Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация + монитор за игри до 1300 лева

Featured Replies

Абе тоя хард-диск от къде и как го измислихте?

п.п.Абсолютно същата конфигурация (с нормален диск) в друг магазин излиза 1373 лв,без доставката.Само дето монитора е Силвър,не е Блак както на снимката в скай.Но пък,в описанието в скай пише,че е Силвър.

Така че,помислете си,дали да не освободите едни 100 лв,които пък да вложите в по-добра видеокарта.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

За харда колегата каза.

Тая конфигурация определено заслужава 8GB RAM. Още 60лв. предполагам, че няма да бутнат бюджета. Друго, няма смисъл да даваш отгоре за ASUS, понеже не получаваш нищо повече от същия модел на Gigabyte, а като свалиш от харда ще има даже и за по-бърза видеокарта:

Публикувано изображение

Aко вземеш POWERCOLOR 2048M R9 270X TURBO DUO цената ще е към 1440лв. а картата е по-добра от GTX660. Aко 39лв. надбюджета не са ти проблем, остави си GTX760-ката.

• Автор

Нямам идея :D Както казах - не знам как вървят цените, а и не разбирам много.

Искам да ви питам за някои сравнения, примерно:GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 или ASROCK B85M PRO4 LGA1150

INTEL CORE i5-4570, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150 или I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150

ПС: Изобщо не съм видял, че съм избрал GTX660 вместо GTX760 и се чудя защо ми излиза толкова евтино. В този сайт нямат GTX760 с охлаждане от asus :(

Колкото до рам-та не искам да взимам 8gb сега, понеже след 1-2 месеца мисля да взема още една плочка, няма смисъл сега да орежа другите неща от конфигурацията за да взема повече рам.

Редактирано от craxon (преглед на промените)

За тези пари се взима 270Х вместо 660. Не знам фенщина ли играе но правиш грешка. Виж 760 е друга риба та не бъркай двете карти.

пс. Дъното на ГБ е по-качествено а 4570 се подразбира че е по-добрия. И я смени тая рам на 1333MHz с тази - http://sky.bg/Details.aspx?ID=19793

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Нямам идея :D Както казах - не знам как вървят цените, а и не разбирам много.

Искам да ви питам за някои сравнения, примерно:GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150 или ASROCK B85M PRO4 LGA1150

INTEL CORE i5-4570, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150 или I5-4440 /3.1G/6MB/BOX/LGA1150

Верно не знам защо съм избрал тоя хард диск :) по-скоро ето такава:  INTEL CORE i5-4570, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150  FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W  ASUS 2048M GTX660-DC2O-2GD5 PCI-E 3.0  AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver  COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU  GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150  SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA III  ADATA 2 x 4GB DDR III 1600  Крайна цена 1 453,95 лв.  

Gigabyte>ASRock, 4570>4440! Toshiba>Seagate.

• Автор

Малко се поомотах с рам-та и видео картата без да видя съм избрал GTX660 вместо 760, та със сигурност ще е 760, а рамта 1600.

Та стигнах до тук:

INTEL CORE i5-4570, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150
  FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W
  AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver
  COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU
  GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150
  ADATA 4GB DDR III 1600
  TOSHIBA 500GB 7200rpm 32MB SATA III, DT01ACA050

Крайна цена 1 051,90 лв.

Понеже виждам, че в този сайт нямат GTX760 с охлаждане на ASUS, дали е възможно да поръчам от тях такава? Не че нещо, но преди си патих доста от охлаждането на видео и искам да е възможно най-доброто. Колкото до рам-та не искам да взимам 8gb сега, понеже след 1-2 месеца мисля да взема още една плочка, няма смисъл сега да орежа другите неща от конфигурацията за да взема повече рам.

GB е за предпочитане не само като цена но май и нея я нямаха налична - http://sky.bg/Details.aspx?ID=22571

Иначе onogondur ти е дал линк за Емаг където го има Асуса при това на добра цена и с безплатна доставка поне за момента.

