Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Радеон R9 290X

Featured Replies

Здравейте.

Както някои от вас са забелязали от темата със снимките,преди някокло дни ми дойде новата карта.За съжаление нямах по-рано време даже да и се порадвам,камо ли да тествам нещо.Но лек полек събрах няколко резултати.Всичко тествано е с обичайните неща които си вървят на компютъра,не съм спирал нито антивируси,нито съм затварял браузъри и прочие.

Като цяло впечатлението ми е,че наистина е доста бърза,но както ми казаха някои колеги преди да я купя,охлаждането е катастрофално.По точно шума от охлаждането,защото охладителя няма проблем да я държи на максимум 80°,но това си има цена.Няма как да го предам точно но на 60% вентилатор имам чуството че кутията всеки момент ще се отдели от пода и ще литне.За късмет когато съм със слушалките не се чува колкото и да бучи.Ако не беше запланувана много скоро покупка на водно охлаждане най-вероятно щях да купя Tri-X варианта на Сапфир,но разликата в цената е колкото половината блокче за водно,така че за добро или лошо кацнах на стокова,че и с 3% клок.Първия ден се оказа че така както беше настроена,няма никакъв шанс и всяка игра или тест завърши с черен екран и cold reset.Чак като пипнах в Afterburner-a и си дойдохме на думата.

Публикувано изображение

Така настроена на всичко освен Furmak се закотвя на 80-82° и на 60-65% вентилатор и си държи boost-a на 1030Мхц.

От тестовете започнах с Aida,защото ми беше интересно каква е разликата от старата ми 4870х2.

Публикувано изображение  Публикувано изображение

Въпреки ,че това едва ли е кой знае колко показателно,все пак са 4 поколения разлика.

На 3DMark съм тествал само с Basic вариантите,просто не ми се рови за кракове.Като сравних резултатите я дава под комбинацията Титан+4770К,но при по-внимателно вглеждане това се дължи на PhysiX тестовете(толкова по темата за безпристрастност) иначе като Graphics score е по-бърза.Без клок естествено няма шанс срещу 780Тi а и доколкото съм чел много зависи от игрите и резолюцията.В класацията на  PCGamesHardware което чета,дават на 290Х обща оценка с 0,3% повече,но те правят оценката на база 2 резолюции,15 игри,compute и още не знам колко фактора.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И двата са правени с драйвър 13.12,в момента съм с 14.2 бета,но нямам нерви да чакам да се извъртят пак.Особенно тоя с Fire Strike.

Unigin дропва кадрите само на едно единствено място,където на преден план е полянката а отзад се вижда града в далечината,иначе върви с около 40-50 кадъра,набузен на колкото успях да намеря настойки.И не ми засича правилно честотата на процесора,но това едва ли е от значение.

Публикувано изображение

И тъй като последните години пропуснах повечето яки игри нямам особенно натоварващи но снощи най накрая успя да се свали BF4 и го раздвижих малко.

http://youtu.be/bUbYRuCMO74

Кадрите които се виждат долу-горе отговарят,когато не записвам са 5-6 повече а с Mantle още 5-6 повече,но Mantle не се разбира с нищо което записва,така че няма как да го покажа.Интересно е да се види натоварването на "стария" процесор с толкова модерна и оптимирана за повече ядра игра...Тук всеки сам може да си реши дали 2,4,6 или 8 ядра му стигат.Когато го купих нямаше никакъв смисъл от него,2 ядра бяха напълно достатъчни...

Като опънем чертата,това според мен е една карта със много сериозни възможности на честна цена,която обаче не бих препоръчал на хора,които не разбират чак толкова или ги е страх да пипат софтуерно и хардуерно.За тях има 780Тi,която на 1080 е по-бърза(доста осезателно при някои заглавия),по-тиха е и е по-хладна.На съответната цена естествено.

Говоря в случая за стоковите варианти.При дизайните на производителите R9 290X е чуствително по-добре откъм охладител а и понася клок по-лесно,като тогава дови изпреварва стокови 780Ti,но nVidia също имам партньори и клокнатите 780Ti отново са по-бързи като разликата в цената се запазва.И като казвам по-добре нямам предвид перфектно,дори и там има много въздух за намаляне на шума при същата скорост или повече скорост при същия шум.Та се връщаме пак на хора,които знаят какво да правят с хардуера си.

OC версии на 780 и някои 290 също са по-бързи или поне също толкова бързи,но пък са и на същата цена,при това вече с клок и без въздух нагоре,така че е въпрос на личен избор.

Това последното естествено го знам от четене само,не съм ги пробвал всичките.

В момента ми няма уредчето за мерене на тока ,но като си го взема от колегата iovi ще пусна резултатите.Въпреки че се съмнявам да лапа повече ток от старата ми карта,би било интерсно и с клокнатия процесор докъде ше го докарам.Стария рекорд беше 433 вата от контакта с Furmark и Prime.

Благодаря,че доизчетохте чак дотук и ако някой има идеи за други тестове(легални моля) или забележки,бих се радвал да ги сподели.

Поздрави

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Днес имах възможност да тествам и Crysis 3.Въпреки че е по-стара от BF4 товари доста повече а и лично за моя вкус изглежда значително по-добре.Кадрите без запис са пак около 5 повече и тъй като не съм маниак на вертикалната синхронизация (дори и съм противник),за мен със 30-35 е гладко.Тази сцена поне според много хора е най-натоварващата като графика и процесор в цялата игра,така че това е абсолютния минимум кадри които се виждат.Иначе я играя на high и 4хMSSA High и държи 55-60 без лично за мен да има видима разлика в картината.

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

Нормално, кризата е тежка - ЦЪК.

Колега, ако имаш време тествай и с Arma 2. Тази също е не по-малко натоварваща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.