Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

leo34

Избор на климатик

Препоръчан отговор


Здравейте. Предстои ни да си купим климатик. Не сме наясно нито с цените нито с характеристиките. Стария ни климатик е 30-ка (OSAKA), но е отпреди много години и вече сдаде багажа. Помещението се използва като хранителен магазин и е към 150 кубични метра. Бюджета ни е до 2000лв. Можете ли да ми предложите климатик със съответните за помещението характеристики или поне да ме насочите какво да търся като характеристики?
Благодаря предварително.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

За тези пари 30-ка, или ще е TREO, или Midea. Най-добре четирипътна касета : http://tempex.bg/bg/products/brand/treo/klimatici-kasetychni-konvencionalni , по-конкретно TREO CC-H36MN1, която ще е над 2000 лева.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Проблема с големите климатици е ,че колкото е по-мощен климатика , толкова по лоши показатели има за консумация. Ще ти дам пример 30-ката която сте имали е с COP не повече от 2,6 до 2,9 което означава че с една консумирана единица енергия отдава 2,6 единици топлина. По просто казано с един консумиран киловат отдава 2,6 киловата. Харчи доста ток. При положение че купите нов климатик с такава мощност показателите няма да са много по добри. 

 

Касетата TREO CC-H36MN1 която Misty Gates предлага е добър вариант. Нейния коефицент на отопление е COP 3.2 и може да се сметне много лесно харчи 3.65KW за да отдаде 11.72. Като се раздели 11.72KW на 3.65KW се получава COP 3.2. Ще харчи много по-малко ток от старата ви 30-ка

 

Най-добрия вариант е да се монтират два по малки климатика. В този случай, ще излезе същата цена но ще имате по голяма ефективност. Например от този Daikin, ако вземете две дванайски от него ще имате COP 3.81 и ще ви харчат по малко от колкото една касета. Плюс това когато помещението се климатизира от двата му края ще е по добре от колкото една касета по средата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този климатик е малък за 150кубика  хранителен магазин.Ти сигурно го избра по кубатура.

А работещите в твоя магазин два броя хл.витрини за продукти, които отделят 2квт топлина.

Витрина или витрини за безалкохолно.Поне един фризер и т,н.

Отделяна от тях топлина какво ще се прави.

И ако магазина е със стъкла, през които през част от времето постъпва директно слънчева светлина, то положението никак не е розово.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Можеж да разгледаш и в един сайт за промо оферти само за климатици, там изкачат много изгодни предложения. Гледах, че има доста модели нискобюджетни инверторни климатици с добри цени. www.clima.bg

Примерно този:daikin-ftxn50l и един конвенционален(ON/OFF): nippon-kfr-h14a4-ew

Мисля, че това е много добър вариант.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...