Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×
NEO76

Преинсталиран WIN XP-SP2,дава грешка при инстал на "opera"

Препоръчан отговор


Здравейте!

Инсталирах си току що WIN XP -SP2.Качих си най-необходимото за момента,но като реших да инсталирам Opera-дръпната директно от сайта им,ми даде грешка,която показвам на снимките.Къде е проблема,и как да го реша?

Благодаря!

post-63084-0-00225900-1392917458_thumb.j

post-63084-0-00234300-1392917475_thumb.j

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

то ти пише какво няма  и какво ти трябва  и на двете снимки . Едното което няма е windowscodecs.dll и може да го свалиш от  тук http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?windowscodecs

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

то ти пише какво няма  и какво ти трябва  и на двете снимки . Едното което няма е windowscodecs.dll и може да го свалиш от  тук http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?windowscodecs

Мерси за инфото!Значи искам да добавя само,че с този диск съм си преинсталирал винаги компа и не съм имал никакви проблеми.Сега значи ли че нещо диска не кефи вече?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Мерси за инфото!Значи искам да добавя само,че с този диск съм си преинсталирал винаги компа и не съм имал никакви проблеми.Сега значи ли че нещо диска не кефи вече?

Ами време е да смениш диска. Може да е повреден вече.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не мога да знам какво кефи и какво не кефи :) Просто ти давам  метод за решаване на проблема.


  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Не мога да знам какво кефи и какво не кефи :) Просто ти давам  метод за решаване на проблема.

Така де така,колега.благодаря още веднъж проблема се реши по този начин,но не е гаранция,че няма да следва друг по нататак.Ще последвам съвета на Emokostov,на който също благодаря! 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами време е да смениш диска. Може да е повреден вече.

Искал е да каже CD-то с Windows-а. Проблема му не е в HDD-то. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Така де така,колега.благодаря още веднъж проблема се реши по този начин,но не е гаранция,че няма да следва друг по нататак.Ще последвам съвета на Emokostov,на който също благодаря! 

 Проблема може да ти е в CD диска или CD устройството. Не си сменяй хард диска с нов.

 

Колегата Techmaniac ме е изпреварил.

