Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за показателите в минералните води

Featured Replies

В София имате ли идея от къде е добре да си ливна водица. Взех си диспенсер и празни галони от по 19 литра. Сега остава да избера от къде да си ги напълня. Омръзна ми да купувам туби от магазина и да давам пари почти на вятъра. По-добре веднъж на 2-3 седмици да си пълня по 3-4 галона от по 19 литра и това е. 
Имате ли идеи за качествата на водата на различни места и от къде да си наливам? Водата само ще се пие. До сега пием основно Двин розова.

Това, което знам аз е Княжево. Там е леко топличка. Преди време съм пил, но нямам идея с какви показатели е. Някой знае бива ли я или не? Или от къде да си пълня? 
Благодаря. 

П.С. Верно е, че доктор Радева ми е забранила да пия вода... ама все пак. хаха 

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

Горна Баня - те са две чешми там, ама ходи ако можеш през седмицата, събота и неделя са опашки и на двете.

Извинявай за офтопика. Ама толкова ли вече водата от чешмата не става за пиене. И аз съм на галони от как напуснах България ама не вярвах че някога и в бг ще стане така.

• Автор

Извинявай за офтопика. Ама толкова ли вече водата от чешмата не става за пиене. И аз съм на галони от как напуснах България ама не вярвах че някога и в бг ще стане така.

Не че не става, аз пия доста често от чешмата. Почти основно. Жена ми обаче пие 99% минерална, изворна и т.н. Както казах, Девин розовата. Не че знаеш за коя ти говоря де. ;)

Тази от чешмата по принцип мен не ме дразни... много. Понякога обаче наистина мирише на хлор ужасно. 

Горна Баня - те са две чешми там, ама ходи ако можеш през седмицата, събота и неделя са опашки и на двете.

А с какви показатели е, имаш ли идея? Тя минерална ли е или изворна? 

А с какви показатели е, имаш ли идея? Тя минерална ли е или изворна? 

минерална е, и от двете чешми тече гореща

ето тука показателите й

http://www.gornabania1.info/

Паркираш си фордчето на ''Екзарх Йосиф'' и си точиш от чешмите преместени от пред бившата централна баня. :D  А за качеството на минералните води на територията на София ще трябва да попиташ на друго място.

Я като по-прозд си я купувам и на нея си има показатели всякакви, както е по закон и веднъж годишно си се носят проби да видим дали не е чешмяна.

От офиса точим две шишета различна марка и се занася в лабораторийка.

Фирмата, от която пазарувам и за в къщи и за офисите е читава, доставя и ми качва всичко до вратата и за 20-ина лева не мисля, че си струва да се разправям да ходя, да точа, да пълня и карам по багажници и цялата хамалогия отива на кино.

Да не говорим, че предлагат над 10-15 вида и се въртят различни, за да не е само един вид.

Поне докторите така препоръчват - да не се пие само един вид, а да се сменят, защото всяка вода има различни показатели на минерализация и дрън-дрън.

Ние основно пием от княжевската, наливаме и за дядото, който има проблем с бъбреците и е подходяща за него, така че мисля водата си е добра. Сега, разбира се, наистина е добре да се комбинират водите, не е хубаво нонстоп една и съща. Отвреме на време си купуваме трапезна вода, отвреме на време пълним от Княжево и те така...

• Автор

Я като по-прозд си я купувам и на нея си има показатели всякакви, както е по закон и веднъж годишно си се носят проби да видим дали не е чешмяна.

От офиса точим две шишета различна марка и се занася в лабораторийка.

Фирмата, от която пазарувам и за в къщи и за офисите е читава, доставя и ми качва всичко до вратата и за 20-ина лева не мисля, че си струва да се разправям да ходя, да точа, да пълня и карам по багажници и цялата хамалогия отива на кино.

Да не говорим, че предлагат над 10-15 вида и се въртят различни, за да не е само един вид.

Поне докторите така препоръчват - да не се пие само един вид, а да се сменят, защото всяка вода има различни показатели на минерализация и дрън-дрън.

Абе не е баш така. Един галон от 19 литра е 8,5 лв. да ми го докарат. 

Сега да не ти правя цялата сметка, колко пием, колко струва в магазина и т.н.. :) 

А празен го купих за 15 лв. и ще го ползвам, докато не замирише. Тапата е 30 ст. Галона е удобен, защото е от тези с дръжка. Предполагам поне половин година като го плакна ще е ОК. Сега съм купил 4, което е 60 лв. Ако си ги поръчам 4 такива, още първия път трябва да платя 40 кинта. 

Със сигурност ще ми е много по-добре да си ги пълня. 1 час на 3-4 седмици... не е болка. 

