Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

The Lord of The Rings: най-добрият филм правен някога!

Featured Replies

Всички фенове на трилогията да споделят впечатленията си.

Редактирано от traian (преглед на промените)

Трилогията е наистина много добра. Аз по-принцип не съм фен на този род филми, но точно този ме впечатли много. Като цяло добре избаран, почти няма слаби места!

Редактирано от TyRsEn (преглед на промените)

И на мен мн ми хареса този вилм.Аз обичам филми от този род,обаче този е най-добрия.И за разлика от други филми койтто имат няколко части.PR: Matrix.Taxi....т.н Този не го развалиха в 2 и 3-я епизод.

Понеже още в самото начало е бил замислен като трилогия.И 3-те части са правени на веднаж.

Не че се заяждам, но добър филм по голяма книга е много трудно постижимо нещо... А Властелина... Ами филма може да е добър като ефекти (Амгъл беше страхотен), може да е добър донякъде като актьорско присъствие и игра (сър Иън Маккелан ме кефи отвсякъде) ама никога и никъде няма да простя такива пропуски в сюжета... sad.gif Ами че те са орязали толкова много от историята. Моята оценка е - става за гледане ама най-добрия филм не е в никакъв случай.

Най-добрият филм правен някога? За мен - да, това е най-добрата трилогия правена някога. Но иначе най-добър филм въобще - не, просто няма такъв. Всичко е въпрос на вкус. Все едно да се пита кой е най-хубавият цвят.

flare, разбирам негодуванието ти, но също и разбирам, че е просто НЕВЪЗМОЖНО да се направи поносим откъм времетраене филм, в който да се вмъкне цялото съдържание на дадена книга. Още по-малко на книга от ранга на Властелинът на пръстените. Признавам си без бой, че именно филма ме запали по трилогията и света на Толкин. Докато не гледах първата част идея си нямах за какво иде реч. Може би и затова не изпитвам такова недоволство спрямо филмите. Прочетох книгата едва след третия филм. Дори като излязох от киносалона на прожекцията на третата част вървях като замаян. Като прочетох книгата открих доста несъответствия, някои - малки, други по-забележими, но това не повлия нито върху мнението ми за книгата, нито върху това за филма. Смятам, че Питър Джаксън се е справил повече от страхотно със задачата си да вдъхне живот на образите от Средната земя. 11-те оскара за третата част го доказват.

Питър Джаксън се справи перфектно с режисурата. Той, Фран Уолш и Филипа Бойенс се справиха брилянтно със сценария. Хауърд Шор се справи феноменално с музиката. Ричард Тейлър и Найла Диксън - с костюмите, отново Ричард Тейлър, но този за грима и т.н. Актьорите се справиха също перфектно с ролите си. Може би единствено Орландо Блуум в ролята на Леголас лееееко издишаше, но поне Питър Джаксън не му е отредил много реплики.

Ефектите бяха точно такива, каквито трябваше - ненатрапчиви и сливащи със цялото действие, но същевременно адски убедителни и реални. Те бяха приемани от зрителите като даденост. Това е постижение. Нямаше лигавщини от рода на Матрицата, където основната идея бе да се покаже какви ефекти могат да правят. Излиша показност и нулев смисъл.

На мен много ми харесаха филмите.Особено битките.Може да се каже,че единствено те ми харесаха.Първият филм не ми беше много интересен и на другите филми имаше такива безинтересни места,но като цяло казвам,че трилогията е страхотна.

• Автор

Вярно е че битките са много ефектни, но това не е единствената добра страна на Трилогията. Аз се запалих по самия сюжет който ме грабна още от парвите минути на The Fellowship of the Ring. И както каза Night Raven актьорският състав е просто перфектен всеки си пасва идеално с персонажа в филма. За пример Орландо Блум е перфектен за ролята на елфа, а Виго Мортенсен - The King в Тhe Return of the King.

Като прашасал толкинист, чел книгите на Толкин преди филма, няма как да се съглася, че филма е блестяща екранизация. Но не маго да отрека, че е вероятно възможно най-добротко, което може да се направи. Като ценител на класическата музика - браво на Хауърд Шор. Определено ми промени мнението за себе си и се изсмя в лицето на Джон Уилямс в жанра "Епос". Актьорската игра - нямам забележки. Колкото до подбора на актьорите - няма как да не е добър. Съобразен е с битуващата в съзнанието на феновете представа за героите. Да не забравяме безбройните илюстрации към Толкиновите творби. Междувпрочем, добре дошли сте да подкрепите акцията за екранизацията на "Хобит":

http://www.petitiononline.com/hobfilm/

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.