Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на led full hd телевизор

Featured Replies

Защо предпочитам Sony-то съм написал по-горе (като изключим и факта, че всички тяхни продукти ми харесват и са доста по-премиум от конкуренцията). Единственият минус е, че завишават малко цената на техните продукти (Освен за качество плащаш и за име). Иначе Panasonic-а е телевизорът с повечето екстри. А за това, че IPS LED е по-добър от обикновения LED спор няма

Редактирано от k0brABG (преглед на промените)

• Отговори 57
  • Прегледи 8,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Току що намерих някакъв модел на LG 42LA6200, но не го намирам в техномаркет или технополис.Да не би този телевизор да е стар модел? Изобщо, къде мога да проверя кои телевизори, кога излизат?

Току що намерих някакъв модел на LG 42LA6200, но не го намирам в техномаркет или технополис.Да не би този телевизор да е стар модел? Изобщо, къде мога да проверя кои телевизори, кога излизат?

Понеже нямам лични наблюдения над модела погледни тук повече информация която може да ти е от полза:http://www.cnet.com/products/lg-42la6200-42-class-41-9-viewable-3d-led-backlit-lcd-tv/

• Автор

Ще ми посочите ли линк към този клип с японката, която се люлее на люлка, че аз нещо не успявам да го намеря.

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Ще ми посочите ли линк към този клип с японката, която се люлее на люлка, че аз нещо не успявам да го намеря.

Ето от тук си го свали кат ти е толку мерак.Ама с тези телевизори,които си си избрал теста ще ти е безмислен :P

На моят Panasonic няма никакво размазване когато е на 300Hz. Когато намаля опресняването на средно започва да се размазва. При ниско се вижда двоен образ.

• Автор

Ето от тук си го свали кат ти е толку мерак.Ама с тези телевизори,които си си избрал теста ще ти е безмислен :P

Добре, де! Ясно е, че ако пусна този клип на плазмен тв картината ще е чиста и плавна без размазвания.Аз търся led lcd tv до 1100 лв. макс. и за този бюджет нямам особено голям избор. Ако мислиш, че има нещо наистина добро в този ценови диапазон можеш да ми посочиш, но аз вярвам, че няма такъв lcd led tv които да се справя като плазмените тв.Мерси за линка!

Добре, де! Ясно е, че ако пусна този клип на плазмен тв картината ще е чиста и плавна без размазвания.Аз търся led lcd tv до 1100 лв. макс. и за този бюджет нямам особено голям избор. Ако мислиш, че има нещо наистина добро в този ценови диапазон можеш да ми посочиш, но аз вярвам, че няма такъв lcd led tv които да се справя като плазмените тв.Мерси за линка!

Е аз не го казвам с лоша умисъл,но нещо не ме разбираш правилно ми се струва.Исках да ти подскажа,че ако мислиш с теста с японката да избираш измежду тези модели-грешка.Писах вече няколко пъти в темата ти акцентирайки върху това,което да гледаш,но ти си знаеш своето.Аз повече няма да пиша тук,защото каквото имах да казвам относно темата ти го казах, а избора си е твой.

Дано направиш правилния избор...

Ако имаш възможност да отделиш още 50лв. взимаш ето това: http://www.technopolis.bg/b2c/details/14483/P11090104/Televizor-PANASONIC-TX-L42ET60E-3D-LEDПо-нов модел е от този който си избрал (ET5E) и е 600Hz. Също и софтуера му е друг.

Да, чрез BLS и Motion Interpolation постига тези 600Hz. Реално са 100Hz. Моят Panasonic също използва BLS и чрез него е 300Hz иначе реално е 100Hz. И повярвай тази технология действа, не е просто поредният търговски трик :).

...Да, чрез BLS и Motion Interpolation постига тези 600Hz. Реално са 100Hz...

Релните херци на панела на този Panasonic (ЕТ60) са 50Hz!!!

Aз пак писах тук, ма не се стърпявам като чета как давате невярна информация.

А и се вижда, че нямаш представа какво означават тези другите херци-ще изгориш пенела бе!

• Автор

Щом стана дума за херцовете как разбирате колко са реалните херцове на всеки един тв. Аз като потърсих и прочетох разни текстове и разбрах, че ако гледам спорт или по-точно футбол ще е хубаво ТВ да има поне 100 hz.

