Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хора и животни - интересни истории

Featured Replies

Извинявай, но Ален Делон не играе Фанфан Лалето. Жерар Филип е.

• Отговори 653
  • Прегледи 152,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Кой кого спаси?" пише на на табелката, окачена на врата на питбулчето Ксена, снимана до своя горд стопанин - малкия Джони. Ксена от щата Джорджия е била намерена като 2-месечно полу-живо от глад и

• Разказ от нета: "Тези дни имах удачен улов. Намерих леговище на вълци. Вълчицата я убих с един изстрел, а двете малки вълчета удавих в близката река. Живея съвсем близо до гората и занесох трупа на

• Това коте е открито от спасител в наводнена къща, където е прекарало 2 дни преди да го намерят. Снимката е направена в момента, когато то видяло спасителя си  и...заплакало... Животните плачат със

Публикувани изображения

преди 1 час, Ken написа:

Извинявай, но Ален Делон не играе Фанфан Лалето. Жерар Филип е.

да прав си

мерси, редактирах им статията

Братя освободиха орел от капан и си направиха едно от най-страхотните селфита

144894806217641.jpg

Братята Майкъл и Нийл Флечър намерили белоглав орел, влязъл в капан близо до езеро в Онтарио, Канада. Птицата се опитвала безуспешно да полети, когато те се появили. Братята увили с яке орела, за да се успокои и след това успяли да го освободят, информира USA Today.

Преди да позволят на орела да полети, Майкъл и Нийл решили да си направят снимка с рядката птица. Резултатът бил едно от най-страхотните селфита.

flagman.bg

Ранен лебед прегърна спасителя си

lebed-600x300.jpg

Лебедите  обикновено пазят територията си и не им  харесва, когато хората идват твърде близо до тях. Но Ричард Визе преживява  трогателен момент – благодарност и доверие от лебед, когато той  в Abbotsbury Swannery, Англия, заедно с други членове на  Regal Swan Foundation and Swan Lifelin се занимава с транспортиране на ранени птици.

“Аз го вдигнах и го притиснах към гърдите си, така че той да се почувства  комфортно и безопасно, и след  няколко минути лебедът  се предаде. Той буквално уви своята шия  около врата ми. Усещах как сърцето му бие с моето."

bg.checkonline4you.com

По дълъг и уморителен път вървял човек с куче.Двамата били напълно изтощени.Изведнъж видели пред себе си оазис-прекрасни порти ,музика ,цветя ,ромолене на ручеи.
-Какво е това? - попитал пътешественикът пазача на портата.
-Това е Рая.Вече си мъртъв и м
ожеш да влезеш и да си починеш.
-Има ли вода?
-Колкото искаш.Чисти фонтани,прохладни басейни.
-А ще ми дадат ли храна?
-Колкото поискаш.
-А кучето?
-Съжалявам.С кучета не може.То трябва да остане тук.
Пътешественикът продължил нататък.Скоро стигнал до една ферма.На портата също имало пазач.
-Може ли да пием вода тук?- попитал човека с кучето пазача.
-Да ,на двора има кладенец.
-А кучето ми?
-До кладенеца има поилка.
-А дали ще ви се намери малко храна?
-Да ,ще те нахраним.
-А за кучето?
-Ще се намери кокалче.
-Какво е това място?
-Това е Рая.
-Но пазачът на оазиса,покрай който минахме преди да стигнем до тук ми каза ,че раят е там.
-Лъже!Там е Ада!
-Но как търпите това?
-Те са ни много полезни, защото до Рая стигат само тези, които не изоставят приятелите си.

Принц Хари пусна тази лична снимка по време на посещението си в Южна Африка, за да сложи край на бракониерството. Той пише "Как е възможно, че 30,000 слонове са били заклани само през миналата година?"

12347720_1124046300963367_66167323805600

• Автор

В Гданск раздават къщички за бездомните котки

5ffe1cdf-a756-4558-ad24-7a3d39dcc4d0.fil

на руски е http://radiopolsha.pl/6/136/Artykul/231872

ТУРЦИЯ - ИЗМИР !!! ХОРАТА СА ЗАВИЛИ УЛИЧНИТЕ КУЧЕТА С ОДЕЯЛА, А ГАНЬО ПЕЩЕРНЯКА - ЗЪЛ, ДИВ И ПРОКЛЕТ - МЯТА КАМЪНИ, СТРЕЛЯ И ЩЕ ОТКРАДНЕ ОДЕЯЛОТО ДОРИ !!!

