Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с единия диск в NAS

Featured Replies

Сега ще го закача и ще погледна иначе го намерих същия в eBay и ще го взема. Но после как да го синхронизирам с първия ?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=221399073055&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en

Сигурен съм че този въпрос е засегнат в ръководството :)

• Автор

Сигурен съм че този въпрос е засегнат в ръководството :)

Викаш да бях отишъл в англоговоряща страна! Сега остава да му намеря само ръководство на испански. За сега в тоя фирмуер няма как да мина на испански.

Това е скрийншота с дисковете. Вчера състоянието му беше добро сега гледам минало на нормално.

Публикувано изображение

Намерих и дискове в eBay същия модел само че 3TB че и по евтини по 115 usd и се чудя дали вмето да поръчвам един за 135  да не взема два за по 115usd по 3TB !!! И ще ми остане сега тоя за някоя външна кутия.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Викаш да бях отишъл в англоговоряща страна! Сега остава да му намеря само ръководство на испански. За сега в тоя фирмуер няма как да мина на испански.

Това е скрийншота с дисковете. Вчера състоянието му беше добро сега гледам минало на нормално.

Намерих и дискове в eBay същия модел само че 3TB че и по евтини по 115 usd и се чудя дали вмето да поръчвам един за 135  да не взема два за по 115 !!! И ще ми остане сега тоя за някоя външна кутия.

Проверете дисковете дали се поддържат от NAS, И аз лично не бих рискувал, не знаете в какво състояние са. Да не говорим че транспорта може да ви излезе солено, а и на митницата да се наложи да плащате мито

• Автор

Проверете дисковете дали се поддържат от NAS, И аз лично не бих рискувал, не знаете в какво състояние са. Да не говорим че транспорта може да ви излезе солено, а и на митницата да се наложи да плащате мито

Е ама аз не купувам дискове втора ръка ! (това никога не съм го правил)

Иначе това са дисковете

http://www.ebay.com/itm/Western-Digital-Red-NAS-Hard-Drive-WD30EFRX-3TB-64MB-SATA-6-0Gb-s-3-5-/161277673053?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item258ce5fe5d

Мита няма да имам и това което ще заплатя за транспорт ще е 8usd за либра (450 гр) я платя още 20 usd я не. Аз и предните си ги поръчвах от ebay и дойдоха запечатани в прозрачни кутии.

Е ама аз не купувам дискове втора ръка ! (това никога не съм го правил)

Иначе това са дисковете

http://www.ebay.com/itm/Western-Digital-Red-NAS-Hard-Drive-WD30EFRX-3TB-64MB-SATA-6-0Gb-s-3-5-/161277673053?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item258ce5fe5d

Мита няма да имам и това което ще заплатя за транспорт ще е 8usd за либра (450 гр) я платя още 20 usd я не. Аз и предните си ги поръчвах от ebay и дойдоха запечатани в прозрачни кутии.

А четете ли какво пише?

Shipping:
May not ship to Bulgaria - Read item description or contact seller for shipping options. | See details

Item location:
United States

Ships to:
United States

П.П. Освен това не знаете на какъв митничар ще попаднете. И ще си платите митото като поп

• Автор

А четете ли какво пише?

Е стига де, не купувам за първи път. Моя шипинг адрес е в Маями до там транспорта ми е безплатен. От там го поема куриерската фирма на която е адреса и ми го носи тук в офиса си. Мери колко тежи и плащам на либра.

Е стига де, не купувам за първи път. Моя шипинг адрес е в Маями до там транспорта ми е безплатен. От там го поема куриерската фирма на която е адреса и ми го носи тук в офиса си. Мери колко тежи и плащам на либра.

Както желаете. Аз като правя сметката дисковете са колкото нови 2ТБ в България (но с гаранция!)

Е ама аз не купувам дискове втора ръка ! (това никога не съм го правил)Иначе това са дисковетеhttp://www.ebay.com/itm/Western-Digital-Red-NAS-Hard-Drive-WD30EFRX-3TB-64MB-SATA-6-0Gb-s-3-5-/161277673053?pt=US_Internal_Hard_Disk_Drives&hash=item258ce5fe5dМита няма да имам и това което ще заплатя за транспорт ще е 8usd за либра (450 гр) я платя още 20 usd я не. Аз и предните си ги поръчвах от ebay и дойдоха запечатани в прозрачни кутии.

