Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Skype надхвърли 100 млн. регистрирани потребители

Featured Replies

Някои се оплакват, аз - не. Тъй като не съм наясно, ти казваш, че по време на разговор аз ъплоудвам на компютри от мрежата ми с бавен нет, така ли? Което следва да не ме чуват след време така добре от другата страна, защото ъпа ми е забавен...така ли?

Тогава защо някои се оплакват, че скайп генерирал трафик в нормално състояние?(kakто даже в линка дето бе даден тук към друга тема в калдата)

Абе свиркай си бе, какво пък толкова щял да ти направи лошо тоя Скайп, а пък даже и да ти направи ти като не си наясно няма даже и да се усетиш и готово.

То щом като 100 милона пъти са си правили регистрации значи може и ти да го ползваш както си знаеш.

Щом като в магазините продават слушалки за Skype значи трябва да е добро, нали така ?

И не забравяй че при всички случай ще ти бъде много трудно да откажеш тютюнджия от цигарите и скайпаджия от Скайпи.

Даже и докторите пушат цигари въпреки че знаят много добре какви са вредите от това. Така е и със Скайпи, който се е хванал на въдицата да го ползва после ще му е роб до гроб.

Освен ако не започне да подарява на всеки приятел за рожденния му ден по един адаптер за включване на телефон към Интеренет без участието на компютър и така да си говорят после безплатно.

Аз лично отказвам упорито да говоря по Скайпа с моите познати и всички рано или късно си инсталират софтуера който им посоча за да могат да ми звънят по всяко време на безжичния ми телефон без да трябва да ми е включен компютъра. Така ми е по-готино, защото ми се обаждат безплатно от тяхните компютри само когато имат да ми казват нещо смислено а не ми звънят защото са видяли че съм на линия.

Та така, за телефонни разговори през Интеренет аз ползвам безжичен телефонен апарат а пък другите ми звънят от компютрите им ако не са си купили същото като мене. Бъдещето е на освободените от компютъра разговори през Интернет.

Я да ви покажа днес какво преведох ( почти до края ) от английски на френски за един приятел тука те тия франкофоните са зле с английския горките, ето го Gizmo на френски :

frenskogizmo2pv.jpg

е такова не го бяхте виждали до сега нали.

Искате ли да ви го преведа и на български ( на чиста кирилица ) ???

Ако има желаещи да го ползват на български, казвайте .

;)

• Отговори 61
  • Прегледи 19,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Днес говорих 40 минути и не ми трафика над 20 кб/с не се е вдигал за ъплоуд/даунлоуд. Ако ми прави лошо. ще го сменя както направих с ICQ. Аз не съм пристрастен дотолкова колкото си мислиш. Нито на мен, нито на познат има каквито и да било проблеми. За момента това е единствената програма, която ми товари така малко трафика. За 10 минути ми е прехвърлил 7 кб. (даунлоуд) По време на разговор вече казах стойностите. Пък който има ядове да сменя. Така и не разбрах при какви условия има голям трафик.

HotBird13°E ако някои ти краде нета проблема си е при теб.

Скаип прави трафик през около 1 минута, за да провери дали абонатите ти са на линия.

UDP, TCP и ICMP са съвсем различни неща (протоколи)

Стига да не ползваш видео и през DUAL-UP на аналогова централа (максимално 4к ~2.5k) се води перфектен разговор

сега дали са 100 000 000 регистрирани потребители ме съмнява, защото много хора не си помнят паролите а и имената, с които са се регистрирали.

Странно . С гореспомената програма сега не ми отчита никакъв трафик, вече 4 минути. Същото се отнася и за Windows Messenger-a. Само докато се зареждат. Трябва ми някоя по-точна програма да отмеря!!!

EDIT: Netlimiter приятели ми препоръчаха и нея сложих. Ще го оставя да отчита до след 3-4 часа и ще видя трафика какъв е. После следобят по време на разговор с няколко човека ще следя също.

EDIT2: За момента забелязвам, че през десет секунди прави трафик, не на минута.

EDIT3: За трите часа съм натрупал 100 килобайта даунлоуд и 130 кб ъплоуд. Равномерно горе долу е в периодите 4-5, 5-6 и 6-7 ч. Грубо изчислено върти трафик от килобайт в минута.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

HotBird13°E ако някои ти краде нета проблема си е при теб.

Скаип прави трафик през около 1 минута, за да провери дали абонатите ти са на линия.

UDP, TCP и ICMP са съвсем различни неща (протоколи)

Стига да не ползваш видео и през DUAL-UP на аналогова централа (максимално 4к ~2.5k) се води перфектен разговор

сега дали са 100 000 000 регистрирани потребители ме съмнява, защото много хора не си помнят паролите а и имената, с които са се регистрирали.

