Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте флаш памет 16 GB с висока скорост на трансфер

Featured Replies

То хубаво, ама на USB 3.0 port ли я пробваш...?

Да, но на USB 2.0 прави същия трансфер. Все пак USB 2.0 има максимум 500 mbit/s трансфер.

Самата флашка явно е хардуерно лимитирана при USB 2.0

Да, но на USB 2.0 прави същия трансфер. Все пак USB 2.0 има максимум 500 mbit/s трансфер.

Самата флашка явно е хардуерно лимитирана при USB 2.0

Е кое и е лимитирано ?? :) и на USB 2.0 и на 3.0 прави един и същ трансфер на запис с приблизително еднакви файлове (филми)

• 5 месеца по-късно...

Търся си добра флашка, която да работи и на 2.0 и 3.0 (след време).
Директно плейване от филми - също може да ползвам. бюджет около 30лв, 16ГБ (мисля че са достатъчни, за филми основно ще я ползвам)

Спрях се на тези, А-Датата ми допада най-много на дизайн (капачката се слага отзад), а и на характеристики четох я бива:

Transcend JetFlash 780 16GB -  30лв
16GB USB3.0 S102 PRO A-DATA

KINGSTON 16GB USB 3.0 DataTraveler R30

Търся си добра флашка, която да работи и на 2.0 и 3.0 (след време).

Директно плейване от филми - също може да ползвам. бюджет около 30лв, 16ГБ (мисля че са достатъчни, за филми основно ще я ползвам)

Спрях се на тези, А-Датата ми допада най-много на дизайн (капачката се слага отзад), а и на характеристики четох я бива:

Transcend JetFlash 780 16GB -  30лв
16GB USB3.0 S102 PRO A-DATA

KINGSTON 16GB USB 3.0 DataTraveler R30

На хартия изглеждат много добре, но опит мога да кажа че е все тая в този бюджет. Тази на Transcend изглежда доста примамлива оферта, дано това което дават като спецификации да е вярно. Марката иначе е много добра, почти всички флашки които имам са такива, издържат с години. Иначе както казах всичко е относително, прочетете темата по-назад и ще се убедите. В интернет има ревюта на  конретни модели, там също може да проверите.

Първата е сравнително красива, със добра скорост на четене и не толкова добра на запис, но все пак е по-добра от доста други в този ценови диапазон. Има лед индикация ако те интересува. http://usb.userbenchmark.com/Transcend-JetFlash-780-USB-30-16GB/Rating/1278

Втората е със алуминиев корпус и си е доста здравичка, капачето и е леко хлабаво и няма лед индикация. Но на изпускане си държи. Скоростите пак така висока-четене, средна-писане. http://usb.userbenchmark.com/Adata-S102-Pro-USB-30-16GB/Rating/1346

Вчера прехвърлях 5-6гб филми на една умрела флашка с 4мб сек- еми изчака ми се чакалото. И съм сигурен, че след месец два ще съжаляваш, че не си взел поне 32гб. 

Къде/на какво ще ги пускаш тия филми?

• 3 месеца по-късно...

Първата е сравнително красива, със добра скорост на четене и не толкова добра на запис, но все пак е по-добра от доста други в този ценови диапазон. Има лед индикация ако те интересува. http://usb.userbenchmark.com/Transcend-JetFlash-780-USB-30-16GB/Rating/1278

Втората е със алуминиев корпус и си е доста здравичка, капачето и е леко хлабаво и няма лед индикация. Но на изпускане си държи. Скоростите пак така висока-четене, средна-писане. http://usb.userbenchmark.com/Adata-S102-Pro-USB-30-16GB/Rating/1346

Вчера прехвърлях 5-6гб филми на една умрела флашка с 4мб сек- еми изчака ми се чакалото. И съм сигурен, че след месец два ще съжаляваш, че не си взел поне 32гб. 

Къде/на какво ще ги пускаш тия филми?

За начало ще записвам филми (за една седмица) от стария комп и ще ги качвам на лаптоп (USB 3.0). 16ГБ малко ли е?

LED-индикацията е плюс.

Отделно искам да днес да купя за подарък флашка за лаптоп (с УСБ 2.0 - бекъп на данни и шир потреба) 16/32ГБ, до 20-30лв , евентуално и 3.0, 16ГБ ( 16GB USB3.0 S102 PRO A-DATA), но едва ли скоро ще й потрябва 3.0, по-добре повече обем.

Някой магазин в центъра, който да работи днес?

Редактирано от hakama (преглед на промените)

Някой магазин в центъра, който да работи днес?

Онзи ден бях на зор и взех от метро една карта памет, имаха голямо разнообразие от флашки на съвсем нормални цени.

По принцип избягвам да пазаря техника от супер маркетите, но както сам се убедих в Метро заменят стока без да задават никакви въпроси до ден два след покупката, стига опаковката да е запазена максимално. (замениха ми 2 пъти калъф с клавиатура за таблет, първия беше дефектен бутоните реагираха бавно взех друг модел но се оказа с неподходящ размер)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.