1509314_10155173407385454_85599080685468

11251887_926857007396286_564303690628444

Разказ от нета:
"Тези дни имах удачен улов. Намерих леговище на вълци. Вълчицата я убих с един изстрел, а двете малки вълчета удавих в близката река. Живея съвсем близо до гората и занесох трупа на вълчицата вкъщи, за да се похваля пред семейството и приятелите си. По пътя някъде зад мен се раздаде вълчи вой, но този път беше някак необичаен. Беше пропит с мъка.
На утрото на следващия ден, ме разбуди лаят на кучето. Станах и излезнах на двора. Картината, която видях ме вцепени. Огромен сив вълк стоеше в средата на двора, а малката ми дъщеря си играеше весело с опашката му, кучето беше вързано на верига и лаеше бясно, но едва ли можеше с нещо да помогне, дори и да беше развързано. Погледите ни с вълка се срещнаха и веднага разбрах, че това е той, че вчера бях убил неговото семейство. Стоях замръзнал на прага и ясно разбирах, че с нищо не мога да помогна на дъщеричката си, а тя самата изобщо не разбираше в каква опасност е. Очите ми се напълниха със сълзи, а дъщеря ми, като ме видя, остави вълка и изтича засмяна към мен. Прегърнах я и я притиснах силно към гърдите си. Вълкът ни гледа известно време, обърна се и си тръгна. И не стори нищо лошо нито на дъщеря ми, нито на мен. Не отмъсти за болката, която му бях причинил, за смъртта на неговата вълчица и децата му. И все пак той си отмъсти. Но без да пролива кръв. Даде ми да разбера, че съм убил деца и ми предаде неговата болка. Доказа, че е по-силен от хората...."

Пилот пренасочи курса на самолет, за да спаси живота на едно куче

HJKU6o7CKdpFCf6idGYX.jpg?itok=oFr3d3OR

Всяка година близо 2 млн. домашни любимци пътуват със самолет. 7-годишният френски булдог Симба е един от тях. Неговото пътешествие обаче можеше да е болезнено, дори фатално. За щастие един пилот се погрижи това да не е така, пише A Plus.

Симба е бил в багажното отделение на Air Canada в полет от Тел Авив за Торонто. Точно когато самолетът е бил над Атлантическия океан обаче, пилотът забелязва, че отоплителната система в багажното се е развалила. Ниските температури най-вероятно са щели да убият Симба.

Затова пилотът решава да промени изцяло курса на самолета и се приземява във Франкфурт, Германия. По този начин малкият Симба не замръзва до смърт.

В разговор пред Сити Нюз авиационният експерт Фил Дърби заяви, че пилотът е взел правилното решение, тъй като Симба едва ли е щял да преживее пътуването през океана. Температурите в багажното най-вероятно са щели да паднат под нулата.

Цялото това отклонение е струвало 10 хил. долара в допълнително гориво и летищни такси. Полетът се е забавил със 75 минути.

„Капитанът е отговорен за всички животи на борда, без значение дали става дума за човек или животно“, допълва Дърби.

260-те пътници на борда също не са били прекалено раздразнени от решението и като цяло са реагирали добре. „Макар и да осъзнаваме неудобството, което сме предизвикали на нашите клиенти, цялостната реакция бе позитивна. Хората разбраха, че кучето го е грозяло потенциална опасност“, допълва говорител на Air Canada.

В края на краищата Симба е бил прехвърлен на друг полет за Торонто.

obekti.bg

"Не ме ритай, и не ме гони...така или иначе ще умра, повярвай ми...
Гледам светлините на града - това е заключена врата за мен...
Лежа на входа на метрото, то е топло, няма сняг и дъжд
просто лежа там, гледам хората, никого не чакам и мен никой не ме чака...
Някой ми хвърля парче хляб, от съжаление, минавайки покрай мен...
Ако някой ме погали - това е по-ценно и от хляба...
Ще лизна случайна ръка, ще го погледна в очите...
В моята душа е живата болка, никой не ми е разказвал за нея...
Не съм красиво куче, нямам родословие, от мелези нося много неща...
Ако някой ми свирне и каже: "Да вървим приятел"
ще тръгна и накрая на света, само да не съм сам...
За мен най-важна ще бъде не моята, а неговата душа...
Някъде далеч от хората с него ще отидем и ще светят лампи в нощта...
Там, където няма беди и страдание...
Ще сме си нужни един на друг...
Той ще ме прегърне и ще ми бъде топло...Аз ще пазя сънят му..."

12360063_931111990304121_453898360349695

• 2 седмици по-късно...

