Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Илхан

Мисля че ми изгоря дъното

Препоръчан отговор


Здравейте днес се сблъсках със следния проблем. До обет играх игри на компа, всичко най-нормално. Изключих го и отидох да празнувам със семейството. Тази вечер не мога да включа компа, натискам копчето завърта вентолаторите за секунда и спира. Първо се осъмних във захранването, пробвах с друго пак не тръгва. Пробвах моето захранване на друк компютър и си работи. След това махнах всияко рам, хард видеокарта и пак не тръгва. Размених и копчетата но няма промяна.

 

Та дали ми е заминало дъното ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Та дали ми е заминало дъното ?

Особено ако е имало гръмотевици  :D нали си махал всичко от дъното , и ланка външна ако има + ресет на биоса .....ако не писне само дъно и процесор  :huh: 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дне с нямаше грамотевици и светкавици, нямам отделна лан карта. Нямам джъмпер на дъното, махах многократно батерията дори махах и процесора и опитах само с 20+4 пиновия кабел и не пали. мига за секунда и толкова.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пищялката на дъното сработва ли? Огледай го за подути кондензатори. За дъното от подписа ли става дума?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да за дъното от подписа, имам пищялка но не стига до там че да свирне, просто за секунда се опитва да завърти вента и толкова.

Няма подути кондензатори


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да за дъното от подписа, имам пищялка но не стига до там че да свирне, просто за секунда се опитва да завърти вента и толкова.

Няма подути кондензатори

Пробва ли да го пуснеш само дъното и процесора да видиш дали ще писне?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах всички варианти няма промяна. Бутах кондензатори даже скъсах кабените на старт бутона като ръчкам.

При натискане на копчето само се опитва за завърти перките и полкова (това за секунда)

няколко пъти опитва да запали но не успява. нагрявах със сешоара никаква промяна.

Явно ще се минава на 1150

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Пробвах всички варианти няма промяна. Бутах кондензатори даже скъсах кабените на старт бутона като ръчкам.

При натискане на копчето само се опитва за завърти перките и полкова (това за секунда)

няколко пъти опитва да запали но не успява. нагрявах със сешоара никаква промяна.

Явно ще се минава на 1150

Ако дъното има гаранция го носи там откъдето си го купил. Мен ми мирише на проблем с дъното.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Купувано е на старо няма гаранция.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ориентирай се към ново дъно :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Махнал ли си всички УСБ кабели, жакове на тонколони и т.н. от входовете на дъното ? При мен се е случвало да прави проблем УСБ кабел (даваше на късо) и симпомите бяха точно като твоите - вентилаторите правят 1 оборот и спират. Ако и така не става - ново дъно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Занеси ПС на сервиз, за да му се направи диагностика на хардуера. Проблема може да е в дъното, може да е в процесора, може някой елемент да е изгорял. Не е задължително да има гръмотевици. Може да е имало токов удар, а може просто да е дошло време нещо да се повреди.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И моето си замина вчера по същия начин и е със същите симптоми. Всичко друго си работи  без грешка (пробвах го на друг компютър) .След 8 години предаде богу дух   и ще се минава на 1150 : ) Айде честити 300 кинта  за рамец ,процесор и дънце. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И моето си замина вчера по същия начин и е със същите симптоми. Всичко друго си работи  без грешка (пробвах го на друг компютър) .След 8 години предаде богу дух   и ще се минава на 1150 : ) Айде честити 300 кинта  за рамец ,процесор и дънце. 

Аз рамце си имам :wink12:

Какво ви е мнението за това дънце http://www.emag.bg/d-nna-platka-gigabyte-socket-1150-b85m-d3h/pd/EDLB0BBBM/

Умувам процесора да е 4440 но не съм решил още, че се затруднявам с финансите

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

 И аз съм го загледал точно същото и съм в лека дилема дали да не дам още 20 лева отгоре за H87  защото е  с повечко слотове  и като цяло е по-добро. Аз съм си фен на Гигабайт  от 100 години и  гледам като ще е дъно да става и за Хакинтош ,че като ме перне съчмата да мога без ядове да го инстална.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

На мен ми се струва че проблема идва от друго място, дъното все пак включва но нещо го претоварва и гасне.

Аз бих заложил или на видеокарта или на процесор.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×
×
  • Добави ново...