Редактирано от Emokostov (преглед на промените)
  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от eXXcal
      #include <iostream> #include <fstream> #include <map> #include <ctime> #include <string> #include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <vector> #include <list> #include <iterator> #include <algorithm> #include <utility> #include <time.h> using namespace std; class CPerson { private: string name; string EGN; public: CPerson() { name=" "; EGN=" "; } CPerson(const string n, const string e) { name=n; EGN=e; } string getname()const { return name; } string getEGN()const { return EGN; } void setname(const string n) { name=n; } void setEGN(const string e) { EGN=e; } virtual void print() = 0; //1.1 int getAge() const //1.2 { int age; time_t currentTime; struct tm * ltm; time( &currentTime ); ltm= localtime( &currentTime ); int year = atoi(getEGN().substr(0, 2).c_str()); int month = atoi(getEGN().substr(2, 2).c_str()); int day = atoi(getEGN().substr(4, 2).c_str()); int cyear = 1900 + ltm->tm_year; int cmonth = 1 + ltm->tm_mon; int cday = 1 + ltm->tm_mday; age = cyear - (year + 1900); if (cmonth < month) age--; if (cmonth == month && cday < day) age--; return age; } }; class CStudent: public CPerson { private: string FN; map<int, int> st_tests; public: CStudent() { FN=" "; } CStudent(const string n) { FN=n; } CStudent(const string o, const string p, const string n):CPerson(o,p) { FN=n; } void setFN(const string n) { FN=n; } void setst_tests(map<int, int> m) { st_tests=m; } string getFN() const { return FN; } bool operator () (CStudent a, CStudent b) const { return a.average() < b.average(); } map<int, int> getst_tests() { return st_tests; } void print() { cout<<"Ime: "<<getname()<<endl; cout<<"EGN: "<<getEGN()<<endl; cout<<"FN: "<<getFN()<<endl; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { cout<<it->first<<" "<<it->second<<endl; it++; } } void add_st_tests(int a, int b) { map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); while(it!=st_tests.end()) { st_tests.insert(pair<int,int>(a,b)); } } double average() //2.1 { double sum=0; map<int, int>::iterator it=st_tests.begin(); for (it=st_tests.begin();it!=st_tests.end();it++) sum+=it->second; if(st_tests.size()!=0) return sum/st_tests.size(); return -1; } int search(const int a) //2.2 { return st_tests.find(a)->second; } }; class CGroup { private: string spec; int kurs; int grupa; vector<CStudent> students; public: string getspec() const { return spec; } int getkurs() const { return kurs; } int getgrupa() const { return grupa; } vector<CStudent> getstudents() { return students; } void setstudents(vector<CStudent> a) { students=a; } void setspec(const string n) { spec=n; } void setkurs(const int n) { kurs=n; } void setgrupa(const int n) { grupa=n; } CGroup(const string s, const int k, const int g) { spec=s; kurs=k; grupa=g; } void addstudent(CStudent &a) { students.push_back(a); } /* int ReadFile() //3.1 { ifstream st; st.open("students.txt",ios::in); if(!st) { cout<<"Cannot open students.txt or file does not exist."<<endl; return 0; } string a, b, c; int d, e, i=0; if (st.is_open()) { do { st >> a >> b >> c; students[i].setname(a); students[i].setEGN(b); students[i].setFN(c); do { st >> d >> e; students[i].add_st_tests(d,e); }while(st.peek() != '\n' || st.peek() != '\r'); i++; }while(!st.eof()); } st.close(); }*/ double averagetest(int a) //3.2 { double sum=0; int br=0; vector<CStudent>::iterator itt; for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { map<int, int>::iterator it=(*itt).getst_tests().find(a); while(itt!=students.end()) sum+=it->second; br++; } cout<<sum/br; return sum/br; } list<CStudent> averageparam(const int a, const int b) //3.3 { list<CStudent> l; int i=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { if((*itt).average() >= a && (*itt).average() <= b) l.push_back(*itt); i++; } cout<<"List ot studenti sus sreden broi tochki mejdu "<<a<<" - "<<b<<endl; list<CStudent>::iterator it=l.begin(); for (it=l.begin();it!=l.end();it++) (*it).print(); return l; } int averageabove(const int a) //3.4 { int br=0; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if((*itt).average() > a) br++; cout<<"Broi studenti sus sreden broi tochki nad "<<a<<": "<<br<<endl; return br; } void averageage(const int a) //3.5 { cout<<"Sreden uspeh na "<<a<<" godishni studenti."<<endl; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) { int b=(*itt).getAge(); if(a == b) cout<<(*itt).getname()<<" "<<(*itt).average()<<endl; } } void beststudent() //3.6 { cout<<"Student s nai-visoka uspevaemost."<<endl; CStudent temp; vector<CStudent>::iterator itt=students.begin(); for (itt=students.begin();itt!=students.end();itt++) if ((*itt).average() > temp.average()) temp = (*itt); temp.print(); } void sortaverage() //3.7 { sort(students.begin(),students.end(),CStudent()); } void sortasc() //3.8 { } void averageage() //3.9 { } }; int main() { CStudent p1("Ivan","9711156070","61360140"); CStudent p2("Petar","9703041020","61360127"); CStudent p3("Mihail","9708032540","61360134"); p1.add_st_tests(1,55); p1.add_st_tests(2,80); p1.add_st_tests(3,69); p2.add_st_tests(1,98); p2.add_st_tests(2,25); p2.add_st_tests(3,56); p3.add_st_tests(1,32); p3.add_st_tests(2,87); p3.add_st_tests(3,57); CGroup g1 ("SIT",1,1); g1.addstudent(p1); g1.addstudent(p2); g1.addstudent(p3); g1.averagetest(2); }  
      Имам малък проблем с програмата .Успешно се  Build -ва , не изкарва грешки .А като се Run - не ми изписва map set iterator not dereferencable  също така и standard c++ libraries out of range && 0 .  Може ли някой да помогне ? Благодаря предварително
       
       Ето го и условието :
       
      1. Да се дефинира абстрактен клас CPerson, с член данни име и ЕГН, освен необходимите методи, да се напишат и следните:
      абстрактен метод за печат
       
      метод, който връща възрастта на човека на база на ЕГН-то
       
      2. Да се дефинира клас CStudent наследник на CPerson, съхраняващ информацията за факултетен номер на студента и контейнер съхраняващ резултатите на студента от различни тестове (код на теста и получения брой точки, напр. (map<unsigned, unsigned> st_tests). Освен необходимите конструктори, методи и оператори (сред които е функцията за печат) да се добавят:
       