Обречено на смърт куче и неизлечимо болно момче спасяват живота си взаимно

neizlechimo-bolno-momche-i-kuche-obreche

Пътищата на едно момче и едно куче се преплитат случайно, като така те успяват да спасят живота си взаимно. Тази история, осеяна с щастливи съвпадения, е напълно реална, макар че звучи като истинско чудо.

14-годишният Лукас страда от рядко метаболитно заболяване. С течение на времето той все повече и повече губи способността си за извършване на ежедневните си задачи. Бащата на момчето решава да потърси куче за домашен любимец на Лукас, което да служи и като начин на терапия за него.

Освен това кучето е необходимо на семейството, за да алармира, когато момчето се намира в опасност, например при получаване на гърч или липса на кислород.

Уви, официалното становище на лекарите е, че никакво куче не е в състояние да помогне на Лукас. Но баща му все пак отказва да повярва.

Тогава по случайност той се натъква на историята на Джуно в интернет. В този момент неговият вътрешен глас му подсказва, че това куче е точно за Лукас.

След това родителите на момчето отиват заедно в приюта, където запознават сина си с избраното куче. И наистина, още от пръв поглед между тях възниква очевидна и много специална връзка. Така животът на Джуно бива спасен в последния момент.

Бащата на Лукас започва да обучава новия четириног член от семейството, който до този момент се смята за неподлежащ на обучение. Целият процес протича много по - лесно, отколкото той е очаквал. От самото начало Джуно преминава правилно през всички тестове.

Най - големият тест всъщност е Лукас, който се нуждае от силна подкрепа. Кучето се затичва към него и го утешава, когато той получава припадък.

Един ден Джуно започнал да обикаля нервно инвалидната количка на Лукас, като в същото време не спирал да драска с предните си лапи, сякаш усещайки, че нещо не е наред. Родителите веднага дотичват и установяват, че момчето е посиняло заради липса на кислород. Така Джуно за първи път спасява Лукас.

Двамата малки късметлии са неразделни от първия ден, в който са заедно. Бащата на Лукас спасява живота на Джуно, ето защо той се чувства толкова благодарен и проявява изключителна преданост към невръстния си стопанин.

За учудване на специалистите, благодарение на Джуно, Лукас изпълнява ежедневните си задачи много по - ефективно. Неговите умения също се подобряват все повече и повече. Ето че тяхното невероятно приятелство започва да действа като истинска терапия за малкото момче.

Повече на: http://zoomedia.baubau.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D0%BC%D1%8A%D1%80%D1%82-%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B8%D0%BC%D0%BE-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%BE

Спасиха коте от ледена смърт в Монтана

home~vieZoo~PwWtH5_j.jpg

Пожарникари в Монтана развълнуваха съгражданите си след като проведоха акция по спасяване на коте, заседнало на козирката на жилищна кооперация.

Случката е от вчера, когато жалостиви жители от града забелязали малкото коте да мяука на козирката на блок на булевард „Трети март“. Хората се опитали да помогнат на малката безпомощна животинка, но не успели да я свалят от опасната заледена козирка. Животното било премръзнало заради ниските температури и с всяка изминала минута състоянието му се влошавало, защото по него валял леден дъжд. След като видели, че сами не могат да спасят замръзващата животинка, към 17.30 часа хората сигнализирали в пожарната.
Екип пожарникари се отзовал веднага и спасил котето. Група граждани наблюдавали с интерес и напрежение спасителната акция, като изказаха възхищението си от смелите и жалостиви мъже.

http://tribali.info

8574750j.jpg

Запознайте се със Зевс – сляпата сова, в чиито очи се отразяват звездите

XNBLEV7sesAbeer4ZVyk.JPG?itok=W3EW1-J8

Една сутрин човек в Южна Калифорния излиза на верандата си и се натъква на ранена сова. Оказва се, че това е сляпа Megascops kennicottii с очи, приличащи на звездното небе. След като я завежда при ветеринара, совата намира постоянен подслон в Wildlife Learning Center в Силмар, Калифорния. Кръстена е Зевс – на гръцкия бог на небето и гръмотевиците заради покъртителните си очи, пише Bored Panda.

Поради своята слепота той не може да бъде пуснат на свобода. Затова днес той живее върху къс дърво, поставено на шкафа в стаята на основателя на Wildlife Learning Center Пол Хан. Точно край неговото бюро.

още снимки тук http://www.obekti.bg/zemya/zapoznayte-se-ss-zevs-slyapata-sova-v-chiyto-ochi-se-otrazyavat-zvezdite

В джамия в Истанбул турците разрешават на котка с котенца да влязат на топло, за да оцелеят през зимата.