Аз съм с 3 такива и съм много щастлив засега. Но кат плащаш на кило му мисли. Тежат като тухли четворки.

Както желаете. Аз като правя сметката дисковете са колкото нови 2ТБ в България (но с гаранция!)

Точно същата сметка си направих и аз, и си ги взех от тука.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Аз съм с 3 такива и съм много щастлив засега. Но кат плащаш на кило му мисли. Тежат като тухли четворки. 

С по 3TB ли си или с 2TB ? Питам щото нещо ме човърка дали тези по 3 не са по рисковани понеже по голяма памет в същите габарите или мисля в грешна насока ?

С по 3TB ли си или с 2TB ? Питам щото нещо ме човърка дали тези по 3 не са по рисковани понеже по голяма памет в същите габарите или мисля в грешна насока ?

С 3. По 2 трябваше да взимам 4 за същия капацитет (RAID5).
  • Автор

С 3. По 2 трябваше да взимам 4 за същия капацитет (RAID5).

Аз гоня сигурност, капацитет чак толкова не ми е затрябвал. Ще ги остявя на RAID1 моите.

Но нещо не ми харесва дето през година ще сменям по два диска !!!

Аз гоня сигурност, капацитет чак толкова не ми е затрябвал. Ще ги остявя на RAID1 моите.Но нещо не ми харесва дето през година ще сменям по два диска !!!

Е то за теб е риторичен въпрос, защото можеш само 0 и 1. Но както беше споменато не става за заместител на backup. А иначе именно затова взех 3ки де - RAID5 с 3 диска е по-сигурен от такъв с 4.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

Проверете дисковете дали се поддържат от NAS ...

Това много не го схванах (тея де че ги поръчвам се поддържат това не ме притеснява). Интересува ме каква им е разликата и тоя де го имам (здравия) ще стане ли да го сложа в кутия с USB и да си го ползвам ?

Това много не го схванах (тея де че ги поръчвам се поддържат това не ме притеснява). Интересува ме каква им е разликата и тоя де го имам (здравия) ще стане ли да го сложа в кутия с USB и да си го ползвам ?

Проверете в документацията на NAS-а дали се поддържат 3 TB дискове. Да, можете

• Автор

Проверете в документацията на NAS-а дали се поддържат 3 TB дискове. Да, можете

То това не зависи ли от фирмуера му ?  Ще проверя но съм повече от сигурен че ще ги поддържа но ще проверя.

п.п. Поддържа намерих го в нета само че на испански. Даже сега разбирам че поддържа и WI FI адаптер !!!

es capaz de albergar dos discos duros de 3.5″ de hasta 3TB cada uno, y soporta hasta tres impresoras, pen drives, hub USB, SAI y un adaptador WiFi n USB.

• Автор

Като искаш сигурност си вземи други дискове, а не тази конфекция! :D

Например ?

• Автор

Yo respondería usted, pero algunos compañeros se burlan de mí y trató solo :D

Може би на български щях да ви разбера по добре защото испанския изглежда не е силната ви страна.

Por еjemplo: y trató solo

Може би на български щях да ви разбера по добре защото испанския изглежда не е силната ви страна.

Por еjemplo: y trató solo

Ето че доказах, че Гугъл преводач е пълен боклук! Извинявам се за което. Едно време го чатках испанския, но беше отдавна. Пиши ми на ЛС да не дразниме дивелопърите.

• Автор

Ето че доказах, че Гугъл преводач е пълен боклук! Извинявам се за което. Едно време го чатках испанския, но беше отдавна. Пиши ми на ЛС да не дразниме дивелопърите.

Добре де дай ми линк тук към стоката за да могат и другите да я видят и кажат дали е по качествена. Аз ако разбирах нямаше да питам ! Но пък само на едно мнение не бих се доверил толкова и за това предпочитам и другите да го видят и да реша кое да е.

п.п. А Google на мен ми върши перфектна работа за преводи от английски към бг и го разбирам какво иска да каже. Но не става от бг към испански например и да сложиш превода във форум.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.