Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Препоръчан отговор


Здравеите имам един много спешен проблем. Значи имам една щайга, която отива до welcome на вин хп, черен екран, гасне и рестарт. Според мен засега е батерия, защото е 1,30в при положение, че е 3в, започнах първо с преинстал стига до частта с рестарта и забива, а след тва само пилка, захранване делух 300в 4п атх, разполагам с а дата 512мб хард ide 80gb, е видео unkown I cpu ето и снимки, дъно гигабаит, но не помня има 8xagp.post-338711-0-59107000-1398019448_thumb.post-338711-0-01663100-1398019467_thumb.post-338711-0-57715800-1398019498_thumb.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Захранването.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не е от батерията. виж надути кондензатори по дъното, видеокартата и във захранването... по начина който пищи може да се търси проблема. предполагам че след рестарт не открива видеокартата и пищи: 2 къси и 1 дълго биипване са за видео... не си снимал цялата видеокарта (която вероятно е fx5200), но в дясната част до ръба на картата обикновено има 3 кондензатора по 1000uf на 6,3v те се надуват доста често... колкото до захранванео - няма значение колко вата има на лепенката - частите вътре стигат за 150-200 вата когато е ново, след няколко години вече е най много 100-150, че и по малко. щом имаш уред да измериш батерията измери на единия молекс за цд/диск напреженията между червена и черна и жълта и черна жички (да не дадеш на късо е най лесно набучваш щекерите и после включваш компа... като за да не се рестартира и скапва файловата система откачи захранването на диска). ако можеш да измериш и колко волта излизат на големия конектор към дъното (от горната страна дет влизат кабелите ръгаш единия щекер, а другия на някоя черна - може и на молекса за диска) на лилавата жичка и на сивата... лилавата има инаги напрежение, а на сивата след включване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добре благодаря утре ще дам отг., но пищенето доиде след преинстал.Можeли нещо да се е прецакало, защото съм прекъснал инстала, ама то стана черен екран както отначало с welcome поизчаках го извадих диска рестнах и пищенето?П.п можели по нагледно, че се оплетох и компа не е при мен, съжалявам. :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не, проблема си го е имало и преди преинсталацията... щом пищи значи не пали, щом не пали значи не е от преинстал, а хардуерен проблем. даже на снимката с видеокартата май се вижда един "насрал се кондензатор"

Публикувано изображение

http://store2.data.bg/professor/HTML/BSOD/bsod.html


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ок благодаря много, ще пиша и утре по темата, лека и поздравиОк благодаря много, ще пиша и утре по темата, лека и поздрави

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвай с друго захранване

Пробвай с друго захранване

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Професора е прав. На снимката се вижда надут кондензатор. Вероятно има и още, дори да не за подути може да са с изтекъл или изсъхнал електролит и да не работят. Конфигурацията е стара. Ако не знаеш какво да правиш носи компютъра на сервиз да се провери всеки един хардуер. Ако се окаже, че ремонта е прекалено скъп просто ще се търси вариант за нов компютър или за нещо по-ново втора употреба.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите, смених захранване, даже докато ги свързвах изгорих флопи :D , скед т'ва почистих рам и напр тест на рам и ся слагам винП.п отворих psu и имаше изтекъл кондензатор, а на видеото не намерих

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговорите, смених захранване, даже докато ги свързвах изгорих флопи :D , скед т'ва почистих рам и напр тест на рам и ся слагам винП.п отворих psu и имаше изтекъл кондензатор, а на видеото не намерих

И как изгори флопито докато свързваше захранването? 

Работи ли сега компютъра или не?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами кабела за захр на флопито не го бях вкарал като хората, прескочих зъбче и така, за компа сега инсталвам вин и ся рабити

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами кабела за захр на флопито не го бях вкарал като хората, прескочих зъбче и така, за компа сега инсталвам вин и ся рабити

Въпреки това може да попиташ в сервиз, колко ще ти вземат за проверка и смяна на проблемните кондензатори, защото проблема може да се появи отново.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ама аз смених захранването защото имаше изтекъл кондензатор

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...