Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със записвачка

Featured Replies

Защо се сравнява с TV тунер? Тук нямаме драйвери при записвачката за връзка между хардуера и ОС.Като няма инсталирана ОС записвачката как работи и бутва?

А,защо не?!

Как да няма драйвъри,не говори глупости - "Inc. Software/Media :  Drivers"!

Ами по същата логика :

Когато си смениш видео картата с друга как ти показва нещата на монитора преди да се стартира  ОС,без инсталиран драйвър?! ;)

Записвачката може и да работи без драйвър,но не пълно,същата работа е и с видео картата,ако нямаш инсталиран драйвър няма и да я ползваш пълноценно! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

А,защо не?!Когато си смениш видео картата с друга как ти показва нещата на монитора преди да се стартира  ОС,без инсталиран драйвър?! Записвачката може и да работи без драйвър,но не пълно,същата работа е и с видео картата,ако нямаш инсталиран драйвър няма и да я ползваш пълноценно! ;)

Абе умник, тия устройства работят със стандартни драйвери, които са част от Windows преди XP. Няма драйвери, защото те са интегрирани в OS. Както не ти се налага и да инсталираш драйвер за процесора(в повечето случаи) или за PS/2 мишката. BIOS също включва основните обръщения към видео хардуера, основна част от които са монохромни текстови режими, които са стандартни за всяка видео карта.

Абе умник, тия устройства работят със стандартни драйвери, които са част от Windows преди XP. Няма драйвери, защото те са интегрирани в OS. Както не ти се налага и да инсталираш драйвер за процесора(в повечето случаи) или за PS/2 мишката. BIOS също включва основните обръщения към видео хардуера, основна част от които са монохромни текстови режими, които са стандартни за всяка видео карта.

В кой Windows и коя ОС бе умник,всяка фирма - производител има свои собствени изисквания и технически характеристики за своя хардуер,които ти се дават предварително,по-принцип за по новия хардуер няма проблем,защото са направени така,че могат да работят на почти всяка ОС,а и аз по-горе много точно и ясно споменах кое как е,но както винаги имаш навика да не четеш,информацията която ти се поднася,какво си тръгнал да ми се "обясняваш" знаем те какъв демагог си! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Автор

И според мен нужните драйвъри са си вкарани в самият Windows (или сам си ги намира). И на XP като бях, и на 7 никога не ми се е налагало да търся и да инсталирам драйвъри за записвачката. И въпреки това когато свалих драйвърите които ми пратихте по-горе програмата си каза, че съм с актуалните драйвъри.

• 1 година по-късно...

Отново имам проблем. Този път е записвачката. Както знаете съм с лаптоп TOSHIBA Satellite A10 Series. Операционната система е Microsoft XP Professional Version 2002 Service Pack 3. DVD е TOCHIBA DVD-ROM SD-R2412. Чете всякакви дискове, но записва само СD. Програмата, която ползвам за записване е Ashampoo Burning Studio 6 FREE. Всичко по време на извъшването на записа като индикация е нормално. Резултата нище не е записано на диска. Остава си бланка. Не мога да разбера какъв е проблема.

Отново имам проблем. Този път е записвачката. Както знаете съм с лаптоп TOSHIBA Satellite A10 Series. Операционната система е Microsoft XP Professional Version 2002 Service Pack 3. DVD е TOCHIBA DVD-ROM SD-R2412. Чете всякакви дискове, но записва само СD. Програмата, която ползвам за записване е Ashampoo Burning Studio 6 FREE. Всичко по време на извъшването на записа като индикация е нормално. Резултата нище не е записано на диска. Остава си бланка. Не мога да разбера какъв е проблема.

Записвачките на лаптопите са така. За известно време правят що-годе добри записи и впоследствие започват проблемите. Опитай с ъпдейт на фърмуера и/или смяна на дисковете за запис. Опитай също и смяна на софт-а за запис.

TOSHIBA DVD-ROM SD-R2412.

То тази толкова си може. И никакви програми и обновявания няма да помогнат, за съжаление.

Ще опитам всички предложения пък каквото сабя покаже. Да знаете дали може да се намери ново DVD или CD за този лаптоп. В най-лошия случай ще остане като oбикновенно DVD.

Днес 13.08.2015 изпробвах като смених вида на СД подложката. Досега се опитвах върху SONY. От комшийския магазин купих EMTEC и се получи записа. Не знам колко е качествен, но го има.

Благодаря за съветите!

Редактирано от pecata12310 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.