Ама чакай сега бе приятел, аз не съм в България та да ми краде някой трафик на мене. Тука няма LAN достъп до Интернет, има ADSL или по cable (кабела от телефизията) но с реални ИП-та и даунлоуд от по 4000 до 8000 килобита в секунда.

Скайпа е направен нарочно да работи без централен сървър т.е. да ползва компютрите на хората които са си инсталирали Skype за доброволни безплатни сървъри наречени "SUPER NODE" които пък от своя страна по хаотичен безразборен и напълно неконтролируем начин дават команди разговорите на компютрите намиращи се зад firewall-и NAT-ове (с наложени много забранителни правила) да могат да минават през други компютри на случайни потребители които не са взели никакви защитни мерки. Компютрите през които Скайпа прекарва тихомълком чужди разговори се казват "RELAY NODE" и такъв може да бъде всеки компютър който не е скрит зад рутер с NAT-че с вграден hardware firewall. Някои ще ти дават акъл и със софтуерен firewall да правиш едни магии за да му пречиш на Скайпа да приема и препредава чужди разговори.

Сега за UDP и TCP знам много добре какво са и като сниффам с Ethereal гласовите комуникации виждам кой протокол се ползва за какво при SIP VoIP. Пробвай Ethereal и ще видиш колко много неща показва ако си го настроил правилно.

А ако пък случайно не искаш да видиш и не искаш да знаеш какво прави Скайпа, тогава в никакъв случай не си инсталирай Ethereal щото тази програма е голяма "клюкарка" всичко ще изкаже / издаде и нищо няма да остане скрито покрито както са го били предвидили да е създателите на Скапа.

За разговорите през DUAL-UP на 33 килобита / сек upload съм го побвал налагайки кодека iLBC и си работи.

,

Странно . С гореспомената програма сега не ми отчита никакъв трафик, вече 4 минути. Същото се отнася и за Windows Messenger-a. Само докато се зареждат. Трябва ми някоя по-точна програма да отмеря!!!

EDIT: Netlimiter приятели ми препоръчаха и нея сложих.

Netlimiter лъже и не показва реалния трафик при гласови комуникации. При ползване на кодека iLBC ще лъже че прави само 2 килобайта на секунда.

Лесна програма отчитаща вярно е NetStat Live от тука :

http://www.analogx.com/contents/download/network/nsl.htm

малко е бавна при първоначалното й пускане но мери точно.

Ако само искаш да видиш с по колко "SUPER NODE" е във връзка постоянно твоя Скайп пусни си ето това :

http://www.sysinternals.com/Utilities/TcpView.html

най-долу е линка, първия дето е 81 КВ

а иначе за яко сниффане Ethereal.com

хайде стига толкова линкове за програми че да не вземе някой съвсем да се шашне и да се стресне и после пак аз да съм му виновен ...

:baby:

Първата програма отчита трафик от 2-3 килобайта за ъп и даун без нищо активирано. Като пусна скайп е почти същото, все едно го няма. (без да звъня или чатя) По време на разговор покачва ъпа и дауна с под 10 килобайта в секунда.

Не че искам да го защитавам HotBird13°E но и аз неведнъж съм хващал скаипа да точи нечовешки трафик и то с проста програма като DU Meter

HotBird13°E човече, тъпата програма отчита вътрешния трафик на програмата, между процесите и

от типа 127.0.0.1 до IP-то ти което реално не е трафик. (WinLIRC колко трафик прави само)

Опитаи да пуснеш това

ping 127.0.0.1 -l 65500 -w 5 -t
и си виж трафика литва а?

Трафик е което излиза към нета проверява за DNS (от кадето през повечето време се опитва да намери по близък и не натоварен скаип рутер като ти е бавен пинга) а ако от някаде ти прави трафик другаде незнам. Зад NAT съм с комповете у нас (3 скипа) ама такива дето ги казваш не се случват дори като се пуска видео.

За да си видиш реалния трафик може да използваш TASK MANAGER, и в раздела с мрежовите карти

може да си добавиш да ти показва какъв трафик, от какъв тип, и в какво количество, преминава през мрежовия интерфейс.

Ами като си зад NAT що искаш да ти прави трафик Скайпа, ти си го лишил от това което му трябва т.е. :

public routable IP

NetStat Live показва верния трафик и IN и OUT при SIP/RTP/UDP са с еднакви стойности при еднакъв кодек значи отчетени са и Хедърите за Ethernet. Аз също съм зад router/NAT/hardware firewall.

