Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравеите имам един много спешен проблем. Значи имам една щайга, която отива до welcome на вин хп, черен екран, гасне и рестарт. Според мен засега е батерия, защото е 1,30в при положение, че е 3в, започнах първо с преинстал стига до частта с рестарта и забива, а след тва само пилка, захранване делух 300в 4п атх, разполагам с а дата 512мб хард ide 80gb, е видео unkown I cpu ето и снимки, дъно гигабаит, но не помня има 8xagp.post-338711-0-59107000-1398019448_thumb.post-338711-0-01663100-1398019467_thumb.post-338711-0-57715800-1398019498_thumb.

не е от батерията. виж надути кондензатори по дъното, видеокартата и във захранването... по начина който пищи може да се търси проблема. предполагам че след рестарт не открива видеокартата и пищи: 2 къси и 1 дълго биипване са за видео... не си снимал цялата видеокарта (която вероятно е fx5200), но в дясната част до ръба на картата обикновено има 3 кондензатора по 1000uf на 6,3v те се надуват доста често... колкото до захранванео - няма значение колко вата има на лепенката - частите вътре стигат за 150-200 вата когато е ново, след няколко години вече е най много 100-150, че и по малко. щом имаш уред да измериш батерията измери на единия молекс за цд/диск напреженията между червена и черна и жълта и черна жички (да не дадеш на късо е най лесно набучваш щекерите и после включваш компа... като за да не се рестартира и скапва файловата система откачи захранването на диска). ако можеш да измериш и колко волта излизат на големия конектор към дъното (от горната страна дет влизат кабелите ръгаш единия щекер, а другия на някоя черна - може и на молекса за диска) на лилавата жичка и на сивата... лилавата има инаги напрежение, а на сивата след включване

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Добре благодаря утре ще дам отг., но пищенето доиде след преинстал.Можeли нещо да се е прецакало, защото съм прекъснал инстала, ама то стана черен екран както отначало с welcome поизчаках го извадих диска рестнах и пищенето?П.п можели по нагледно, че се оплетох и компа не е при мен, съжалявам. :D

не, проблема си го е имало и преди преинсталацията... щом пищи значи не пали, щом не пали значи не е от преинстал, а хардуерен проблем. даже на снимката с видеокартата май се вижда един "насрал се кондензатор"

Публикувано изображение

http://store2.data.bg/professor/HTML/BSOD/bsod.html

• Автор

Ок благодаря много, ще пиша и утре по темата, лека и поздравиОк благодаря много, ще пиша и утре по темата, лека и поздрави

Професора е прав. На снимката се вижда надут кондензатор. Вероятно има и още, дори да не за подути може да са с изтекъл или изсъхнал електролит и да не работят. Конфигурацията е стара. Ако не знаеш какво да правиш носи компютъра на сервиз да се провери всеки един хардуер. Ако се окаже, че ремонта е прекалено скъп просто ще се търси вариант за нов компютър или за нещо по-ново втора употреба.

• Автор

Благодаря за отговорите, смених захранване, даже докато ги свързвах изгорих флопи :D , скед т'ва почистих рам и напр тест на рам и ся слагам винП.п отворих psu и имаше изтекъл кондензатор, а на видеото не намерих

Благодаря за отговорите, смених захранване, даже докато ги свързвах изгорих флопи :D , скед т'ва почистих рам и напр тест на рам и ся слагам винП.п отворих psu и имаше изтекъл кондензатор, а на видеото не намерих

И как изгори флопито докато свързваше захранването? 

Работи ли сега компютъра или не?

• Автор

Ами кабела за захр на флопито не го бях вкарал като хората, прескочих зъбче и така, за компа сега инсталвам вин и ся рабити

Ами кабела за захр на флопито не го бях вкарал като хората, прескочих зъбче и така, за компа сега инсталвам вин и ся рабити

Въпреки това може да попиташ в сервиз, колко ще ти вземат за проверка и смяна на проблемните кондензатори, защото проблема може да се появи отново.

• Автор

Ама аз смених захранването защото имаше изтекъл кондензатор

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.