Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествени слушалки от 100 - 150лв

Featured Replies

vall-ko просто си търси слушалки за компа, ако може да свирят качествено за 100-150 лв. и с микрофон да си чати по лесно. Къде го хвърляте по върбите на мога да повярвам. Още малко и ще му предложите да си купи и ролков магнетофон, че да чуе от къде иде големия звук, а той наистина се крие там!! Останахме малко хора дето слушаме такива аналогови источничи, пък дали след 20 години някой ще си спомня, че е съществувало такова чудо като аналогов звук. Аз съм твърд почитател на аналоговите източници, но да се твърди, че в компютрите няма звук е пълна липса на акъл. Не са отанали почти звукозаписни студиа в момента които да мастерират или записват на аналогова техниа. Някои колеги направо се изхвърлиха като ч.... на мокър пясък. Преди време поне CD-тата се записваха от ролкови източници, а сега и винилите ги записват от цифрови източници. Умряха 16 пистовите магнетофони. Както казва един колега: 

Аналоговият звук е цифров такъв с параметри: Семплираща честота= +безкрайност. Битова резолюция= +безкрайност - т.е. цифров звук, доведен до съвършенство!

"Някои колеги направо се изхвърлиха като ч.... на мокър пясък."

A аз Ви давам път за изказжания и разеснения  при аналоговия начин на запис.В теми с такива заглавия, няма да се меся.

vall-ko просто си търси слушалки за компа, ако може да свирят качествено за 100-150 лв. и с микрофон да си чати по лесно. Къде го хвърляте по върбите на мога да повярвам. Още малко и ще му предложите да си купи и ролков магнетофон, че да чуе от къде иде големия звук, а той наистина се крие там!! Останахме малко хора дето слушаме такива аналогови источничи, пък дали след 20 години някой ще си спомня, че е съществувало такова чудо като аналогов звук. Аз съм твърд почитател на аналоговите източници, но да се твърди, че в компютрите няма звук е пълна липса на акъл. Не са отанали почти звукозаписни студиа в момента които да мастерират или записват на аналогова техниа. Някои колеги направо се изхвърлиха като ч.... на мокър пясък. Преди време поне CD-тата се записваха от ролкови източници, а сега и винилите ги записват от цифрови източници. Умряха 16 пистовите магнетофони. Както казва един колега: 

Аналоговият звук е цифров такъв с параметри: Семплираща честота= +безкрайност. Битова резолюция= +безкрайност - т.е. цифров звук, доведен до съвършенство!

Не! Няма да му предложа да си купи ролка `щото е много далече от тази идея. А докато разправяш как нещо е умряло първо да ти кажа, че най-качествения звук идва от винил. После идва ролката и то 16 канала. CD никога не е записвано от ролка /говоря за профисионален запис/ и .не на последно място ако някога решиш, че се интересуваш от звук дай знак. Има едни много интересни магазини из София където се продават именно записи на аналогови носители. Само помисли дали си склонен а и имаш възможност да отделиш толкова пари за подобен разкош. Дори когато говориш за CD няма да е лошо да провериш за едни подобни дискове, които се харчат средно по 40-50 евро и то в магазин. А цифров звук доведен до съвършенство....към днешна дата няма начин друже. Това за сега е фантастика!! А щом говориш и за липсата на студия, които не правят аналогови записи значи, че хабер нямаш от качествен звук.

Браво! Натри ни носовете. Юнак в собствените си очи! Сега вече можеш да спиш спокоен! :) .....А да все се канех да ти кажа:Не се надувай с параметрите на компа си. Вече са доста жалки и остарели......ама на село сигурно още вървят. :D

Никак не ми се занимава с комплексари като тебе, ама толкова си ми надолу в ценностаната стълбица и изобщо не ми се занимава, но все пак ще ти отговоря..............много си прост, честно:), само ограничен човек като тебе си търси с какво да се заяжда и да обижда затова мисля че моята квалификация не е обида към теб а самата реалност. Още повече ако си толкова стар и мъдър не ти отива на годините да се заяждаш по толкова елементарен начин, което още веднъж иде да покаже колко си ограничен. Повече няма нужда да обяснявам, може да си мислиш че си компетентен по темата, може и така да е, но като човек си едно голямо "ЗЕРО" :) Ай сполай ти жив и здрав да си!!! "Ако не ме познаваш не ме съди"!!!!!

Не! Няма да му предложа да си купи ролка `щото е много далече от тази идея. А докато разправяш как нещо е умряло първо да ти кажа, че най-качествения звук идва от винил. После идва ролката и то 16 канала. CD никога не е записвано от ролка /говоря за профисионален запис/ и .не на последно място ако някога решиш, че се интересуваш от звук дай знак. Има едни много интересни магазини из София където се продават именно записи на аналогови носители. Само помисли дали си склонен а и имаш възможност да отделиш толкова пари за подобен разкош. Дори когато говориш за CD няма да е лошо да провериш за едни подобни дискове, които се харчат средно по 40-50 евро и то в магазин. А цифров звук доведен до съвършенство....към днешна дата няма начин друже. Това за сега е фантастика!! А щом говориш и за липсата на студия, които не правят аналогови записи значи, че хабер нямаш от качествен звук.