      метод, който връща средния брой точки получени от студента
       
      метод, който връща брой точки по код на тест, подаден като параметър
       
      3. Да се дефинира клас група студенти CGroup, съхраняващ информацията за специалност, курс, група и контейнер от студентите в нея (напр. vector<CStudent>). Освен необходимите методи, да се реализират и следните член функции:
       
      да се дефинира конструктор с параметър име на файл, съдържащ необходимата информация за запълване на контейнера
       
      изчислява и връща средния брой точки за тест, подаден като параметър
       
      връща списък от студенти (list<CStudent*>) със среден брой точки принадлежащи на интервал [a;b] (a,b - параметри)
       
      изчислява и връща броя на студентите със среден брой точки, по-голям от числото подадено като параметър
       
      изчислява и връща средния брой точки на студентите на възраст, подадена като параметър
       
      намира студента с най-висока успеваемост на тестовете
       
      сортира студентите по среден брой точки
       
      сортира тестовете в низходящ ред по среден брой точки, получени от студентите в групата
       
      изчислява средната възраст на студентите от групата
       
      4. Да се създадат няколко обекта от класа CGroup и се демонстрира работоспособността на методите му като се направят различни справки и съпоставки между тях (напр. коя специалност има по-висока средна успеваемост на тестовете, коя по-висока средна възраст, коя повече студенти получили точки над зададена стойност). Да има обработка на изключения на необходимите места.
    • от Ndishev
      Здравейте съфорумници. Имам огромен проблем със отвратителния рутер на Виваком.
      Рутера трябва да е някакъв модел Huawei amartcom. Ще приложа снимка.
      Та едвам намерих как да влеза в настройките на рутера
      192.168.1.1 
      User - root
      Pass - vivaNETway
      И идва огромния проблем, че при въвеждане на потребителско име и парола за достъп към comnet просто не се получава. Трия DNS на виваком трия всички автоматични настройки и просто нета не тръгва.
      Не ми се вярва да не мога да подкарам друг интернет на рутер който е взет от виваком. Купих рутера втора употреба щот ми допадна но не знаех, че е толкова проблемен.
      Някой ако може да помогне.


    • от Xshg
      Когато го включа ми изписва
      Intel undi,pxe-2.1(build 003)
      Copyright (c) 1997-2000 intel corporation
      This product is covered by one or more of the following patents:us6,570,884,us6,115,776 and us6,327,625
      Realtek pcie gbe family controller series v2.61 (01/07/15)
      Pxe-e61 : media test failure , check cable
      Pxe-mof: exiting pxe rom. No boot device --insert boot disk and press any key
       
       
      И не ме пуска да вляза в биос

    • от cybercop
      Пускам тази тема, защото наскоро се сблъсках с липса на поддръжка на h.264 видео в Opera. В Ubuntu и Debian, поне доскоро, поддръжката се придобиваше с инсталиране на пакета с фирмените декодери на Google - chromium-codecs-ffmpeg-extra, предоставени за Ubuntu. В текущата версия (44) се оказа, че браузъра не разпознава декодерите. Вероятно причината е в преместени конфигурационни файлове или в дублиращото се име с вградените декодери на Opera. 
      Решението е следното. Сваляте добавката с декодерите на Google от пакета chromium-codecs-ffmpeg-extra за Ubuntu и извличате от него разширението.
      Аз съм го направил за улеснение. 
      https://yadi.sk/d/7i8e4GlR3HqLfg
      След това, отваряте файловия си мениджър с администраторски права, отивате в /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera/ , където изтривате оригиналното (за Opera) разширение "libffmpeg.so" и поставяте сваленото разширение със същото име на неговото място. Възможно е разширението да е на друго място в папката на Opera в зависимост от дистрибуцията.
      https://s19.postimg.org/3x0bt3roz/ffmpeg_opera.png
      Декодерите са добавени.
      Имате пълна html5 поддръжка.
      https://s19.postimg.org/yfq4e2gvn/html5.png
      Отделно ми се струва, че браузъра зарежда някак по- гладко страниците, но, може и да е субективно.
  • Разглеждащи в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.