Ние основно пием от княжевската, наливаме и за дядото, който има проблем с бъбреците и е подходяща за него, така че мисля водата си е добра. Сега, разбира се, наистина е добре да се комбинират водите, не е хубаво нонстоп една и съща. Отвреме на време си купуваме трапезна вода, отвреме на време пълним от Княжево и те така...

Ясно, разбрах те. Значи ще ходя до Княжево и Горна Баня. Така и така са  ми най-удобни. 

Може също така и до Банята в центъра да отида да я пробвам как е. 

Княжевската вода е добра.

Преди години наливахме чудесна изворна вода от чешмата на ул. Секвоя", но не зная дали сега простосмъртни имат достъп до нея.

Сега купуваме предимно изворна вода "Девин".

Не мога да пия престояла вода, не знам въобразявам ли си ама яко ми мирише на пластмаса след ден два престой в бутилките.

У дома сме с два водомера, кухнята е отделно, преди около 2 години сложих филтър на тръбата.Според производителите на филтъра водата се пречиства и е годна за пиене.

Филтъра струва десетина лева и понеже никъде не откривам информация колко точно литра/кубика вода пречиства го сменям на около 3 месеца (6-7кубика)

ето един линк да видите за какъв тип филтри говоря.

Имаме и кана даже две и в къщи пием вода от нея.

Ясно, разбрах те. Значи ще ходя до Княжево и Горна Баня. Така и така са  ми най-удобни. 

Може също така и до Банята в центъра да отида да я пробвам как е. 

Ако ти се занимава, може и до Банкя да идеш, ама там тече много бавно. Веднъж пълнихме, замалко да се пенсионирам докато стане работата...

Абе не е баш така. Един галон от 19 литра е 8,5 лв. да ми го докарат. 

Пич, не знам къде гледаш, но в нета е пълно с доставчици на вода, като галона от 19 литра е между 4.90 и 6.90.

Това са крайни цени.

Масово доставчиците взимат пари за доставката само ако няма асансьор в кооперацията и то да речем в порядъка на 50 стинки на етаж.

Това само за сведение щом си решил да си пълниш.

• Автор

Крайни крайни, колко да са крайни? Без ДДС Горна Баня е 7.50 лв. После си ти със сметките. ;) 

Другото което е, доставката е в рамките на работния ден. На мен това не ми е удобно. Да вися да ги чакам цял ден. Дали ще дойдат сутринта в 10 или след обяд в 4, никой не казва. И това не е удобно. Проучих ги нещата. 

Това което знам е че не е добре да се пие една и съща вода. Та ако можеш наливай от различни места.

Крайни крайни, колко да са крайни? Без ДДС Горна Баня е 7.50 лв. После си ти със сметките. ;)

Другото което е, доставката е в рамките на работния ден. На мен това не ми е удобно. Да вися да ги чакам цял ден. Дали ще дойдат сутринта в 10 или след обяд в 4, никой не казва. И това не е удобно. Проучих ги нещата. 

Не бе, не те навивам, а си говорим.

Има поне 5-6 фирми, които имат и вечерна доставка 18.30-21.30.

Ние в къщи сме 5 човека (е, има и плюс приходящи, но не за постоянно), от които 3-ма ни няма по цял ден.

Месечната ни консумация (като само аз пия около 4-6 литра на ден) е две доставки по 3 галона от 19 литра и взимаме стек-два малка вода 0,5, че лапетата си я носят в даскало в раницата.

Пак казвам - след първия разменен пост не те навивам, а само си говорим.

Доволен съм и от цена и от доставка, водата е читава, хората са любезни и правим и двете страни компромиси чат-пат.

Договорки също правим понякога, но не за точен час, а примерно да дойде водата "след 16.00 часа" или нещо от сорта.

Навремето определено бяха кът читавите доставчици и много ядове съм брал, честно казано.

Сега вече е друго и конкуренцията и свалянето на цени е само от полза за потребителите.

Спирам с локумките.  :)

• Автор

Ми аз звънях на 3 фирми. 

Първата ме отсвири, като казах, че говорим за до 5 галона месечно. 

Втората беше свестен пич, който ми каза, ходи си наливай, ще си 2 пъти по на далавера. Това от Спринг.бг или нещо такова. 

Третата, не ме изкефи. Не стана приказка. Много условия и т.н. 

Повече не съм звънял. Може и да има някои, но вече имам диспенсера и галоните, сега остава да избера от къде да пълня, но и това май вече е ясно, че ще редувам Горна Баня и Княжево. :) 

Аз пък основно си купувам с тубички от магазините.

И то не заради водата, ами заради тубите - все пак виното после в нещо трябва да се сипва. :shy11: 

Ако искате професионален съвет - няма минерална вода, която да е подходяща за ежедневна употреба.Но, ако ще си наливате за дома, без да лекувате някакво заболяване - най-подходяща е трапезната от Горна баня.

хвърлете едно око тук - има подробно инфо за изворите около и във самия град ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.