Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с windows 98

Featured Replies

Операционната система на компютъра на моя приятелка е уиндоус 98, оплаква се, че компютъра и не работел и и давало "invalid disc", някой има ли представа какво се случва с комоютъра и и как да се оправи?

Това само на един диск или не всеки сложен? Ако е само на един, най-вероятно диска е пецакан. Ако при всеки вкаран диск изписва подбна грешка, е възможно нещо Windows-а да се прави на интересен или просто самото устройство да е предало Богу дух.

Какво се опитва да направи? Ако грешката е на няколко диска и не на всички, проблемът появали се на други компютри?

• Автор

Незнам, мисля, че е само на един след като тя ми каза в единствено число и завърши с това, че компютъра и неможе да се стартира. Аз хардуерно съм доста на вие, затова

ще ми кажете ли какво следва да предприеме тя за да си оправи компютъра?

Операционната система на компютъра на моя приятелка е уиндоус 98, оплаква се, че компютъра и не работел и и давало "invalid disc", някой има ли представа какво се случва с комоютъра и и как да се оправи?

Кога го дава това съобщение?

На мен ми се струва че проблема е в това че BIOS-a не рапознава хард диска ( ако е сложен нa auto detected). Много често това случва в дъната на Елитгруп K7S5A

Редактирано от Oddesey (преглед на промените)

Опиши проблема , също така и конфигурацията и т.н. Колкото по - добре опишеш за какво иде реч, толкова повече хора ще можем да ти помогнеме на тебе и твоя приятел :)

Незнам, мисля, че е само на един след като тя ми каза в единствено число и завърши с това, че компютъра и неможе да се стартира.

Тоест да го разбираме, че става въпрос за хард диска и не зарежда операционната система въобще?

Ако е така, то значи, че boot записите най-вероятно са се споминали или, както каза Oddesey, дъното има проблем с откриването на харда. Ако досега е работел нормално, ме съмнява да е второто.

Предполагам, че едно от решенията би било да се зареди DOS от системна дискета и да се прехвърлят boot записите отново на харда. Операцията е лесна: зарежда се DOS от стартовата дискета, след като зареди се пише sys c: (или който е харда, на който е системата) и при натискане на Enter boot записите ще се прехвърлят на C:. Ето така трябва да изглежда целия ред:

A:\>sys c:

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Само да добавя, че ако биосът наистина не открива диска, едва ли ще пише "invalid disk"

Само да добавя, че ако биосът наистина не открива диска, едва ли ще пише "invalid disk"

Това също е вярно. В момента гадая каква може да е причината. Нека се даде по конкретна информация :speak:

Имах подобен проблем преди около 6-7 години след токов удар. Решението тогава беше повреда в ВООТ сектора Решениоето се оказа много лесно - Norton Disk Doktor се спрви. След това с FDISK и формат и се справих точно за два-три часа часа с преинсталацията.

Редактирано от Ned_Drag (преглед на промените)

Да се запиша с поредното тъпо предположение.

Може батерията на биоса да е паднала и оттам да си е разбъркал опциите.

Или ако примерно има забравено флопи,което не е стартиращо се,съобщението пасва прекрасно.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Според мен във флопито има дискета която не е системна (бутваща).

Според мен във флопито има дискета която не е системна (бутваща).

Това се отхвърля - ако не е бутваща то ще бутне от харда или друга алтернатива.

Може да е вярно, ако му е казано изрично да зарежда само от дискета и от нищо друго, но тази приятелка едва ли си е бутала в биоса преди този проблем. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.