Научи се първо да четеш и после пиши постотии, Господинчо!

Пич отиваш в някой хубав  аудио магазин и слушаш 3-4  модела и марки слушалки  от качествен източник . Слуха на всеки е различен и вкуса за музика също и по -тая причина трудно се дават съвети за покупка на каквато и да е аудио техника  из форумите на база снимки и характеристики в интернет.  Парите дето си заделил не са много и   изобщо няма да ти е  трудно да си намериш това което  желаеш .  Ако музиката ти е колекция от сбирщайн mp3-ки с различно качество  звука ще е различен и няма и да добиеш представа за  слушалките  изобщо.Отиди и чуй тия примерно дали ти харесват имат  и микрофон.

Слушалки Sennhheiser X 320 Gaming, Черни

Слушалки over-ear Sennheiser HD 449, Черни/Сребристи

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Аз миналото лято си взех това

Публикувано изображение

Тествах там на място, на техният ресийвър и на моето htc което има beats audio. Много съм доволен от качеството на звука и не съжалявам, че си ги взех.

• 1 месец по-късно...

А цифров звук доведен до съвършенство....към днешна дата няма начин друже. Това за сега е фантастика!!

... 

Със спец.поздрави до всички специалисти, но вече има и "отговор" на това доскоро верно твърдение. Става дума за новопроизведения и доведен до знанието на 

широката специализирана аудитория аудио-муз.формат от страна на великия канадски рокаджия и твърд сторонник на естествения /натурален/ КАЧЕСТВЕН звук - НИЙЛ ЯНГ, а именно - PONO-форматът, който ще залегне като носител в неговия нов аудио-плейър ПОНО. За целта потърсете в И/Н и там има достатъчно положителни отзиви от професионални музиканти и експерти по аудио-качеството, които ни убеждават възхитени от тази наслада за ушите, че стремежът към съвършенство на звука просто ... не умира. Доскоро NY беше понасъбрал за своя нов проект малко над 6,3 милиона ЩД от желаещи да си закупят новия плейър при необходими около 2 милиона. Очакваната цена е близо 300 щатски долара. Единственият досега проблем е че за да имаме и да можем да се наслаждаваме на "нашата" си музика -  тя следва да се преобразува във въпросния нов формат. За целта ще бъде създаден и специализиран сайт /по подобие на ай-тюнес/, където ще може да се "качва" или слуша този вид аудио. Всичко най-добро и доброто КАЧЕСТВО и стремежът към него - над всичко. Проектът на NY е от около година и половина, но вече към края на настоящата ще влезе в решителната финален етап в реализацията му - техническа, производствена, търговска.

А по отношение на слушалките, мисля че СЕНХАЙЗЕР са доста добро решение. И разбира се - без микро е още по-добре и препоръчително, за нуждите му може и с външен такъв. Поздравите си остават ... yorval -:)))    

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте,Благодаря на всички за дадените мнения !!!Извинявам се за късното отсъствие , но ми се беше прецакал компа. Обиколих някои магазини и слушах доста марки и модели .Така за момента съм се спрял на -http://slushalki.net/shop/hi-fi-slushalki/hifi-slushalki/sennheiser-hd-518-detail или http://slushalki.net/shop/hi-fi-slushalki/hifi-slushalki/sennheiser-pro-audio-hd-449-detail .Тези -518 ги слушах -звучат невероятно , но ме притеснява това ,че са на 50 ома и както казах по горе ще ги използвам както за уредба ,така и за слушане от компа .Та да неби да звучат по слабо ,когато ги използвам на компютъра.Другите са на 32 ома ,но са изчерпани и не мога да ги намеря никъде.Както виждате вдигнах летвата но не можах да намеря по евтино.Слушах и АКG ,но нещо ми липсват високи.Значи пак да подчертая -микрофона отпадна.

Чакам вашите мнения. Благодаря!!!!!!!!!

Слушалките които си харесал са доби въпреки, че са с различна акустична система/прецени към коя ще се насочиш/, 518 са с отворена, а 449 са със затворена. Отворения тип се чуват от вън и понякога това не се харесва на околните въпреки, че звукът им е страхотен - чуваш с тях и външни звуци. Аз ползвам 598, които също са отворен тип и са в пъти по-доби от 518. На мен 518 ми звучат с пресилен нереален нискочестотен диапазон. Съпротивлението не трябва да те притеднява даже колкото е по-голямо е по-добре, а тези слушалки са с доста висока чувствителност и могат да се слушат и с всякъкъв източник на сигнал. Аз не съм слушал досега нито едно AKG на което да липсват високи честоти - без значение от ценовия клас /дори и високите са им в повече в ниския и среден ценови клас/.

Слушалките трябва на теб да ти харесват на звук така, че пробвай колкото можеш повече модели и вземай това което най ти допада дори и да е модел който не се харесва на никого.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.