А това за "тъпата програма" ми хареса като стил на изказване въпреки че и тя има едно полезно приложение за окраничаване на Gizmo или Wengo да не ползват кодека G.711 (PCM) когато звъниш от тях до някой IP hardphone като моя.

Редактирано от HotBird13°E (преглед на промените)

Я го инсталирай Скайпи на компютъра на някой който е с реално ИП и с ограничен по трафик абонамент от половин гигабайт на месец и ако го прехвърли да трябва да си доплаща прескъпо всеки мегабайт после и не му обяснявай нищо за Скайпа, нека си работи така както е предвидено и човека да си го оставя включен всеки път когато му работи компютъра.

На твойто гадже ще му направиш ли тази мечешка услуга при същите условия ???

Еми не че искам да се заяждам,ама бех на 1000 МВ на месец и понеже си имах вътешни сайтове,от които свалям и накрая имах направени 150МВ :P

Като говорехме по няколко часа с брачеда,тъй че . . .

Абе не си прав :clap:

Ами като си зад NAT що искаш да ти прави трафик скайпа, ти си го лишил от това което му трябва т.е. public routable IP

NetStat Live показва верния трафик и IN и OUT при SIP/RTP/UDP са с еднакви стойности при еднакъв кодек значи отчетени са и Хедърите за Ethernet. Аз също съм зад router/NAT/hardware firewall.

А това за "тъпата програма" ми хареса като стил на изказване въпреки че и тя има едно полезно приложение за окраничаване на Gizmo или Wengo да ни позват кодека G.711 (PCM) когато звъниш от тях до някой IP hardphone като моя.

Ох, ама ти нямаш спирка бе! Първо, качих въпросната програма от твой линк, никакъв трафик не ми прави. Солиден процент IP-ta са именно такива, при това неограничени от hardware firewall или NAT. Аз също спадам в този процент. Както и всички мои познати от цяла България и даже няколко от чужбина. Как пък нито един не е засякал това чудо! Или според теб скайпи играе на тото?

Това дето си го прихванал като цитат не се отнасяше за теб а за човека с брадата, ха ха ха ... нищо случва се

Знам че не е към мен, но заговори пак за нат-а и затова цитирах.

Еми не че искам да се заяждам,ама бех на 1000 МВ на месец и понеже си имах вътешни сайтове,от които свалям и накрая имах направени 150МВ ;)

Като говорехме по няколко часа с брачеда,тъй че . . .

Абе не си прав :ph34r:

Как така хем си свалял нещо от сайтове хем само 150 МВ си свалил пък и си се спукал от лафове по Скайпи с брадчеда ти, ти вЕрваш ли си ... ?

Тия 1000 МВ на реално ИП ли беха и на LAN-ка от квартала с нещо такова 192.168.22.33 ?

Скайпа оставяше ли си го включен постоянно или го спираше веднага след разговорите ?

И другите ли които са писали на този сайт още миналата година че са го хванали Скайпи да им прави трафик са бълнували ?

Ами хората от форума на Скайпа дето се оплакват от край време и те ли нещо не са наред ?

А ти можеш ли да ми обясниш как работи Скайпа като не ползва централен сървър, с Дедо Господ ли е в мистична връзка та той му върши черната работа безплатно ?

Абе ти случайно разбираш ли писмен английски ?

И така нататък ...

:P

Ох, ама ти нямаш спирка бе! Първо, качих въпросната програма от твой линк, никакъв трафик не ми прави. Солиден процент IP-ta са именно такива, при това неограничени от hardware firewall или NAT. Аз също спадам в този процент. Както и всички мои познати от цяла България и даже няколко от чужбина. Как пък нито един не е засякал това чудо! Или според теб скайпи играе на тото?

Точно така Скайпа играе на тото, само че по неговите си правила.

Ама твойто ИП точно какво е, че аз още не загрях.

Я напиши тука първите му шест цифри да ги видя, например:

80.213.

или

192.168.

на кой от двата варианта по прилича ?

Редактирано от HotBird13°E (преглед на промените)

HotBird13°E всичкия трафик съм го сложил да минава през моя комп останалите са през прокси IPтo ми е реално статично и с DNS запис

а че програмата е тъпа спор няма поне два скрити процеса които лично съм си пуснал невижда а те правят трафик

Как така хем си свалял нещо от сайтове хем само 150 МВ си свалил пък и си се спукал от лафове по Скайпи с брадчеда ти, ти вЕрваш ли си ... ?

Тия 1000 МВ на реално ИП ли беха и на LAN-ка от квартала с нещо такова 192.168.22.33 ?

