Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

streleca_stz

Сортиране по година и месец?

Препоръчан отговор


Здравейте! Имам записи в талица и искам да ги сортирам в дървовидна форма като такава например:

 

2014> Декеври 2014 (54)> Септември 2014 (35)> Август 2014 (20)> Май 2014 (15)2013> Декеври 2013 (12)> Юли 2013 (9)> Март 2013 (2)

Както виждате се опитвам да ги сортирам по година и месец, като за всеки месец се показва колко резултата има за този месец.. (а датата за всеки резултат е в timestamp форма) :eek:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте! Имам записи в талица и искам да ги сортирам в дървовидна форма като такава например: Както виждате се опитвам да ги сортирам по година и месец, като за всеки месец се показва колко резултата има за този месец.. (а датата за всеки резултат е в timestamp форма) :eek:

 Не мога много да схвана какво точно искаш да се получи и къде се затрудняваш. Ето пример: Имаш база с поле created_time => DATETIME, следната заявка:
SELECT	DATE_FORMAT(t.created_time,'%Y') as `m_year`,	DATE_FORMAT(t.created_time,'%m') as `m_month`,	COUNT(t.created_time) as cntFROM table tWHERE t.created_time >= '2013-12-01 00:00:01'GROUP BY (m_month)ORDER BY t.id DESC
Примерен резултат: m_year | m_month | cnt-----------------------------2014     |   04         |  55    2014     |   03         |  12.....2013     |   12         |  22 От там нататък в PHP-то мисля, че няма да имаш проблем да си подредиш резултата в подходяща форма ...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от miniboy
      Здравейте колети,

      Преди няколко дена, когато се рових в интернет насам натам и попаднах на една статия, която имаше различни команди за Windows Command Prompt. Пишеше, че с тези кодове/функции може да сканирам за вируси и зловредни файлове.
       Сканирах го с горе посочените кодове/функции и всеки път когато включвам компютъра си в notepad документи (2 броя) ми се появява следния текст.
      Някой от Вас знае ли какво точно означава това?
      P.S: Имам Windows 8.1 Pro

      Благодаря предварително!

       
    • от streleca_stz
      Здравейте колеги,
      Имам едно питане - как мога да сортирам записи, според техния номер. Уловката е, че самите номера започват например 01, 02, 03, 1, 2, 3 ... n
      Тъй като има нула се наложи да направя колоната varchar, което тотално оплеска подреждането, защото ги сортира цифра по цифра, а не като цяло число.
      За момента стигнах до следното решение, което обаче не ме устройва.
      mysqli_query($conn,'SELECT number FROM table ORDER BY CAST(`number` AS decimal) ASC'); Така написана заявката ги сортира правилно, но премахма нулата, което за мен е проблем, защото искам да бъде визуализирана също. Някой има ли идея как може да стане номера?
    • от Valentino512
      Имам една задача, която не мога да реша до край... 
       
      Да се създаде свързан списък от цели числа, до въвеждането на 0. Да се 
      намерят най-малкото положително и най-голямото отрицателно число в списъка. Да се изтрият от списъка всички елементи, които са по-малки от средното аритметично на тези две числа. Промененият списък да се изведе на екрана.   #include <iostream>
      #include <list> #include <queue> #include <stdlib.h>   using namespace std;   int main() {     list<int> l ;     list<int>::iterator it;     int n;     int x;      while(x!=0){           cout<<"Enter an element: ";           cin>>x;      l.push_back(x);      }      for ( it = l.begin(); it != l.end(); it++ )   //Обхождане и извеждане на списък     //cout << *it << " ";                                         ???       return 0; }    
    • от Daten
      Вижте всичко за Лига Европа, сезон 2012/2013. В този пост ще може да намерите всичко, което ви интересува за по-малкият брат на Шампионската лига, като освен програмата, ще може да разберете и всички резултати до момента.
    • от Daten
      Шампионската лига вече започна, като преди броени дни се изиграха първите мачове от втория квалификационен кръг. Родният Лудогорец направи 1:1 у дома с Динамо Загреб и сега с нетърпение очаква реванша в Хърватия. Всичко за Шампионска лига може да намерите в Profootball.bg, като в поста за турнира е налична програмата, резултатите до момента и въобще всичко за надпреварата.
  • Дарение

×
×
  • Добави ново...