Добрият пример от днешния студен януарски ден е …от Добрич

dobri.jpg?28b6d2

Доброто… то има много проявления. И ако сме добри, сме добри към всички – към нас самите, към близките си, към непознати хора, към животните.

Студът – основна тема в разговорите през последните дни. Най-често докато сме на топло у дома, в кафенето или на работа. А когато сме навън с бърза крачка се отправяме към следващото уютно местенце. И докато ние имаме къде да се скрием от минусовите температури, от режещия добруджански вятър и от снега, то други нямат тази възможност. И ги подминаваме…със или без съжаление.
Или поне повечето.
Но има и хора, които знаят, че и те имат душа. Точно като нас. Или по-точно като тези от нас с добри души. И знаят, че фейсбук картинките не помагат на премръзналите кучета и котки. А трябват реални дейстия. И действат.
Ето така от вчера вечерта кучетата, живеещи около търговски комплекс Рила в центъра на Добрич, се сдобиха с къща и завивки. И прекараха най-мразовитата нощ тази зима на завет. И ще продължат да живеят задружно в своя красив дом, направен им от един добър човек. Тя е артист, художник, творец. Тя е… всъщност няма значение коя е тя. Тя не го е направила, за да прочете на другия ден името си в медиите. Както Мария от Стара Загора не спаси шофьора и всички пътници в автобуса, за да я показват по всички сутрешни блокове. Но сутрешните блокове май не разбират това.
Така и тук – направила го е за животните и защото така й е казало да постъпи сърцето, когато видяла кученцата да треперят от студ вчера следобед. И само няколко часа след това, влагайки своите умения, е създала нещо красиво и полезно. Направила го е защото е добър човек. А добрите хора правят добри дела.
Мнозина от вас биха казали, че една къщичка за кучета не е новина. За тези красавци около комплекс Рила тя е не просто новина. Тя е спасение, тя е радост, тя е живот.
И дано някой от прочелите статията сe вдъхнови от стореното. И последва примера. Някои вече го направиха. Днес около кучешката къща имаше оставена толкова много храна, че обитателите й този път имаха в изобилие. Какво означава това ли? Означава, че доброто води след себе си до друго добро, то до следващо…и се сещаме за песента, в която до всяко добро същество застава поне още едно… „тогава предвиждам такъв живот, че само си викам дано“.
А вие какво добро направихте днес? Ако още не сте, то може би тази статия ще ви вдъхнови за добро, за вяра в доброто и надежда в идните поколения, за любов към хората и животните.
Огледайте се! Около нас има още много такива истории! Само трябва да отворим очите и сърцата си за тях.

http://ovarna.bg/news-about-varna-and-the-region/dobriya-primer-ot-dneshniya-studen-yanuarski-den-e-ot-dobrich/

Самотна дама дели огромна къща с 1100 котки

3.jpg

Американка на 67 години живее с 1 100 котки в огромна къща с 5 спални, басейн, бар и изглед към реката, разказва Barcroft.tv.

Нейната обич към четириногите се е зародила от ранно детство, но Линеа Латанзио започнала да ги приютява у дома през 1992г. В края на същата година тя се е грижела вече за 96 котки. През 1993 г. е избрала и своята професия- помощник във ветеринарна клиника. Така броя на домашните любимци започнал да расте.

2.jpg

Днес нейният дом се е превърнал в най-големия в Калифорния приют за бездомни котки, с разликата, че на нейна територия животните не живеят в клетки и никое от тях, по никакъв повод не е застрашено от умъртвяване, какво е в обикновените убежища за бездомни. Тя е започнала начинанието си сама, без никаква финансова помощ. Наложило й се е да продаде колата си, бижутата си и какво ли не. Сега се радва на съмишленици доброволци. Всички заедно отглеждат 800 възрастни котки и 300 малки, като започват да ги хранят в 4 часа сутринта. Веднъж седмично ветеринар посещава дома, за да провери дали всичко е наред с всеки домашен любимец.

1.jpg

Линеа казва: „Аз съм сред първенците в списъците на чудаци. Никой друг не е съжителствал с 28 000 котки за 24 години. Това си е рекорд.“

Когато купих огромната къща, нямах деца или мъж и се чудех какво ли ще правя с цялото това пространство. Така започнах да прибирам котки от улицата, но не съм предполагала, че ще се стигне до тук.“

Въпреки че г-жа Латанзио обожава всеки от съквартирантите си, тя се радва, когато някой от тях си намери осиновители и нов дом, където ще бъде единствен домашен любимец. „Обичам котки, защото са самостоятелни, умни, грациозни и красиви.“, казва тя в заключение.

zoomania.org

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.