Скайпа оставяше ли си го включен постоянно или го спираше веднага след разговорите ?

И другите ли които са писали на този сайт още миналата година че са го хванали Скайпи да им прави трафик са бълнували ?

Ами хората от форума на Скайпа дето се оплакват от край време и те ли нещо не са наред ?

А ти можеш ли да ми обясниш как работи Скайпа като не ползва централен сървър, с Дедо Господ ли е в мистична връзка та той му върши черната работа безплатно ?

Абе ти случайно разбираш ли писмен английски ?

И така нататък ...

:eek:

Точно така Скайпа играе на тото, само че по неговите си правила.

Ама твойто ИП точно какво е, че аз още не загрях.

Я напиши тука първите му шест цифри да ги видя, например:

80.213.

или

192.168.

на кой от двата варианта по прилича ?

84.21.202.ххх

Какви неща чета в този форум, пък за форума на скайп не се учудвам. Както навсякъде.

84.21.202.ххх

Какви неща чета в този форум, пък за форума на скайп не се учудвам. Както навсякъде.

Я пробвай с ето това малко файлче да видиж дали ти показва същото:

http://rapidshare.de/files/19497375/AddressIP.zip.html

само го кликаш два пъти и излиза едно прозорче с номер вътре като това :

addresspc0dk.jpg

не е вирус, напълно безопасно е.

untitled3uk1.png

При това положение не би трябвало да го оставяш Скайпа да работи без да си взел предпазни мерки за да му попречиш да си прави неговите номера, ето цитати и линкове от самия сайт на Скайпа където ти обясняват как работи тяхната система:

1. от тук http://www.skype.com/products/explained.html

Firewall and NAT (Network Address Translation) traversal.

Non-firewalled clients and clients on publicly routable IP addresses are able to help NAT’ed nodes to communicate by routing calls. This allows two clients who otherwise would not be able to communicate to speak with each other.

На чист българси преведено и с това което пише "между редовете" става следното :

"Клиенти които не са звели мерки чрез ограничителни настройки на firewall-а им и тези които са със реално ИП директно достъпно от Интернет магат ( = способни са) да "помагат" на другите потребители на Скайп чиито компютър се намира зад NAT/firewalled да говорят помежду им като пропускат чуждите разговори да минават през собственият им компютър. Пример :

Тотев и Ганев са зад NAT/firewalled и за това тяхния разговор минава през компютъра на Марийка която има реално ИП и нищо не подозира.

2. от тука Relayed transfer

What is a relayed transfer?

A relayed transfer means that you are unable to make a direct connection to the other party because of your firewall or NAT (Network Address Translation / router) configuration or that of the remote party. In this case, the file transfer is relayed through other peers on the network. When a transfer is relayed, Skype will limit the file transfer speed to 1.0 kB/second. Only peers with plenty of available bandwidth are used for relay purposes.

Това тука е същото само че за размяната на файлове от Скайп до Скайп през друг Скайп.

Абе кофти програма е тоя Скайп като си помисля само че 98% от тези които я ползват никога не са прочели или разбрали цитираните по-горе текстове и ми става тъжно за тях, ГОРКИТЕ ХОРИЦА !!!

:P

HotBird13°E смени на Eutelsat W2 16°E

изтрии си Скаип и си свиркаи доволно

на 16° му е много по-слаб сигнала ( поне при мене)

а това със Скайпи е направено още миналата година

А за най-сигурно - не си включвайте компа.

Точно така, виж как знаеш че е най-добре да може и да не ти е пуснат компютъра до като си говориш безплатно през Интернет.

Аз си ползвам адаптерче ( за аналоговия телефон ) включено направо в рутера който пък е включен към АДСЛ модема и компютъра може и да е изключен до като си говориме безплатно през Интернет.

:yanim:

И за какво да взимам мерки, като ти казах вече как стои въпроса с трафика. Тествам вече два пълни дни и ми омръзна. Прочетох в skype.com, че лимита е 1 кб/с, което е странно при положение, че скайп уж заемал 0,5кб/с в Idle режим. Както и да е. Та ако взема така наречените от теб "мерки", то какъв трафик прави скайп? Като имаш в предвид, че в момента имам няколко програми мерещи го, коя от коя по-различни резултати, но най-точна според мен е Netlimiter, защото NetStat live ми отмерва стойности постоянно от размер 1кб/с ъп и 2-3 средно даун. Като пусна скайп няма разлика почти, което го показва общо от разликата като еднакви. Само дето там като хората са го направили, всеки процес да си прави трафика и лесно се ориентира човек кое приложение точно колко трафик върти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.