Релните херци на панела на този Panasonic (ЕТ60) са 50Hz!!!Aз пак писах тук, ма не се стърпявам като чета как давате невярна информация.А и се вижда, че нямаш представа какво означават тези другите херци-ще изгориш пенела бе!

Не искам да влизам в спор с теб, но би ли ми показал къде пише, че реално телевизора е 50Hz ? Аз мисля, че тези 50Hz са чистият сигнал който идва от кабелният оператор. :).

Не искам да влизам в спор с теб, но би ли ми показал къде пише, че реално телевизора е 50Hz ? Аз мисля, че тези 50Hz са чистият сигнал който идва от кабелният оператор. :).

Не става въпрос за спор, а за обективност :) ! Ето тук пише с какъв панел е.

Не обичам да споря за спорта.Искам да сме обективни ;)

Публикувано изображение

Ето на какво попаднах аз за модела: http://www.digitalversus.com/tv-television/panasonic-tx-l47et60-p15825/test.html - тук пише, че реално панела е 200Hz. http://tvledshoppingnow.bugs3.com/cheap-panasonic-smart-viera-et60-series-50-full-hd-3d-led-tv-1920x1080p-169-aspect-ratio-120-hz-refresh-rate-hdmi-usb-2-0-ethernet-for-sale/ - тук пише, че реално е 120Hz http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00B59NYFI?pc_redir=1395812528&robot_redir=1 - тук също пише, че е 120Hz.

Между честота на опресняване и реални херци на панела правиш ли разлика ?!?!

Може и да греша, но поне аз го разбирам така - Реалните херцове да кажем 120Hz са си реалните херцове на панела, а опресняването на картината в случая 600Hz са не реалните херцове получени чрез технологиите използвани в телевизора.

"Аз мисля, че тези 50Hz са чистият сигнал който идва от кабелният оператор. :)."

Приятел!

Къде завърши телевизионна техника? 98% от Вас не знаете какво говорите и пишете бе хора!

То че е форум и всеки може да си изкаже мнението е добре, но когато си абсолютно неграмотен, защо се мъчиш да убеждаваш хората с твойте приказки?  Знаете ли тези 50, 100 ,200 ,400, 800 ХЕРЦА  какво изразяват в телевизионната техника или само сте слушали глупостите на на ония момчете по техномаркетите, които ви съветват? Вие нямате спира бе . Този форум се превърна на Димитровградския пазар!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Може и да греша, но поне аз го разбирам така - Реалните херцове да кажем 120Hz са си реалните херцове на панела, а опресняването на картината в случая 600Hz са не реалните херцове получени чрез технологиите използвани в телевизора.

Така по ясно ли е ?

Публикувано изображение

Никъде не съм завършил телевизионна техника и не твърдя, че разбирам нито пък се мъча да убеждавам някой. Щом това което съм казал е грешно се извинявам! Телевизора според мен не е лош и е по-добър от изброените тук. Според мен 600Hz са по-добре от 300Hz.

Човек не разбра ли че телевизора е 50Hz? И няма такива по 300Hz та какво остава за 600Hz. Това са маркетингови трикове за хващане на наивници а не реални стойности.

Хубаво е да се вземе 100Hz ако ще се гледа спорт по телевизията иначе няма чак такова значение.

пс. Старите модели по 100Hz ги кръщаваха 200Hz. А сега ми кажи 50Hz прекръстен на 600Hz по-добър ли е?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Не говоря за реалните херцове на панела, а за честотата на опресняване. Моят ET5E е с 100Hz панел, но когато изключа или намаля честотата на опресняване картината се замазва. Явно тези технологии (постигнатите чрез тях 300Hz) си вършат работата щом оправят замазването. По-тази логика щом при ET60 чрез тези технологии достигат 600Hz, то това че панела е 50Hz няма да е проблем. Не вярвам по-новият модел да вади по-лоша картина от старият.

LG 42LA691S в Метро са по 1198 лв. от няколко месеца без да са в промоция и с 5 г. гаранция бяха(сега не знам дали важи още), а в маркетите ги дават за 1249 Смятам, че по смарт от него няма накъде за сега и не се е случвало нещо да не тръгне от компютър, телефон, интернет и др. :)

• Автор

След като разучих специално panasonic и сравних няколко модела разбрах, че между ET60 и другите модели от по-високия клас разликата е почти огромна. Де да можех да избера FT60 поне вместо ET60. Явно хората ни са глупави щом трябва да се опира до пари.Засега ще премина към следващия ми урок, а именно LG.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.