yamaha RX-V 463 за гледане на филмчета. Още един признак на ниското качество е това, че цялата система усилвателя+тонколоните тежат по малко от един истински усилвател.  За качеството на звукът мога само да кажа/специално ходих в магазина на Зо*а да я чуя/- супер посредствено качество- бумтящ суб с размазана нискочестотна област, никаква средночестотна линия, цъкащи високи, за слушане на музика в стерео вариант е отчайващо - става за пряка реч, както казва един уважаван във форума колега. Самата концепция широколентови микроколонки + субуфър е куца за основното предназначение на една система слушане на музика - за гледане на филми става.

Няма какво повече да се обяснява. Също не е хубаво да обиждаш хора от форума, които се опитват да помогнат или да ти обяснят нещо. Никой не те кара да си купуваш техника втора ръка - за да си купиш техника втора ръка трябва да разбираш за да можеш да прецениш качеството.

Поздрави!

Тоя с какъв акъл а дал 700 лева за това нещо, просто не мога да повярвам. Същият тоя шит съм го слушал в техномаркет и свиреше много, ама много зле. Другото, което забелязвам е, че почти всичките домашни кина, басчето им няма никаква дълбочина, само едно силно тупкане и толкоз. Аз ако имах толкова пари щях да си купя едни страхотни колони + усилвател *задължително* на старо, и то някакъв наистина качествено направен. Този като го гледам, сигнала минава през сумати обратки - "bass boost", "dolby" и още не знам си какво, а и трафа му ще е доста маломощен или ще са ползвали някое импулсно, кондензаторите на входа ще са с доста малък капацитет и некачествени, стъпалото му ще е 3 на брой 2x 100ватови STK-та като някой Pionner VSX, субуфера е булшит с тънко дърво и некачествен драйвер, сателитките просто няма да ги коментирам.

• Автор

AGD сори че ще ти разбия илюзиите но не си от особенна полза. Според мен нищо не разбираш от съвременна техника и си живееш в миналото. Можеби наиста си разбирал преди 30 години когато си си взел усилвателя, но просто си си останал там и не си могъл да се развиеш. Ти си един ретро чичка които го е яд че не успя да получи респекта за които се бореше в форума. Слушай си мп3 ки на уредбата си от преди 30 години и спри да сипеш шит защото в момента приличаш на запушен кенеф. Да не мислиш че съм такъв ретард като теб да дам толкоз пари за да слушам мп3 ки. Не съм такъв нууб като теб дето не знае как да игаре на игри примерно и че системата за домашно кино може да пасне перфектно едновременно на пц, хбкоса, плеистейшъна, телевизора, лаптопа и квото още се сетиш. Разбирасе тези неща никога няма да успеш да ги включиш в твоята бочина от преди 30 години понеже нямаш хдми входове. Лично аз с 2 оптики и 5 хдми си включвам всичко без проблем, но ти явно не си чувал за такива ексти. Питай като не разбираш ще ти се обясни. Също така системата тежи над 25 кил. Твоя усилвател от преди 30 години 30 кила ли тежи? И  ако настина ти тежи 30 кила усилвателя ти гордееш ли се с това? Според мен звучиш като чичка дето не знае кво е хдми. Образовай се и разбери че с една система за домашно кино не се слушат само мп3 ки. Просто мирогледа ти е доста ограничен и точно за това не си успял да научиш новите неща. Според мен способноста ти да възприемаш е престанала да функционира преди 20 години и от тогави си циклиш като развален грамофон.

Редактирано от iddqd (преглед на промените)

AGD сори че ще ти разбия илюзиите но не си от особенна полза. Според мен нищо не разбираш от съвременна техника и си живееш в миналото. Можеби наиста си разбирал преди 30 години когато си си взел усилвателя, но просто си си останал там и не си могъл да се развиеш. Ти си един ретро чичка които го е яд че не успя да получи респекта за които се бореше в форума. Слушай си мп3 ки на уредбата си от преди 30 години и спри да сипеш шит защото в момента приличаш на запушен кенеф. Да не мислиш че съм такъв ретард като теб да дам толкоз пари за да слушам мп3 ки. Не съм такъв нууб като теб дето не знае как да игаре на игри примерно и че системата за домашно кино може да пасне перфектно едновременно на пц, хбкоса, плеистейшъна, телевизора, лаптопа и квото още се сетиш. Разбирасе тези неща никога няма да успеш да ги включиш в твоята бочина от преди 30 години понеже нямаш хдми входове. Лично аз с 2 оптики и 5 хдми си включвам всичко без проблем, но ти явно не си чувал за такива ексти. Питай като не разбираш ще ти се обясни. Също така системата тежи над 25 кил. Твоя усилвател от преди 30 години 30 кила ли тежи? И  ако настина ти тежи 30 кила усилвателя ти гордееш ли се с това? Според мен звучиш като чичка дето не знае кво е хдми. Образовай се и разбери че с една система за домашно кино не се слушат само мп3 ки. Просто мирогледа ти е доста ограничен и точно за това не си успял да научиш новите неща. Според мен способноста ти да възприемаш е престанала да функционира преди 20 години и от тогави си циклиш като развален грамофон.

Хлапак! Като толкова много ги разбираш нещата, защо ти трябваше да питаш, а не се насочи направо към някой магазин за техника?Аудиотехниката не е за всеки човек бе момко. Най- малкото за теб. Затова си си купил играчки, за да се забавляваш, когато ги няма мама и тати в къщи!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.