• Автор

А някой да има впечатления от AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver от опит? Заслужава ли си? Понеже марката лично за мен е безизвестна и ми се струва много евтин за 23'' и малко ме съмнява, макар и много да ми харесва на външен вид.

PACKARD BELL е 250 лв. а ACER е 258 лв. та 273 лв. не е толкова евтино. Иначе AH-IPS са малко по-скъпи. Професионалните едва ли има смисъл да ги коментираме?  :)

Разбира се има и марки като DELL които просто си държат цени дори рибата да е почнала да се вмирисва. Ще ме прощават фенчетата.

• Автор

А да питам за по-евтина алтернатива примерно около 200-240 лева, да е 21'' но другите характеристики да са му горе-долу като на този?

Монитора има и 21.5 модел - http://nikem-bg.net/computer-components/AOC-21.5-IPS-Silver-I2269VW/description.html

PACKARD BELL е малко по-евтин - http://nikem-bg.net/computer-components/PAKARDBELL-21.5-MAESTRO226DXBD/description.html

Няма смисъл да взимаш отключен процесор точно с това дъно. Трябва ти минимум това - http://sky.bg/Details.aspx?ID=23471

Виж може да вземеш 4670 без К които е и значително по-евтин.

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_8&product_id=6337

http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&product_id=6338

Този с К е за клок но ти трябва и подходящо дъно. Както виждаш са еднакви но със съществена разлика в цената особено като сложиш в сметките и подходящо дъно.

Та си направи добре сметките какво точно купуваш.

• Автор

Благодаря ти много, точно се чудех защо единия е по-евтин. И верно не ми трябва такъв за клок, дори да имам подходящо дъно - не бих го клокнал.

Дори проверявах характеристиките на този с К и без в Diff checker, и видях, че на по-скъпия за разлика от другия има:

Intel® vPro Technology
Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
Intel® Trusted Execution Technology
Intel® TSX-NI

За това и избрах него, а това K в името дори не го бях видял :))

• Автор

Извинявам се за двойния пост, но не искам да пускам нова тема. Та искам да питам сайта - http://sky.bg надежден ли е за поръчка на конфигурация? Понеже конфигурацията вече я измъдрих, която в повечето сайтове излиза 1550~ лева, а в магазина тук ми искат 1650 :/ 100 кинта отгоре.. И реших да си я поръчам от sky.bg. Някакви мнения относно фирмата? Коректни ли са като цяло? До колко дни идва доставката? И "обслужват" ли си гаранцията бързо или бавят? Благодаря предварително.

Коректни са.

Колкото до доставката тя зависи от доставчика/куриера и избрания вариант не от Скай.

• Автор

Благодаря :) Понеже вече съм решил конфигурацията да е такава, искам да ви питам дали нещо не съответства, дали кутията е лоша, понеже е малка и отпред липсва филтър за прах, но пък си има 2 вентилатора 120ки - един отпред и 1 отзад. И някакви забележки?

Публикувано изображение GIGABYTE B85M-D3H, B85, DDR III 1600/1333, VGA, DVI, HDMI, LGA1150

Публикувано изображение INTEL CORE i5-4670, 3.80GHz, 6MB, BOX, LGA1150
Публикувано изображение GIGABYTE 2048M GTX760 N760OC-2GD DDR5 PCI-E 3.0
Публикувано изображение SEAGATE 500GB 7200 16MB SATA III
Публикувано изображение FORTRON RAIDER 550 SILVER, 550W
Публикувано изображение COOLER MASTER N200 Black, USB 3.0, w/o PSU
Публикувано изображение AOC 23" I2369VM, 20 000 000:1, 250 cd/m2, HDMI, DP, IPS Panel, Silver
Публикувано изображение ADATA 2 x 4GB DDR III 1600G XPG v1.0

Погледни н Emag има хубави промоции на монитори с IPS панел. Също и gtx 760 на асус е на промоция, моля момчетата от форума да кажат дали си струва замяната й.

Определено си струва замяната. Asus-ката е по-тиха, изработката е по-добра, а и Gigabyte GTX760 е доста голяма. Също така получаваш SSD подарък + някакъв купон.

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.